Μια σημαντικη ερωτηση...εαν υποθεσουμε οτι οδηγουμαστε στη δραχμη, οσοι εχουν καταθεσεις σε ευρω και δε τις εχουν αποσυρει, θα μετατραπουν αυτοματα σε δραχμες οταν πας να τις σηκωσεις? Η θα σου επιστρεψουν κανονικα ευρω? Εδω σας θελω...
Θα απαντησω κι εγω αφου πρωτα επισημανω ότι το να επιστρεουμε σε εθνικο νομισμα είναι δυστυχως ή ευτυχως σχεδόν ανυπαρκτο σεναριο.
Κατ αρχας δεν προβλεπεται από την ιδια την ευρωζωνη, και βασει νομοθεσιας απαιτει την αιτηση μας και ως προυποθεση την αποδοχή από αυτους.
Η εξοδος από την Ευρωζωνη πιστευω και εγω όπως και πολλοι αλλοι ότι είναι ένα εφιλτικο σεναριο πρωτίστως για την ιδια την Ευροζωνη και λιγοτερο για μας.
Αυτό είναι το διαπραγματευτικο μας χαρτι που προσπαθουν απεγνωσμενα να< ακυρωσουν> οι απανταχου εχοντες αλλα συμφεροντα ή και προδοτες αν θελετε, και να το αφαιρεσουν από την οπλοθηκη της Ελληνικης κυβερνηση.
Πραγματικα τι άλλο παρα προδοσια αποτελεί το να στρεφεσαι κατά των συμφερόντων μιας χωρας και του λαου της κατά την διενεργεια διαπραγματευσης..... φυσικα και η γενικοτερη τρομοκρατια εχει τον αυτό σκοπο.
Τιποτα καλο δεν θα σκουστει αυτές τις μερες από τα< συστημικα> καναλια, παρα καταστροφή με χιλιες μορφες και εικονες.
Ο λογος που μεταθετουν και συνδεουν το δημοφηφισμα με την εξοδο είναι απλα για να δημιουργησουν συγχηση και να εκφοβισουν ώστε ο κοσμος αδιαμαρτύρητα να δεχθεί όχι το δικο του συμφέρον αλλα αυτό των δανειστων, που είναι ως γνωστο όχι μονο ταπεινοτικο αλλα και βαρυτατο.
Αν υποθετικα γυριζαμε σε εθνικο νομισμα, αυτόματα μετατρέπονται οι καταθεσεις στο νομισμα αυτό με μια πρωτη ισοτιμια.
Φυσικα οσα δεν είναι μεσα στο συστημα εντος και εκτος χωρας παραμενουν ευρω , και αναμενουν θεωρητικα και πρακτικα ευνοικοτερη ισιοτιμια (που σιγουρα θα ελθει ως απαραιτητη υποτιμηση ) ώστε να υπαρχει μεγαλυτερο κερδος.
Όμως αν πεσει η Ελλαδα εγω πιστευω ότι το ευρω θα διαλυθει μεσα σε λιγους μηνες....