α-Αφού ο covid είναι επικίνδυνος για ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα γιατί δεν λένε σε αυτούς να μπουν σε περιορισμό και να αφήσουν τους υπόλοιπους να αποκτήσουν ανοσία και με αυτό τον τρόπο να προστατέψουν στο τέλος και τους ευπαθείς με την ανοσία της αγέλης;
β-Γιατί το πρώτο μέλημα όλων όσων αποφασίζουν είναι το πώς θα δώσουμε εμβόλια η φάρμακα η μάσκες και μάλιστα "υποχρεωτικα" και δεν είναι το να χτισουν οι πολίτες ισχυρό ανοσοποιητικό ώστε να έχουν πιο δυνατό οργανισμό και να μπορούν να περάσουν την οποία ασθένεια λίγο πιο ελαφριά;
γ-Με ποιο σκεπτικό λένε ότι αν δεν στείλω το παιδί μου στο σχολείο θα έχω προβλήματα με το νόμο ο οποίος λέει ξεκάθαρα ότι σαν κηδεμόνας είμαι ο μόνος που αποφασίζω για την προστασία και προάσπιση της υγείας του και έχω το δικαίωμα να αρνηθώ την έκθεση του σε πιθανές εστίες μιας πανδημίας η μιας απλής ασθένειας;
Ούτε κι εγώ είμαι επαγγελματίας της υγείας, όμως μας απασχολεί όλους μας εδώ και ένα εξάμηνο και πλέον. Το λοιπόν.
α-γιατί ο COVID 19 χτυπάει όλες τις ηλικίες, και αυτό το βλέπουμε διαρκώς σε όσους νοσηλεύονται, βαριά η ελαφρά και μερικοί εκ των οποίων καταλήγουν κιόλας. Πέραν αυτού, γιατί οι νεαροί γίνονται super spreaders (δλδ μεταδίδουν σε ρυθμό μεγαλύτερο του ενός ατόμου) και όχι αναγκαστικά μεγαλύτερους τους.
β-διότι το περίφημο «σύνδρομο της αγέλης» το δοκίμασε και η Αγγλία αρχικά, αλλά και η Σουηδία, και κάνανε τάχιστα υπαναχώρηση όταν είδαν τα τραγικά τους αποτελέσματα, ειδικά δε οι Σουηδοί, τα μαύρα πρόβατα της Σκανδιναβίας
γ- διότι η παιδεία είναι υποχρεωτική μέχρι το τέλος Γυμνασίου και τα αποτελέσματα τα είδαμε και στις Πανελλήνιες, όπου νέοι απόφοιτοι εισήχθησαν σε κάποιες σχολές μέχρι και με ΑΣΣΟΥΣ, που παίρνεις απλά συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στο γραπτό σου. στα δε Δημοτικά ήταν τραγικά γιατί παιδιά αυτής της ηλικίας δεν έχουν την δυνατότητα προσοχής πάνω από 15-20 λεπτά online, χωρια η έλλειψη πρόσβασης σε υπολογιστές από μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, αλλά και η κατάρρευση όλης της ρουτίνας για τα μικρότερα παιδιά, που έχασαν την επαφή με συμμαθητές και συμμαθήτριες, δασκάλους και δασκάλες και όλες τις δραστηριότητες που ένα σχολειο τους προσφέρει. Εμείς δεν έχουμε κατ’οικον μάθηση, όποτε αν κάποιος διαφωνεί με αυτά τα μέτρα μπορεί να κρατήσει το παιδί του σπιτι και να μείνει στην ίδια τάξη, οι γονείς αποφασίζουν.
Αυτά, τα υπόλοιπα τα είπε ο ίδιος ο cat και φαντάζομαι βαρέθηκε να επαναλαμβάνεται.