Χαίρομαι που γίνεται αυτήν η κουβέντα, αν θέλουμε να λεγόμαστε στέκι συλλεκτών, είναι καλή κουβέντα. Εγώ την ξεκίνησα, διερωτούμενος για το αν πλήρωσα πολλά δίδακτρα. Κατά την άποψη μου, αν και ασχολήθηκα μια μέρα πιστεύω ότι τα δικά μου τα πήρα καλά και κανένας δεν πήγε να με εκμεταλλευτεί...
Ας μην χάνουμε το χαλί κάτω από τα πόδια μας όταν μαθαίνουμε μια πραγματικότητα που είναι διαφορετική από αυτή που πιστεύουμε...
Ο Τονι προς τιμή του βγήκε και είπε τις τιμές που πιστεύει και δεν είναι και κανένας άσχετος, αλλά πολύ σχετικός! Ούτε θεωρώ να πιστεύει κανείς ότι βγήκε να διαμορφώσει τιμές που δεν ισχύουν , για λόγους ιδίου οφέλους. Δεν έχουμε και όλοι τις ίδιες πηγές και πληροφόρηση...
Αν και δεν έχω ασχοληθεί με τα χρυσά με το λίγο ψάξιμο που έκανα, πιστεύω πως ένας μέσος συλλέκτης θα μπορούσε να βρει τις τιμές που ανέφερε ή λίγο μεγαλύτερες... Στο 50άρι...
Το νόμισμα που έφυγε στα 1500 μπορεί να ήταν μια περίπτωση, η οποία είναι και ανεπιβεβαίωτη.
Οι τιμές κλεισίματος μιας βδομάδας η ενός μήνα και βέβαια μπορούν να θεωρηθούν τιμές αγοράς τωρινές, καθώς τα νομίσματα δεν παίρνουν 30-40-50% σε ένα μήνα. Όσο για τα στοκ που υπάρχουν, είναι πολύ αυτόι που έχουν αρκετές δεκάδες στοκαρισμένα, να είστε σίγουροι για αυτό.
Στην ΠΝΕ αν έκλεισε το ζευγάρι τα ασημένια 110ε, πιστεύεται ότι δεν ήταν κόσμος εκεί μέσα να αναγνωρίσει τιμές ευκαιρίας
Δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για την αξία ενός νομίσματος μόνο από μια πηγή... Από μερικά κλεισίματα στο εβαυ. (Ως γνωστόν κάποιες συναλλαγές δεν ολοκληρώνονται ποτέ, και κάποιες ανεβαίνουν στα ύψη λόγω λαγών.) Καλό είναι να έχουμε τουλάχιστον 3 διαφορετικές πηγές για διασταύρωση...
Αν εγώ έχω 1 αριστοτέλη που τον αγόρασα 450 ευρώ ή 550 ευρώ και είμαι συλλέκτης, γιατί να τον δώσω σε αυτόν που τον ζητάει 550 ή 650? Αν όμως έχω 10 κομμάτια που τα πήρα 350 ή 450 γιατί να μην το δώσω στα 650 , που θα βγάλω και 200-300 ευρώ κέρδος... Γιατί αν είμαι έμπορος το χρήμα πρέπει να γυρνάει και όχι να κάθεται 10-20 χρόνια για να τα μοσχοπουλήσω 1500 & 2000 , αν θα έχουν τόσο. (που μπορεί και να έχουν).
Η κουβέντα αυτή είναι καλή για να ξεστραβωνόμαστε (και εγώ μαζί) και να μην κοιτάμε σαν Γιαπωνέζοι τουρίστες τα ασημένια στα 2-3 κατοστάρικα και τα χρυσα στα 1000 κ 1500!
Καλά λέει ο Χάρος για το συλλεκτιλίκι και τους πιούρους συλλέκτες, τουλάχιστον εδώ μέσα ας δείχνουμε και
λίγη αλληλεγύη...
Υ.Γ. Φίλε ig δεν είναι για σένα αυτά, έχουν πάνω από 30% premium...