Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Δεκέμβριος 11, 2023, 09:41:12 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 108
1  Νομίσματα / Χρυσά νομίσματα / Απ: Χρυση Λιρα-Γενικη Κουβεντα στις: Νοέμβριος 23, 2023, 03:26:36 μμ
Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γενικό περί αγοράς χρυσών λιρών. Πιό συγκεκριμένα, άν αγοράσει κανείς half sovereign από το royal mint θα υποστεί φορολόγηση στο τελωνείο; Ρωτάω επειδή θεωρείται επενδυτικός χρυσός.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα σας συνιστούσα να το αποφύγετε αγαπητέ και ομιλώ από προσωπική πείρα. Διότι, αν και βάσει νόμου πράγματι απαλλάσσονται φόρου (ΦΠΑ) τα μισόλιρα -μιας και λογίζονται ως επενδυτικός χρυσός- οι τελώνες αυθαιρετούν και δεν εφαρμόζουν πάντοτε όσα οι σχετικές διατάξεις ορίζουν.

Εμένα από ανάλογη αυθαιρεσία τους μου επέβαλλαν ΦΠΑ σε half sovereign, τον οποίον δικαίως αρνήθηκα, αιτούμενος επισήμως επανέλεγχο της αποστολής, επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά/αποδεικτικά στοιχεία. Παρεμπιπτόντως, το σχετικό αίτημα κοστίζει.. 12 ευρώ, το οποίο σου επιστρέφεται μόνο στην περίπτωση δικαίωσης.

Έμπλεξα λοιπόν σε μια ατέρμονη διαδικασία διαμαρτυρίας και ενστάσεων χωρίς τελικά να βρω το δίκιο μου. Σημειωτέον ότι ουδέποτε δικαιολόγησαν την αδιαμφισβήτητη αυθαιρεσία τους, ούτε απάντησαν στις αμέτρητες προσπάθειες επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες τους. Απλά απέρριψαν άνευ αιτιολόγησης την υπηρεσιακώς υποβληθείσα ένστασή μου.

Εν ολίγοις.. μια τρύπα στο νερό! Κανονικό γράψιμο και αδιαφορία. Απαράδεκτοι!

Τελικώς και αφού απαύδησα, το πακέτο γύρισε πίσω στο Mint, το οποίο μου επέστρεψε το αντίτιμο, μετά από χρονοβόρα διαδικασία.

Αν βέβαια εσείς επιθυμείτε να ρισκάρετε και σας αρέσουν αυτού του είδους οι περιπέτειες, σας εύχομαι καλή τύχη!

2  Ελληνικά νομίσματα / 'Οθωνας / Απ: Χρυσό 20δραχμο 1852 σε δημοπρασια!!! στις: Νοέμβριος 20, 2023, 08:16:24 μμ
Σαφώς και η συγκεκριμένη κοπή των 16 αντιτύπων δεν αφορά σε νόμισμα κυκλοφορίας ώστε να εξυπηρετηθούν οικονομικές συναλλαγές. Από τότε που κόπηκε έως σήμερα, «κυκλοφορεί» αποκλειστικώς σε συλλογές ως εξαίρετη νομισματική σπανιότητα.
3  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Liberty 1794-1791 στις: Νοέμβριος 18, 2023, 03:20:13 μμ
Αυτα τα ψεύτικα είναι ασημένια η σιδερένια;;

Είναι κράματα μετάλλων, φθηνότερων αλλά με παραπλήσιο χρώμα (ενίοτε επάργυρα), ποικίλων συνθέσεων και αναλογιών. Αυτά τα κράματα περιέχουν ως επί το πλείστον χαλκό, νικέλιο, ψευδάργυρο, κασσίτερο και μόλυβδο.
4  Ελληνικά νομίσματα / 'Οθωνας / Απ: Χρυσό 20δραχμο 1852 σε δημοπρασια!!! στις: Νοέμβριος 17, 2023, 11:51:27 μμ
Αλλάζει χέρια δις ανά αιώνα!
5  Ευρωνομίσματα / Ό,τι αφορα τα χαρτονομίσματα / Απ: 5 euro essai στις: Νοέμβριος 17, 2023, 11:48:29 μμ
Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει τι να τα κάνει τα λεφτά του. Τόσα ωραία πράγματα..
6  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2024 στις: Νοέμβριος 17, 2023, 04:12:03 μμ
Σταματησαν τα λουλουδια και ερχονται τα ζωακια στα 5 ευρα; δεν λεω.... καλο ακουγεται αλλα τα λουλουδια στοπ;;

Αρκετά με την πλουσιότατη χλωρίδα της πατρίδας. Μισή ντουζίνα λουλουδάκια όλα κι όλα και πολύ τους ήτανε. Αποφάσισαν τώρα να πιάσουν την εγχώρια πανίδα! Άραγε τί έτερο έπεται;

Μην είν' οι κάμποι; Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
7  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Χρυσο νομισμα στις: Νοέμβριος 17, 2023, 03:55:31 μμ
Σίγουρα πολύτιμο αν είναι αυθεντικό. Καταρχάς, μετρήστε διάμετρο και βάρος. Θα πρέπει να είναι λίγο παραπάνω από 20 χιλιοστόμετρα και 7.2 με 7.5 γραμμάρια αντιστοίχως.
8  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Εκτιμηση Italy 20L 1903 στις: Νοέμβριος 17, 2023, 03:14:24 μμ
Το νόμισμα δεν παίρνει βαθμό. Έχει σχεδόν κατεστραμμένα πεδία από αδιαμφισβήτητο καθάρισμα.
9  Ελληνικά νομίσματα / Α' Δημοκρατία / Απ: 10 δρχ Xf ή AU? στις: Νοέμβριος 16, 2023, 09:24:49 πμ
Καλημέρα σας. Εντυπωσιακή η Δήμητρα!
10  Ευρωνομίσματα / Ό,τι αφορα τα χαρτονομίσματα / Απ: 10e lagarde Y013 στις: Νοέμβριος 08, 2023, 07:38:01 μμ
Υπομονή κύριοι! Αργά ή γρήγορα όλα κάνουν την εμφάνισή τους..
11  Τηλεκάρτες / Ελληνικές Τηλεκάρτες / Απ: Εκτίμηση τηλεκαρτών. Ρωτάτε; Απαντάμε. στις: Νοέμβριος 08, 2023, 12:51:16 πμ
Το ζεύγος Ρίζος-Λύτρας και η Βεργίνα βρίσκονται σε εύρος τιμής 120 με 150 ευρώ. Όσο για τους δυο δύσκολους κωδικούς της Δήλου και των Ιωαννίνων, εκεί η τιμή είναι αόριστη και καθορίζεται κατόπιν διαπραγμάτευσης.

Οι.. αστρονομικές τιμές επί εποχής καταλόγων Γεωργιάδη δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.

Σας προτείνω αγαπητέ να τις βγάλετε εδώ σε προσφορά και σίγουρα θα έχετε κάποια ενδεικτική ανταπόκριση, εάν δεν έχετε ήδη..
12  Νομίσματα / Ασημένια νομίσματα / Απ: Ασημένιο Τετράδραχμο Δημητρίου πολιορκητή...κόπια;; στις: Νοέμβριος 07, 2023, 10:43:19 μμ
Το νόμισμα φαίνεται αυθεντικό. Η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων είθισται να λάβει γνώση, ώστε αφενός να σιγουρέψετε την αυθεντικότητα και αφετέρου να νομιμοποιήσετε την κατοχή.
13  Militaria / Παράσημα, έγγραφα, διάφορα / Απ: Challenge coin ; στις: Νοέμβριος 04, 2023, 12:01:58 πμ
Ναι, πράγματι λογίζεται ως challenge coin.
14  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Αντίγραφα Θηρεσία στις: Οκτώβριος 29, 2023, 07:23:09 μμ
Τίποτα αξιόλογο. Αν είναι ασημένια, αξία μετάλλου.
15  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Απ: Συλλογή Μοσχανδρέου - Δημοπρασία MDC Οκτώβριος στις: Οκτώβριος 24, 2023, 11:38:55 πμ
Στράγγιξαν τα ρεζερβουάρ με τις υψηλές ρεζέρβες!
Σελίδες: [1] 2 3 ... 108
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo