Κωστα μου γεια σου!
θα σου πω μερικα πραγματακια...
η συλλογη θελει πολυ υπομονη! μην πεσεις με τα μουτρα σε αγορες... μπορει να χτυπας το κεφαλι σου μετα..
σιγα σιγα..
βασικο ειναι να διαβαζεις και να μαθαινεις πραγματα.. μεσα απο site και φορουμ! πριν τα πραγματα ηταν δυσκολα.. τωρα και γνωσεις υπαρχουν ευκολα προσβασιμες αλλα και βοηθεια που πολλοι την προσφερουν απλοχερα και με χαρα, υπαρχει!
μην διστασεις ποτε να ρωτησεις ή να εκφρασεις απορια ή αποριες που τυχον εχεις! δεν υπαρχει καμια ερωτηση βλακωδης ή γελοια! ή βλακεια θα ειναι να μην ρωτησεις... να μην μαθεις.. και τελικα να την πατησεις! ετσι δεν ειναι;
στον δρομο του συλλεκτισμου.. υπαρχουν πολλες λακουβες που μπορει να πεσεις μεσα.. και να την πατησεις... αλλα σιγα σιγα... θα μαθεις να τις αποφευγεις.... γι αυτο το καλυτερο ειναι να ξεκινησεις με φτηνα νομισματα... μην πας αμεσως στα βαθια νερα!! δες πως θα παει πρωτα με λιγα νομισματα απ οτους παππουδες σου... εστω κι αν ειναι κυκλοφορημενα... θα δεις πως παει το πραγμα... θα μελετησεις τα νομισματα καλιτερα χωρις το αγχος μην κατασταφουν κτλ...
τα νομισματα οπως και να ειναι... θελουν τον σεβασμο τους... αλλωστε.. τα παντα στην ζωη ειναι ετσι!
μετα παο χρονια.. θα εχεις και το πρωτο σου νομισμα... σαν την τυχερη δεκαρα του σκρουτζ μακ ντακ! χαχαχα η αρχη ολων!
ξερω γιατι εχω κι εγω τις δικες μου... κι ανεξαρτητα καταστασης ή αξιας.. ειναι το πολυτιμοτερο ζευγαρι νομισματων μου!
τελος... δεν χρειαζεται να φτασεις κανεναν! μην σε ξεγελασει ποτε το.... αυτος που εχει περισσοτερα νομισματα ή καλυτερα.. ειναι καλυτερος συλλεκτης! προσωπικα πιστευω οτι δεν ισχυει αυτο!! το τι θα μαζεψεις.. εχει να κανει με το τι θα αρεσει σε εσενα προσωπικα... και ποιες οι χρηματικες σου δυναμεις! ναι.. πολλοι εχουν αξιολογοτατες σειρες.. αλαλ αλλοι παλι οχι! ολοι ομως αγαπαμε αυτο που κανουμε.... το ταξιδι στην ιστορια μεσα απο αυτους τους μικρους μεταλλικους δισκους... που ονομαζουμε νομισματα.... (και σε χαρτι... χαρτονομισματα.. για να μην τα αφεινω εκτος κι αυτα!
).
τον συλλεκτη τον κανει η αγαπη που εχει σε αυτα.. και η διψα του για μαθηση και μελετη...! εχε αυτο στο νου σου και που ξερεις... μπορει καποια μερα... να εχεις μια αξιοσεβαστη συλλογη! αν παλι οχι... για οποιοδηποτε λογο... να μην στεναχωρηθεις ποτε! την συλλογη θα την κανεις για εσενα... γιατι θα σε ευχαριστει!
καλως ηλθες λοιπον στον υπεροχο κοσμο του συλλεκτισμου.. και στο ταξιδι μεσα στην ιστορια οχι μονο της ελλαδος αλλα και ολων των λαων του πλανητη....
τα παραπανω ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη... αν καποιος διαφωνει.. ειναι απολυτος σεβαστο!