Mερικές παρατηρήσεις και από εμένα πάνω σ'αυτά που ειπώθηκαν για το 20άρικο:
1) Κάποιος λίγα posts πιο πριν ανέφερε ότι δεν είναι φοβερό επιχείρημα το ότι κάποια μεγάλα μουσεία του εξωτερικού (όπως το Βρετανικό) έχουν 20άρικο χωρίς μίσχο. Μάλιστα!!!
Δηλαδή δεν ξέρει το Βρετανικό Μουσείο αλλά ξέρει καλύτερα ο τάδε ή ο δείνα. Γιατί δεν στέλνετε ένα μήνυμα λοιπόν, να τους πείτε ότι αυτό που έχουν είναι πλαστό και ότι δεν ξέρουν τη δουλειά τους?
Να δούμε τι θα σας απαντήσουν!!!!!!!!
2)Εγω πάντως που τους έστειλα μήνυμα (όπως έχω γράψει σ'αυτό το φόρουμ ξανά και ανέβασα και τα e-mails) μου απάντησαν ότι
όντως το νόμισμα μπήκε στη συλλογή τους το 1842 και ότι δεν βλέπουν τίποτα το επιλήψιμο στο νόμισμα!!!! Αλλά μάλλον κάποιοι ζούσαν εκείνη την εποχή και ήταν δίπλα στην πρέσσα γι'αυτό και είναι τόσο σίγουροι για την πλαστότητα των εικοσάρικών χωρίς μίσχο.....
3) Αναφέρθηκε επίσης ότι μετά το 2001 και με την έναρξη των πιστοποιήσεων ξεπετάχτηκαν κατά χιλιάδες τα χωρίς μίσχο. Eγώ βλέπω ότι η PCGS έχει πιστοποιήσει με καθαρό βαθμό μέχρι σήμερα 74 κομμάτια και άλλα 74 η NGC. Σύνολο 128 (χωρίς να λαμβάνω υπόψιν τις διπλές φορές που έχει σταλεί το ίδιο νόμισμα).
Και στα 128 είναι και με μίσχο και χωρίς. Μέχρι να πιάσουμε λοιπόν έστω τα 958 θέλουμε πάααρα πολύ καιρό. Τώρα τα χιλιάδες χωρίς μίσχο που είναι και πως ξεπετάχτηκαν.............
4)Τελικά τι εννοούμε 20άρικο με μίσχους και χωρίς μίσχους??? Εγώ έχω παρατηρήσει 20άρικα που
όλοι οι μίσχοι ενώνονται (και προφανώς θα τα λέμε με μίσχο) αλλά και πολλά άλλα όπου στην αριστερή πλευρά κυρίως είτε δεν ενώνεται ένας μίσχος στα φύλλα, είτε δύο, είτε και...κανένας και κάποιες φορές παρατηρείται και στη δεξιά πλεύρα.
Αυτό λοιπόν που δεν ενώνεται ο μίσχος με το φύλλο μόνο στο πρώτο ''μπουμπούκι'' από αριστερά και πάνω θεωρείται με μίσχο ή χωρίς??? Επίσης πιστεύετε ότι έχει θέμα???
https://www.sixbid.com/de/a-karamitsos-international-philatelic-auctions/5043/category/4195091/lotEπίσης κι'αυτά εδώ τα MS62 και ΜS62+ που δεν ακουμπάνε οι μίσχοι τελείως στα φύλλα, αλλά το κάθε νόμισμα έχει εμφανέστατες διαφορές σχετικά με το πόσος μίσχος υπάρχει σε κάθε σημείο, είναι και αυτά ''ύποπτα'' ή πλαστά??? Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο από αυτά
''χώρις μίσχο'' να είναι γνήσιο??https://www.pcgs.com/valueview/20-drachmai-1833-1884/1833-20-dr/6084?sn=319412&g=58&h=Αν είναι έτσι τότε όποιος προλαβαίνει φτιάχνει μια μήτρα 20άρικου και κόβει τον μίσχο όπου νομίζει έτσι για γούστο........
5) Τέλος, μου αρέσει πολύ που αν πέσει στα χέρια μας ενά οποιοδήποτε νόμισμα με ατέλειες θα το κατηγοριοποιήσουμε πιθανότατα ως σφάλμα ή ποικιλία (εφόσον είναι και γνήσιο το νόμισμα), αλλά το 20άρικο όταν δεν ενώνονται οι μίσχοι για παράδειγμα, για κάποιους αυτό αποκλείεται να είναι σφάλμα ή ποικιλία αλλά δηλώνουν ότι είναι αυτόματα ΠΛΑΣΤΟ!!! Δηλαδή κάποιοι πιστεύουν ότι όλα τα 20άρικα που βγήκαν το 1833 (όσα βγήκαν) ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΨΕΓΑΔΙΑ!!!!!!!