Να ρωτησω κατι με την σειρα μου; μιας και ειμαι απο επαρχεια... ποια ειναι η δουλεια του νομισματικου μουσειου;
γιατι αν λειτουργει σαν Μουσειο... τοτε μεσα εχει φυλακες μονιμους ή με συμβαση, αρχιφυλακα, την ασφαλεια του μουσειου και καθαριστριες! αντε να εχει και 1-2 αρχαιολογους... αν και στα περισσοτερα μουσεια δεν υπαρχουν!
πως λοιπον πας ενα νομισμα σε ενα μουσειο και παιρνεις αδεια κατοχης;;
απο οτι θυμαμαι που μου ειχαν πει... στην αθηνα.. πας στην εφορεια αρχαιοπωλων και ιδιοτικων συλλογων που ηταν (δεν ξερω αν ακομα ειναι εκει), καπου στην Πλακα!
τα νομισμτα (ή οτιδηποτε αλλο..) που μπορει καποιος να εχει στην κατοχη του.. δεν τα παει σε μουσειο εκτος κι αν αυτο ειναι το μονο που υπαρχει στο μερος του.. επειδη ειναι πολυ μικρο νησακι ή χωριο...και δεν υπαρχει κατι αλλο..., αλλα τα παει στην εν λογο εφορεια αρχαιοτητων... ειτε ειναι ΕΠΚΑ ειτε ΕΒΑ αναλογα με του ποτε ειναι το νομισμα και γενικα το αντικειμενο, κι αν εχει βρεθει στον βυθο... ισως πρεπει να παει στην εναλιων αρχαιοτητων... απλα λογο ελλειψης παραρτηματος της εφοριας που αναφερα οτι ειναι στην Πλακα!
εκει θα το εξετασουν οι ειδικοι αρχαιολογοι.. κι αν το νομισμα ειναι σπανιο ή χρηζει μελετης... στο κρατανε! μαλιστα εν καιρο.. θα σου δωσουν ενα ποσο σαν ανταβοιβη.. που ομωε ειναι αρκετα χαμηλο! κατι ειχα ακουσει για το 1/10 της αξιας του αν πουλιωταν! και τι θα πεις;; οχι;; ξερετε ποσο ευκολο ειναι να βρεις μπελα;; ελα να μου αποδειξεις οτι δεν ειναι απο λαθρανασκαφη ή απο επιεδαφια ερευνα που εξισου απαγορευεται.. σε αρχαιολογικη ζωνη...
η αρχαιολογικη ζωνη δεν ειναι απαραιτητο να εχει και αρχαια ορατα.... ερειπια ναων, σπιτιων κτλ...
σκεφτειτε... σαν παραδειγμα.. οτι αρχαιολογικη ζωνη ειναι ολο το νησι της Συμης... ΟΛΟ!!!
και τη συνηθης δηλωση... το βρηκα στο χωραφι μου... αντε πες την... κια μετα ξεκινα να κλαις... μιας και το χωραφι μετα θα το παρει η αρχαιολογια για ανασκαφη... ειδικα αν εχει βρεθει καποια σπανιοτητα.. και αναλογα... εν καιρο... να γινει απαλλωτριωση και να σου δωσουν ειτε ψιχουλα ειτε ενα αλλο χωραφι στο πουθενα! το ψιχουλα.. μπορει να ειναι και 2 ευρω το τετραγωνικο.. οταν στην περιοχη το τετραγωνικο μπορει να ειναι και 10-20 ευρω!
τωρα... αν οπως λες το εχεις νομιμα.. εχεις και τα χαρτια του!
αυτο σημαινει οτι πληρουσες κι ολες τις συνθηκες για να το εχεις.... λογικα! γιατι υπαρχουν και καποιοι περιορισμοι που δεν επιτρεπουν την κατοχη του.... κι ακομα κι αν γινει κατι στο μελλον (μια καταδικη πχ..)... μπορουν να ακυρωσουν τα χαρτια κατοχης που εχεις και θα εισαι υποχρεωμενος να το παραδωσεις το νομισμα!!! παιζουν κι αλλα ρολο.... αν εισαι πχ στο ΥΠΟΤ σαν υπαλληλος... κτλ...
μεσα στις υποχρεωσεις σου ειναι η ασφαλης φυλαξη του, η συντηρηση του με δικη σου ευθυνη... αν παθει κατι... θα εισαι υπολογος... και επισεις ειναι το να το δειχνεις ανα πασα στιγμη καποιος θελει να το δει.... και ειδικα σε αρχαιολογους! καλλιστα μπορει εκει που δεν το περιμενεις να ερθει κλιμακιο αρχαιολογων και να σου κανει ελεγχο!!
για πωληση που λες... θα επρεπε να το ρωτησεις εκει! εμεις τι να σου πουμε;
αν επιτρεπετε παντως... να ξερεις οτι πρωτο λογο εχει η αρχαιολογια!!! αυτη θα σου πει αν το αγοραζει με τοσα... ή οτι εισαι ελευθερος να το δωσεις σε αλλον... ομως και ο αλλος πρεπει να κανει χαρτια... κι ΑΝ τον δεχτουν ολοκληρωνετε η αλλαγη κατοχου! Το κρατος παραμενει ιδιοκτητης παντα!!!
εδω ακομα και το παιδι σου δεν μπορει να το κληρονωμησει!! πρεπει να κανει χαρτια κι αν τον δεκτουν.. συνεχιζει να εχει την κατοχη.... αλλιως ειναι υποχρεωμενο να το παραδωσει!!
για παραπανω.. πληροφοριες.. καλο ειναι να ρωτησεις ο ιδιος την αρχαιολογια... κι οχι να περιμενεις απο εμας που δεν ασχολουμαστε με τετοια...
αυτο ειναι βασικο μην κανεις καμια κουτσουκελα... και ψαχνεσε μετα!! επισεις.. καλο ειναι να διαβασεις καλα τον αρχαιολογικο νομο... και θα τα δεις να αναφερονται μεσα!
αυτα στα λεω φιλικα παντα! οκ;
παντως εχω την εντυπωση οτι τα χαρτια εχουν τα πληρη στοιχεια του νομισματος... και τα ιδια τα κρατανε και οι αρχαιολογοι... αφου το φωτογραφησουν κιολας...! ειναι δυνατον να μην το εχουν στο μουσειο... να λενε για σπανιο κτλ.. και να μην το κρατησαν για μελετη;; δηλαδη δεν το εχουν, δεν εχουν ξαναπιασει στα χερια τους τετοιο..... αλλα ξερουν τι και ποιο ειναι;;;
ξαναλεω.. κατι δεν μου καθετε καλα! το οτι δεν το εχουν ξαναπιασει στα χερια τους... αν το εδειξες σε κανενα φυλακα.. μονιμο κτλ.. ή σε καποιο μη αρχιολογο ή και αρχαιολογο που ειναι νεωτερων μνημειων... λογικο ειναι!! αυτο που δεν εχουν χρηματα λογο κρισης... δεν ισχυει με τιποτα!!! ΣΤΑΝΤΑΡ!!! προσφατα διαβασα οτι εδωσαν αρκετα χιλιαρικα για να αγορασουν καποια αρχαια απο ιδιοτη... στο μερος μου! και δεν εχουν για ενα νομισμα; μη νομιζεις οτι εχεις και κατι που κανει εκατομμυρια... και ουτε οτι θα στα δωσουν χερι με χερι αμεσα!!!! σκεψου και τους φορους κτλ.. το εξτρα εισοδημα που θα πρεπει να δηλωσεις...
αν ειναι δειξε μας σε φωτο το νομισμα και απο τις δυο πλευρες... να το δουμε κι εμεις... ποιο ειναι το σπανιο που δεν μποπρει να το παρει η αρχαιολογια...