Προσωπικά δεν αισθάνομαι θιγμένος ούτε τίποτα τέτοιο, οπότε απο την πλευρά μου δεν υπαρχει πρόβλημα.
Η παρουσία, η προσφορά και η πορεία όλων μας στο διαδίκτυο, στις παρέες και στον ευρύτερο χώρο είναι πράγματα γνωστά. Όλοι μας, με τα καλά μας και τα στραβά μας, πάνω-κάτω γνωριζόμαστε. Πάνω κάτω, ακόμα και το τι συλλέκτης είναι ο καθένας και το πως βλέπει τα πράγματα είναι και αυτά πράγματα γνωστά και διαφαίνονται εύκολα.
Καιρό τώρα ο HARRISGREECE προσπαθεί να πάρει γνώμες, κατατάξεις, κλπ απο το τοπικ του και στην συνέχεια προχωράει στην πώληση κομματάκι-κομματάκι στο ebay των κομματιών της συλλογής του.
Δεν είναι κάτι κακό αυτό αυτό, έχει όμως κουράσει, όχι μονάχα εμένα, αλλά και άλλους που τώρα σιωπούν, ενώ στα pm γράφουν ενοχλημένοι. Έχουμε φαει 7 μηνες να βλέπουμε τα ιδια και τα ίδια. Κομμάτια που κατατάσσονται ξαναβγαίνουν για κουβέντα μετα απο κάποιο διάστημα. Για ποιον λόγο άραγε; για να πετύχουμε καλύτερη ζαριά φαντάζομαι. Ένα κομμάτι όμως δεν αλλάζει μήνες μετά. Η κατάταξη είναι μια, αυτή που είναι, και παραμένει αυτή που είναι. Άδικα χάνει τον καιρό του και σπαταλάει και τον δικό μας.
Είναι φανερό πως ο HARRISGREECE δεν εχει σχέση με το αντικείμενο και πως προσπαθεί απλώς να παρει πληροφορίες, να κανει την δουλεια του πουλώντας και μετά...αντε γειά!
Τον εχουμε ολοι βοηθήσει αρκετά, αν και ειναι ολοφανερο πως ο HARRISGREECE δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το αντικείμενο παρά μονάχα για να πουλήσει, υπενθυμίζω πως στην αρχη του τοπικ του εκεινου ήμουν απο τους σχετικά πρώτους που τον βοηθησα με μακροσκελέστατα μηνύματα.
Ομως, το να μας γράφει πως
"γνωστος expert είδε την τετράδα και την κατέταξε ως δικτυωτού χαρτιού" ξεπερνά τα όρια και ειναι κατι που ξεχειλίζει το ποτήρι και δεν γίνεται αποδεκτό.
Του ζήτησα λοιπόν το όνομα του expert, ωστε να μαθουμε ποιος expert εκανε την απαράδεκτα λανθασμένη αυτη κατάταξη, αν και από την αρχή ήξερα πως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Προσωπικά με ενδιέφερε πολύ να μάθω διότι έχοντας κάποιους γνωστούς στον χώρο θα κατάφερνα σίγουρα να βγάλω άκρη για το "τι" και τα "πως". Θα μπορούσε, αν οχι δημόσια, να μου γραψει σε pm το όνομα εκείνου που δήθεν είδε -όπως υποστήριξε- την τετράδα. Ένας expert δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί, κάνει την κατάταξη του και την υποστηρίζει, και μάλιστα με ονοματεπώνυμο, ειδάλλως δεν είναι expert! O HARRISGREECE προτίμησε να μην αναφέρει το όνομα και αυτονόητα, θεώρησα πως, πολυ απλά, για τους δικούς του λόγους, μας είχε γράψει κάτι αναληθές.
Ο εκνευρισμός του εχθές το βράδυ, τα επιθετικά μηνύματα που έγραφε-έσβηνε και όλο το παρασκήνιο που συζητήθηκε μέχρι αργά με την παρέα, νομίζω πως έδωσαν ξεκάθαρη εικόνα.
Προσωπικά τέτοια σκηνικά έχω ζήσει άπειρα και σε ξένο νομισματικό φορουμ το οποίο διαχειριζόμουν για χρόνια και τα γνωρίζω καλά. Το καλύτερο με παρόμοιες καταστάσεις είναι να μην ασχολείσαι καθόλου.
Κάποιες όμως φορές, όταν νιώθεις πως ο άλλος σε κοροιδεύει ευθέως, εκεί νομίζω επαναστατείς.
Σχετικά με την εν λόγω τετράδα 10λ, εμμένω κάθετα στην κατάταξη μου για 1880-1886.
Αστειότητες περί "τετράδας δικτυωτού χαρτιού χωρις ΑΕ" κλπ ας ειπωθούν αλλού, όχι εδώ.
Νίκος Καρνιαουτάκης