Πωπω, τσακωμός!
Καλά, βρε παιδιά, πώς παρεξηγούμαστε έτσι με το παραμικρό;
Αφού να πω ότι συμφωνώ με τις νηφάλιες παρατηρήσεις του chrysos και ότι, δυστυχώς :(φίλη Μαρίνα, ο κ.Γιάννης έχει μάλλον δίκιο, να προσθέσω τα εξής:
- δε νομίζω ότι κάποιος γνώστης θα έδινε πάνω από 1-2 ευρώ για τα γραμματόσημα ΑΥΤΩΝ των φωτογραφιών. Οι λόγοι:
1. είναι ΠΟΛΥ κοινά (ακόμη και τα ελληνικά ασφράγιστα) (ο Γιάννης μίλησε ήδη για τις χώρες ανατολικού μπλοκ και της Μέσης Ανατολής)
2. τα περισσότερα δεν σχηματίζουν ολόκληρες σειρές
3. προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες (αν είχες 200-300 γραμμ. από 1 χώρα, ακόμα και κοινά να ήταν, πιο καλές πιθανότητες τιμής θα υπήρχαν
)
Συνήθως η συμβουλή που δίνεται είναι να δοθούν τέτοια γραμματόσημα σε νέους που ξεκινούν να ασχολούνται ή σε παιδιά.
Ομως: Δες λίγο τα μικρά τετράγωνα γερμανικά (κάστρα, μνημεία κλπ.) στην πίσω πλευρά, βγαίναν σε καρούλια και κάθε 5ο γραμματόσημο έχει αριθμό ελέγχου. Ισως βρεις κάτι ενδιαφέρον.
- Τα μόνα που ίσως ξεχωρίζουν είναι τα τρια φύλλα από τη μέση Ανατολή (και αυτά μπερδεμένη ιστορία, γιατί τα κρατίδια ενώθηκαν σε Ηνωμ. Αραβικά Εμιράτα το 1971, τα γραμματόσημά τους ήταν έγκυρα μέχρι τέλη 1972-αρχές 1973 και τρέχα γύρευε τι έβγαζαν και τι σφραγίδες έβαζαν. Πάντως έβγαιναν σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες)
[εικόνα 0919, πίνακες] --> Ajman 1973, Michel No. 2555-2570, 10 Euro ασφράγιστα, για σφραγισμένα ο κατάλογος δε δίνει τιμή
[εικόνα 0921, λουλούδια] --> Umm Al Quiwain 1972, Michel No. 1050-1065, 8 Euro ασφράγιστα, για σφραγισμένα ο κατάλογος δε δίνει τιμή
[εικόνα 0920, Χριστός] --> Umm Al Quiwain 1972, Michel No. 970-985, 8 Euro ασφράγιστα, για σφραγισμένα ο κατάλογος δε δίνει τιμή
Τώρα που γνωρίζεις χώρες και αριθμούς, μπορείς να τα παρακολουθείς στο ιμπέι και να δεις πόσο πωλούνται (αν πωλούνται...)
Να μοιραστώ εδώ μαζί σας ένα ωραίο μπλογκ που είναι νομίζω ιδανικό για κάθε αρχάριο συλλέκτη γραμματοσήμων (πληροφορίες για στήσιμο συλλογής, ποιότητα γραμματοσήμων, νοοτροπία φιλοτελιστή κλπ.)
http://greekcollection.blogspot.gr/2008/02/blog-post.htmlΟταν ξεκινούσα και εγώ με το φιλοτελισμό, με είχε βοηθήσει πολύ!!! Και ηρεμία, δε χρειάζεται να χαλάμε τις καρδιές μας!!!