Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 12:46:35 μμ
Σελίδες: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Περί πολυπολιτισμού.  (Αναγνώστηκε 34304 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
nestor34
Χρυσό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Είμαι ένας Αναρχικός συλλέκτης νομισμάτων!

Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιούνιος 17, 2014, 08:34:41 πμ »

κεντρώος, δεξιός, εθνικιστής, φασίστας, φονταμενταλιστής. Μπορεί να είναι λάθος η σειρά που έβαλα αλλα τα δύο τελευταία ειναι σωστά. Ο φασίστας μπορεί να μην ειναι φονταμενταλιστής, δεν ισχύει το αντίθετο όμως.
Για το αρούρι δεν μου είπες
Καταγράφηκε
ellinas
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιούνιος 17, 2014, 08:46:54 πμ »

κεντρώος, δεξιός, εθνικιστής, φασίστας, φονταμενταλιστής. Μπορεί να είναι λάθος η σειρά που έβαλα αλλα τα δύο τελευταία ειναι σωστά. Ο φασίστας μπορεί να μην ειναι φονταμενταλιστής, δεν ισχύει το αντίθετο όμως.
χαχαχα για πηγαινε σε φονταμενταλιστη να του πεις οτι ειναι φασιστας να δεις τι θα παθεις
Καταγράφηκε
nestor34
Χρυσό μέλος

Είμαι ένας Αναρχικός συλλέκτης νομισμάτων!

Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιούνιος 17, 2014, 08:57:59 πμ »

έχω την τύχη και την ευτυχία να μην γνωρίζω κανέναν, προσωπικά. Αυτο μου στερεί την γνώση κι εντείνει την περιέργειά μου για την ενέργειά του ως προς την ανωτέρω ερώτηση  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Mefisto
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιούνιος 17, 2014, 12:07:03 μμ »

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έχει γίνει ήδη μια συζήτηση επτά ολόκληρων σελίδων πάνω στη βάση κάποιων υποτιθέμενων δηλώσεων που ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ. Oι υποτιθέμενη ομιλία της Gillard, αποτελεί γνωστό hoax του διαδικτύου, κοινώς ΤΖΟΥΦΙΑ είδηση, αναπαραγόμενη εδώ και μήνες από ιστότοπο σε ιστότοπο.  Aκόμη πιό αστείο είναι το γεγονός ότι παρόμοιου περιεχομένου «ομιλία», εξίσου τζούφια, είχε χρεωθεί και στον προηγούμενο πρωθυπουργό της Αυστραλίας. 

http://www.hoax-slayer.com/gillard-muslims-leave.shtml

“Julia Gillard made no such comments. The message is nothing more than a revamped version of older hoaxes that named previous Australian Prime Ministers John Howard and Kevin Rudd. The supposed comments on immigration attributed to Gillard in this version were originally aimed at an American audience and were penned by Barry Loudermilk, a US Air Force veteran and columnist for a local newspaper in the American state of Georgia.”

Παίδες, χρειάζεται προσοχή, κυκλοφορούν πολύ περισσότερες τζούφιες ειδήσεις από τζούφια νομίσματα.
Καταγράφηκε
dimmarko
Χρυσό μέλος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιούνιος 17, 2014, 12:13:56 μμ »

καλημέρα. η υποτιθέμενη δήλωση ήταν η αφορμή της συζήτησης. η ουσία είναι η ίδια η συζήτηση (που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλον τον κόσμο, σε ένα πολύ σοβαρό και λεπτό θέμα) και καλά κάνει και προβληματίζει πολλούς και εδώ μέσα. έγινε δεν έγινε η δήλωση, έχουν γίνει και άλλες πολύ πιο ακραίες, διχαστικές ή άλλες πάλι ενωτικές. δύσκολο θέμα αλλά sos στους καιρούς μας.
Καταγράφηκε
Mefisto
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιούνιος 17, 2014, 12:34:15 μμ »

Aγαπητέ Dimmarko, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.  Συζήτηση επί κατασκευασμένων ειδήσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται. Πολύ περισσότερο, όταν η «είδηση» παραπέμπει σε  δήθεν δηλώσεις κορυφαίων θεσμικών προσώπων, κατά τρόπο ώστε να προσδίδεται κύρος και σπουδαιότητα στην υποτιθέμενη άποψη.
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #96 στις: Ιούνιος 17, 2014, 12:57:40 μμ »

@Mefisto + dimarco

Κι εγώ συμφωνώ ότι είναι βλακώδης μια συζήτηση πάνω σε ένα βλακώδες άρθρο. Αν θέλει κάποιος να ανοίξει συζήτηση για ένα θέμα, ας το κάνει από το μηδέν ή βρει σοβαρότερες παραπομπές.

Τέλος πάντων...
Καταγράφηκε
dimmarko
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιούνιος 17, 2014, 01:12:20 μμ »

Aγαπητέ Dimmarko, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.  Συζήτηση επί κατασκευασμένων ειδήσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται. Πολύ περισσότερο, όταν η «είδηση» παραπέμπει σε  δήθεν δηλώσεις κορυφαίων θεσμικών προσώπων, κατά τρόπο ώστε να προσδίδεται κύρος και σπουδαιότητα στην υποτιθέμενη άποψη.

συμφωνώ για τους προπαγανδιστικούς λόγους του άρθρου και ειδικά την χρήση θεσμικού προσώπου για να κάνει αίσθηση, αλλά μην ακυρώνουμε ένα θέμα που απασχολεί όλη την πνευματική Ευρώπη και όχι μόνο τελευταία, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές που πλέον το θέμα έγινε και καθαρά πολιτικό. εκτός της Αυστραλίας είδαμε και στην Αγγλία τέτοιες δηλώσεις αλλά και στην μισή Ευρώπη. καλό είναι να λάβει κυρίως η Ευρώπη τα μέτρα της, μπας και λύθει και εδώ το μεταναστευτικό, γιατί εμείς δεν έχουμε βούληση πολιτική να λύσουμε το οτιδήποτε. ενωτική λύση όχι διχαστική, αλλά οριστική.
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #98 στις: Ιούνιος 17, 2014, 01:20:04 μμ »

Αν δεν κατάλαβα τι λες, ζητάω συγγνώμη και ανακαλώ την απάντησή μου. Γίνε, όμως λίγο σαφέστερος...

Λοιπον αυτος που λεει χωρις να πραττει λεγεται φαφλατας...
Σε αυτό συμφωνούμε.

φασιστας λεγεται αυτος που ερχεται σπιτι σου και με το ζορι προσπαθει να σε κανει να αλλαξεις τον τροπο ζωης σου,σκεψης σου τα ηθη και εθιμα σου.
Εδώ δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα. Γενικά, κάθε φασιστική θεωρία απευθύνεται στον ίδιο τον λαό της και "ευαγγελίζεται" το μεγαλείο του. Δεν απευθύνεται σε άλλους λαούς/έθνη/κοινωνίες, τους οποίους συνήθως θεωρεί υποδεέστερους.

Οπωσδήποτε, ο φασισμός δεν δέχεται ξένους και δεν προσπαθεί να τους "προσηλυτίσει".

Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι ο φασισμός και ο εθνικισμός ναι μεν δεν είναι το ίδιο πράγμα, αλλά ο φασισμός προϋποθέτει τον εθνικισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εθνικισμός είναι απαραίτητα κάτι "κακό". Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο φασισμός περιλαμβάνει έναν "κακώς εννοούμενο εθνικισμό". Αλλά φασισμός χωρίς εθνικισμό... δεν νομίζω ότι γίνεται...

αν ερχονταν σπιτι σου φιλοξενουμενοι και προσπαθουσαν δια της βιας να σε βγαλουν απο το κρεβατι σου και να κοιμασαι στο πατωμα και αντι των αγαπημενων σου γεμιστων δια της βιας να εισαι υποχρεωμενος να φας αρουραιο στιφαδο τι θα εκανες?

Εδώ κατάλαβα ότι αναφέρεσαι σε μετανάστες από την Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Κάποιοι από αυτούς δεν χρησιμοποιούν κρεβάτια, αν και αυτό χαρακτηρίζει κυρίως τους Ιάπωνες και κάποιους λαούς Μογγολικής ή Τουρκικής καταγωγής. Αρουραίους ξέρω ότι τρώνε κάποιοι Ινδοί, αλλά Ινδουιστές Ινδοί. Για τους Μουσουλμάνους γενικά είναι "ακάθαρτο" και αντίθετο με τη θρησκεία τους.

Αν κατάλαβα άλλα αντ' άλλων, ξαναζητάω συγγνώμη.

Φυσικα δεν θα κανω προσπαθεια να σε μεταπεισω σε τιποτα γιατι ειναι ματαιο.Δοκιμασε τον αρουραιο στιφαδο ειναι ωραιος(ΡΕΝΤΙΝΑ 1984) μαγειρας ο Νικολας απο την Αλεξανδρουπολη...
Σε τι αναφέρεσαι; Είναι κάτι που το ξέρει όλος ο κόσμος εκτός από μένα;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 17, 2014, 01:56:33 μμ από sac » Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #99 στις: Ιούνιος 17, 2014, 01:46:24 μμ »

χαχαχα για πηγαινε σε φονταμενταλιστη να του πεις οτι ειναι φασιστας να δεις τι θα παθεις
Από όσο έχω καταλάβει εγώ (για να κρατήσω και μια "πισινή"), ο φασισμός απευθύνεται στο εσωτερικό του κάθε λαού. Ο φονταμενταλισμός δεν έχει πρόβλημα με τις εθνικότητες και δέχεται οποιονδήποτε ασπάζεται την κοσμοθεωρία του. Δηλαδή, είναι τελείως άσχετα πράγματα.

Θα "τολμήσω" να πω ότι το μόνο κοινό σημείο τους είναι η χρήση βίας, με την ακόλουθη επιφύλαξη. Στον φασισμό εμφανίζεται σχεδόν παντού, στον φονταμενταλισμό κάπως λιγότερο.

Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, που είναι ένα σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας, περιλαμβάνει και τη "τζιχάντ", δηλαδή τον πόλεμο κατά των απίστων και έτσι δικαιολογεί τη βία.

Ο "σιωνιστικός" φονταμενταλισμός, για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνει τη βία στη θεωρία του και φτάνει μέχρι την άρνηση στράτευσης. (Ας μην συνεχίσουμε και ανοίξουμε και άλλο κεφάλαιο.)

---------------------------------------------------------------------------------

Πάρτε με για βλαμμένο, πάρτε με για ο,τιδήποτε... αλλά... διαβαζω και ξαναδιαβάζω αυτά που έγρψε ο ellinas.

Ο φασισμός πώς προσπαθεί να αλλάξει τα ήθη και τα έθιμα; Δώσε ένα παράδειγμα...

Ότι προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο ζωής και τον τρόπο σκέψης, το καταλαβαίνω. Λίγο πολύ όλες οι θεωρίες/ιδεολογίες/κλπ "φιλοδοξούν" να το κάνουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 17, 2014, 02:06:27 μμ από sac » Καταγράφηκε
dpodaras
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιούνιος 17, 2014, 01:49:39 μμ »

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έχει γίνει ήδη μια συζήτηση επτά ολόκληρων σελίδων πάνω στη βάση κάποιων υποτιθέμενων δηλώσεων που ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ. Oι υποτιθέμενη ομιλία της Gillard, αποτελεί γνωστό hoax του διαδικτύου, κοινώς ΤΖΟΥΦΙΑ είδηση, αναπαραγόμενη εδώ και μήνες από ιστότοπο σε ιστότοπο.  Aκόμη πιό αστείο είναι το γεγονός ότι παρόμοιου περιεχομένου «ομιλία», εξίσου τζούφια, είχε χρεωθεί και στον προηγούμενο πρωθυπουργό της Αυστραλίας. 

http://www.hoax-slayer.com/gillard-muslims-leave.shtml

“Julia Gillard made no such comments. The message is nothing more than a revamped version of older hoaxes that named previous Australian Prime Ministers John Howard and Kevin Rudd. The supposed comments on immigration attributed to Gillard in this version were originally aimed at an American audience and were penned by Barry Loudermilk, a US Air Force veteran and columnist for a local newspaper in the American state of Georgia.”

Παίδες, χρειάζεται προσοχή, κυκλοφορούν πολύ περισσότερες τζούφιες ειδήσεις από τζούφια νομίσματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ειπωθεί αυτό από πρωθυπουργό της Αυστραλίας.  Εκεί σέβονται όλες τις εθνότητες.  Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα μέλη του φόρουμ που επικροτούν τέτοιες δηλώσεις.  Προφανώς δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην αντίπερα όχθη.  Από την άλλη, όσοι επικαλούνται κάποιον θεό, ας  προβληματιστούν για την ικανότητά τους να αντιληφθούν το κόσμο λογικά. 
Καταγράφηκε

coll
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιούνιος 17, 2014, 02:04:41 μμ »

Δεδομενο απο την αρχη οτι η ειδηση ηταν τζουφια πλην αφορμη για συζητηση.
Γι αυτο χαρακτηρισα ως <μπουρδα> το αρθρο.
Η Αυστραλια μονο ξενοφοβικη χωρα δεν ηταν ποτε.
Στηριζει την αναπτυξη της στην μεταναστευση,καθως εχει αναγκη απο εργατικο δυναμικο.
Καταγράφηκε
milou
Πλατινένιο

«Καιρόν πρόσμενε»

Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιούνιος 17, 2014, 02:15:10 μμ »

Στηριζει την αναπτυξη της στην μεταναστευση,καθως εχει αναγκη απο εργατικο δυναμικο.

Η Αυστραλια δεν ειναι ξενοφοβικη χωρα γιατι εχει σοβαρη μεταναστευτικη πολιτικη!Σε αντιθεση με την Ελλαδα που ειμαστε ''μπατε σκυλοι αλεστε και αλεστικα μη δινετε''

Εχουν και αυτοι ομως τα προβληματα τους ειδικα με τους Λιβανεζους οι οποιοι ειναι οι ''Αλβανοι'' της Αυστραλιας..
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
coll
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιούνιος 17, 2014, 02:18:10 μμ »

Η Αυστραλια δεν ειναι ξενοφοβικη χωρα γιατι εχει σοβαρη μεταναστευτικη πολιτικη!Σε αντιθεση με την Ελλαδα που ειμαστε ''μπατε σκυλοι αλεστε και αλεστικα μη δινετε''

Εχουν και αυτοι ομως τα προβληματα τους ειδικα με τους Λιβανεζους οι οποιοι ειναι οι ''Αλβανοι'' της Αυστραλιας..

Oι κακες  πολιτικες δημιουργουν τον φασισμο. Καμια αντιρρηση.
Αυτο φυσικα δεν δικαιολογει πληρως την υπαρξη του
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #104 στις: Ιούνιος 17, 2014, 02:43:23 μμ »

Σχετικό και άσχετο, από τον Κώστα Πλεύρη.

(Έχω διαβάσει πολλά από τα βιβλία του, όχι γιατί συμφωνώ με τις απόψεις του, αλλά γιατί έχει συγκροτημένη σκέψη και σωστή γλώσσα και έτσι καταλαβαίνω τι λέει.)

Τονίζει και ξανατονίζει ότι οι απόψεις του και οι θεωρία του απευθύνονται στο συναίσθημα των ανθρώπων και όχι στη λογική τους, όπως οι διάφορες κεντρώες, φιλελεύθερες ή καπιταλιστικές θεωρίες.

Νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο και μπορεί να γενικευτεί. Οι "κεντρώες" απόψεις απευθύνονται κυρίως στη λογική, ενώ οι "ακραίες" κυρίως στο συναίσθημα.
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement