Τι καλά τα λέμε με το λάπτοπ στην αγκαλιά στον καναπέ, με τα ψίχουλα και τα λάδια πάνω στο πληκτρολόγιο... Όλα καλά!
Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω άποψη, αλλά την κρατάω για εμένα και αυτούς που μπορώ να μιλήσω και να αντιπαρατεθώ ζωντανά, καθώς πιστεύω ότι δεν προσφέρεται για διαδικτυακή αντιπαράθεση. Ξέρεις, γράφω για να απαντήσω σε κάτι, έχουν γράψει άλλοι πέντε, πάει αλλού η κουβέντα, κλπ... Θέλεις όμως να αναλύσεις λίγο περισσότερο το παραπάνω σχόλιο, γιατί σε καναπέ δεν κάθομαι, και ψίχουλα και λάδια δεν έχει το πληκτρολόγιό μου
;
Ωραία. Αν συμφωνούσα με τις πράξεις του Ρωμανού, θα τις έκανα κι εγώ. Θα λήστευα τράπεζες όχι μια φορά, αλλά πολλές. Δε θα τις επικροτούσα μόνο.
Με αυτό στην άκρη, ο Ρωμανός μπήκε μέσα για ληστεία. Του επέτρεψαν, όπως και σε άλλους κρατούμενους, να δώσει εξετάσεις. Σωφρονισμός λέει κοκ. Οκ. Ο Παπούλιας δίνει χειραψίες στους επιτυχόντες και αυτός αρνείται. Δίνουν επίσης 500ρικα και επίσης αρνείται. Σημειωτέον ότι με βάση νόμους του κράτους θα επιτρεπόταν στο Ρωμανό να σπουδάσει, ψηφισμένους από αυτούς που σώζανε τις τράπεζες, που επίσης κατακλέβουν τον κόσμο.
Αν ήταν κάποιος άλλος δηλαδή εγκληματίας, τώρα θα γυρόφερνε στα αμφιθέατρα. Και τις χειραψίες του θα είχε κάνει και τα 500 ευρώ θα είχε πάρει. Το κράτος είναι αυτή τη στιγμή που καταπατά νόμους του με βάση την ιδεολογική ταυτότητα του κρατούμενου και κανέναν άλλο λόγο. Νομικός πολιτισμός λέγεται το να είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο.
Βέβαια, δε λέγεται Χριστοφοράκος π.χ.
Ούτε σημαίνει ότι όποιος δηλώνει αναρχικός πρέπει να ζει σαν ερημίτης, επειδή το κράτος έμεινε από την εποχή του Διαφωτισμού να καλύπτει βασικές ανθρώπινες ανάγκες.
Σ' ένα κράτος που σε έχωνε μέσα για χρέη 5.000, άσχετα αν έχανες τη δουλειά σου κι έπρεπε να πληρώνεις χαράτσια επομένως, θα μπορούσες αν αντιμιλήσεις σε κάποιον που δε γουστάρει, να σου κοπούν άδειες κατά το δοκούν. Και κάθε προηγούμενο νομικά είναι ένα προηγούμενο. Ξεκινάει από τους Ρωμανούς και φτάνει στους υπόλοιπους.
Για τα λάδια και τα ψίχουλα λοιπόν, νομίζω ότι για όλα όσα φταίνε αντί να κοιτάμε αλλού, βρήκαμε απ' την όποια βολή μας απέμεινε, να κανιβαλίσουμε το Ρωμανό και να ευχηθούμε ψόφο. Που ναι μεν είναι πλουσιόπαιδο, θα μπορούσε να μοστράρει το τελευταίο I phone δε. Η συμφωνία ή η διαφωνία με τις πολιτικές του απόψεις είναι άλλο θέμα, αλλά το να εκφράζονται τα περί ψόφου, άλλα δείχνουν...