που λετε εγω περασα ωραια στη ζωη μου........μισθωτος ημουν στανταρ τα λεφτα του επαιρνα αλλα περασα καλα.
ειχα καλα "φιλαρακια" δοξα το θεο, παντα οταν ειχα αναγκη μου εδιναν κανα δανεικο,ειχαν το τροπο τους αυτοι.... μαζευαν κανα φραγκο απο το μισθο στην ακρη 'η εκαναν καμμια ρεμουλα με τπτ προμηθειες σε κατι οργανισμους που χαν λαμογια διοικητες 'η ειχαν κληρονομησει τπτ ακινητα κτλ.
ενας απο αυτους , ο γιωργος,ηθελε μαλιστα να με κανει και επιχειρηματια
μου λεει μια μερα ρε συ εξυπνος εισαι δουλευταρας εισαι (ετσι με εκοβε αλλα και γω σιγα μη δεν ημουν) δεν ανοιγεις μια δικη σου δουλεια?
μλκια καφετερια επρεπε να χα κανει απο τοτε......ναι αμε του λεω αλλα ρε φιλε βαμβακι που θα βρω.ειναι και τα επιτοκια ψηλα που να μπλεκεις με τραπεζες...εγω ρε φιλε μου λεει αλλα βεβαια θα στα δινω σιγα σιγα γιατι καταλαβαινεις εχω και εγω υποχρεωσεις οποτε δε τα χω μαζεμενα.αλλα απο 20% που θελει η τραπεζα εγω δε θελω τπτ ε αντε δωσε ενα 3-4% να ερχομαστε γυρω γυρω η και τπτ στην αναγκη.
τα τσιμπαω και ξεκιναω τη μαγαζαρα εισαγωγες/εξαγωγες τζον και γιαννουλατος....
ωραια στην αρχη επεφτε και το χρημα απο το φιλο και μια χαρα....καναμε και κατι εγκαινια στο νεο υπερκαταστημα το 2004 πηραμε και προσωπικο ολα μια χαρα.ο τζιρος βεβαια πηγαινε στα αναλογα εξοδα μιας και ειχα επιφανεια πλεον.
ειτε για να παρω αμαξι γιατι δε μπορουσε ο γειτονας να εχει καλυτερο και γω τη μπεμπα 3ετιας,ειτε γιατι τα χα σπασει στα μπουζουκια στο φιλαρακι μου το νοτη..ειτε γιατι το μωρο ηθελε μυκονο η παρισι αναλογα την εποχη.τεσπα λεφτα υπηρχαν το μαγαζι και οι φιλοι να ταν καλα.....γιατι μετα οι φιλοι εγιναν πιο πολλοι...ειχα γινει μουρη.
βεβαια και γω δεν ημουν κανας αχαριστος.οποτε ερχοταν στη σπιταρονα μου με τη μαγευτικη θεα μια χαρα τους φιλοξενουσα.....το σπιτι δικο μου ηταν απο το πατερα μου οχι απο αυτους.
μια μερα ερχεται ο γιωργος και μου λεει....ρε συ εχω κατι στενεματα και σου δινω δινω αλλα δε βλεπω να αλλαζει και κατι..εχω δωσει και σε κατι αλλους φιλους τους ξερεις αλλωστε και τα πηραν ειτε μου τα επεστρεψαν, ειτε πανε οι δουλειες τους σφαιρα,φιλοι ειμαστε ολοι πρεπει να βοηθησουμε και το μητσο που μπηκε στη παρεα το μαρκο....καταλαβαινεις κοιτα να κανεις κατι....
μη σε νοιαζει ρε γιωργη του λεω...και παω στο λευτερη και του λεω κανα ψιλο εχεις φιλαρακι γιατι εκατσε μια στραβη στο μαγαζι......κατσε μου λεει να ρωτησω και τον αντωνη γιατι εχουμε κοινο ταμειο.ολα καλα τα πηρα απο αυτους εδωσα κατι στο γιωργη περασε η μπορα.
μου λεει ο γιωργης κατι πρεπει να κανεις στο μαγαζι αλλαξε προιοντα μειωσε προσωπικο αλλα δε βγαινεις πλεον...τωρα ειχα και τους αλλους απο πανω μου... ολοι ιδεες ειχαν
αλλα εγω κανας δεν ειμαι κανας κουτος....δωστε ρε σεις κανα φραγκο να βολευτει η κατασταση να πληρωθουν οι υπαλληλοι και περιμενω και μια κληρονομια
τι θα εδιωχνα τη μαρια και τη γιωτα που χουνε μπουτακια φινα η τον αλεκο που μου φερνει κανα λαγο πεσκεσι η το μακη που μου λεει καθε πρωι το ανεκδοτακι και μου φτιαχνει τη μερα....?
για να τα δωσω σε αυτους....
αυτοι λεφτα εχουν αλλωστε