Τολμα να περασεις απ την ΝΑΤΟ (σουρεαλ) και να σταματησεις σε περιπτερο η σε καποιο καταστημα.... ολο και καποιος θα σε ψειρισει...πορτοφολι, κινητο, αν φορας τπτ χρυσα στο λαιμο, τσαντακι... ουτε σε σταση λεωφορειου δεν μπορεις να κατσεις φιλε μου
ΑΣΧΕΤΟ. ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΓΡΑΦΩ.
Πάντως αυτή τη συζήτηση για το ψείρισμα... την ακούω από πολλούς και σε πολλές περιοχές. Είναι από τις ιστορίες που με κάνουν να αισθάνομαι ότι είμαι από άλλον πλανήτη.
Πορτοφόλι: Έχω αλλεργία στα πορτοφόλια. Θέλεις μια ώρα να βρεις τα ψιλά. Τα έχω όλα χύμα στην τσέπη μου. Άσε που αν χάσεις το πορτοφόλι (ή σου το κλέψουν) τα χάνεις όλα. Ταυτότητες, κάρτες, λεφτά...
Όταν έχει κόσμο γύρω μου (π.χ. λεωφορείο), προσπαθώ να έχω το χέρι στην τσέπη και να πιάνω τα λεφτά μου. Αν τυχόν έχω και πολλά λεφτά, βγάζω τη μπλούζα από το παντελόνι και την "ξαπλώνω" πάνω από τις τσέπες (για να μου βάλει κάποιος χέρι στην τσέπη, θα πρέπει να σηκώσει τη μπλούζα).
Κινητό: Το κινητό που έχω είναι τόσο χάλια που το περιφρονούν και οι Γύφτοι. Και να το ξεχάσω κάπου στον Ασπρόπυργο, κάποιος Γύφτος θα μου φωνάξει ότι το ξέχασα. Για αυτό και δεν το αλλάζω.
Κοσμήματα: Δεν αντέχουν πάνω μου ούτε εβδομάδα. Ατσάλινο ρολόι δεν βγάζει μήνα στο χέρι μου, θα το διαλύσω. (Είμαι "σκουντούφλης".) Οπότε πάμε παρακάτω.
Τσαντάκια: Δεν με βολεύουν, γιατί τα ξεχνάω συνέχεια εδώ κι εκεί.
Τσάντα γκόμενας: Π.χ. στο IKEA ή σε λεωφορείο. Της τη βγάζω από τον ώμο και τη "χουφτώνω" κανονικά. Τυλίγω την τσάντα, αν τυλίγεται και την κρατάω από το άνοιγμα μέσα στο χέρι μου. Φυσικά τυλιγω και το λουρί από πάνω.
Έτσι όπως κρατάνε τις τσάντες μερικές γυναίκες... δεν ξέρεις σε τι μπελά μπορεί να σε βάλουν... Παράδειγμα πραγματικό:
Εγώ στην Πατησίων πάνω σε μοτοσυκλέτα. Προσπαθω να περάσω ανάμεσα σε αυτοκίνητο και πεζοδρόμιο. Σουραύλω που περπατάει στην άκρη του πεζοδρομίου (στην ίδια κατεύθυνση με εμένα=με την πλάτη στα αυτοκίνητα) περιφέρει την τσάντα της πέρα-δώθε, με περίσσια χάρη. Την ώρα που περνάω ανάμεσα στο αυτοκίνητο και στο πεζοδρόμιο μου τη φέρνει στη μούρη!
Την άρχισα στις Χριστοπαναγίες και με άκουσε η μισή Αθήνα, αφενός γιατί θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για όλους και αφετέρου... μην τυχόν και με περάσει κανένας ###### για τσαντάκια... Άκου τι μπορεί να πάθεις από χαζογκόμενα...
γιατι δεν πινουμε γαλα τον αυγουστο.?...''κοβει'' και χαλαει?
Είναι η νηστεία πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Αντίχριστε!
(Φαντάσου να είσαι όλη μέρα στη θάλασσα με τα παιδιά και τα γειτονόπουλα και να γυρνάς να φας κουκιά νερόβραστα χωρίς λάδι. Στέναξαν τα σουβλατζήδικα και τα παγωτατζήδικα...)