|
rakosyllekths
|
|
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 19, 2013, 09:02:54 πμ » |
|
κατά 99.9 τοις εκατο΄.πρέπει να έχει χαλάσει. Αυτά που δημοπρατουνται και πιάνουν φραγκα ειναι πoσιμα,αλλιώς δεν πιάνουν κάστανο.
Εάν ήταν μελος ο Στέφανος ο Κοκος ο καποδιστριάκιας θα σου έλεγε περισοτερα μιας και ειναι επαγγελματίας γευσιγνώστης.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 19, 2013, 10:19:52 πμ από rakosyllekths »
|
Καταγράφηκε
|
do not get high with your own supply.
|
|
|
Smartmorpheus
|
|
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 19, 2013, 11:53:34 πμ » |
|
Γιάννη ειναι όντως παλιό η ειναι η επανέκδοση ? Μπορείς να μας δείξεις μια φωτογραφία της ετικέτας?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
If you r good at something never do it for free...
|
|
|
Impact
|
|
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 19, 2013, 12:07:47 μμ » |
|
Γιαννη, Τωρα που θα βρεθουμε ολοι μαζι παλι, πες και στον φιλο σου να ερθει και να φερει και αυτο το ευρημα! Αυτο θελει κουβεντα, μπυριτσα και εννοειτε ψητουρα!!!!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
lefmaggos
|
|
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 19, 2013, 01:11:45 μμ » |
|
To Κρασι εαν εχει αποθηκευθει σε καταληλο χωρο με καταληλη θερμοκρασια και εαν εχει καλο φελο ο οποιος πρεπει να βρεχετε (γιαυτο και το μπουκαλι πρεπει να τοποθετειτε πλαγιος) τοτε το κρασακι ειναι μια χαρα εαν ο φελος ειναι κερομενος ακομα καλυτερα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
rakosyllekths
|
|
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 19, 2013, 01:48:27 μμ » |
|
To Κρασι εαν εχει αποθηκευθει σε καταληλο χωρο με καταληλη θερμοκρασια και εαν εχει καλο φελο ο οποιος πρεπει να βρεχετε (γιαυτο και το μπουκαλι πρεπει να τοποθετειτε πλαγιος) τοτε το κρασακι ειναι μια χαρα εαν ο φελος ειναι κερομενος ακομα καλυτερα.
έχεις αποθηκεύση εσύ η κανένας προγονός σου εμφιαλωμένο κρασί πάνω απο 7 χρόνια? Αμφιβάλω. Για να μπορέσεις να αποθηκευσεις κρασιά θειούχα κοκκινα ,πρέπει να έχεις υποδομή και να χαλάσεις πολλά χρηματα,εκτος απο τους υγραντηρες κ τα καταλληλα εργαλεια συντηρησης πρέπει να ριξεις χρημα και για πολλά αλλα. Οσο μεγάλη ειναι η τέχνη του να φτιάχνεις καλό κρασί ,ακομη μεγαλύτερη ειναι η συντήρηση τους. Οσον αφορά τα λευκά,αστο ,ποτε. Για την επιβεβαιωση οταν ο φιλος το πάει για έλενχο η σε δημοπράτη ας ακουσουμε τι θα του πούν. Προσφατα βρέθηκαν σε υπογειο κελάρι στην Γερμανια κάτι κρασιά που έπινε ο αδόλφος με σβαστιγκες,ολα ξυδι και ας ήταν σε ιδανικο χώρο αποθήκευσης. Γιαυτο και υπάρχουν κρασια 20ετιας που κάνουν 3000 και 12000 ευρο το μπουκάλι,το κόστος συντήρησης ειναι υπέρογκο και ακριβότερο της παραγωγής και όχι να ειναι στην σκια και να βρέχει φελό και το σώσαμε. Πχ ένας Αντωνόπουλος Νεα δρυς ,καμπερνε 2004 ειναι ένα απο τα καλύτερα στην τιμή τους μεχρι και το 2011 που πινόταν,τώρα τα περισότερα εάν υπάρχουν ειναι υποδεέστερα στην γεύση απο οτι πριν 3 χρόνια. Τελσπαντων ρώτα έναν γευσιγνώστη,εγώ οτι έχω μάθει απο το Στέφανο σας ειπα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
do not get high with your own supply.
|
|
|
GKCollect
|
|
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 19, 2013, 01:58:42 μμ » |
|
έχεις αποθηκεύση εσύ η κανένας προγονός σου εμφιαλωμένο κρασί πάνω απο 7 χρόνια? Αμφιβάλω. Για να μπορέσεις να αποθηκευσεις κρασιά θειούχα κοκκινα ,πρέπει να έχεις υποδομή και να χαλάσεις πολλά χρηματα,εκτος απο τους υγραντηρες κ τα καταλληλα εργαλεια συντηρησης πρέπει να ριξεις χρημα και για πολλά αλλα. Οσο μεγάλη ειναι η τέχνη του να φτιάχνεις καλό κρασί ,ακομη μεγαλύτερη ειναι η συντήρηση τους.
Οσον αφορά τα λευκά,αστο ,ποτε.
Για την επιβεβαιωση οταν ο φιλος το πάει για έλενχο η σε δημοπράτη ας ακουσουμε τι θα του πούν.
Προσφατα βρέθηκαν σε υπογειο κελάρι στην Γερμανια κάτι κρασιά που έπινε ο αδόλφος με σβαστιγκες,ολα ξυδι και ας ήταν σε ιδανικο χώρο αποθήκευσης.
Γιαυτο και υπάρχουν κρασια 20ετιας που κάνουν 3000 και 12000 ευρο το μπουκάλι,το κόστος συντήρησης ειναι υπέρογκο και ακριβότερο της παραγωγής και όχι να ειναι στην σκια και να βρέχει φελό και το σώσαμε.
Πχ ένας Αντωνόπουλος Νεα δρυς ,καμπερνε 2004 ειναι ένα απο τα καλύτερα στην τιμή τους μεχρι και το 2011 που πινόταν,τώρα τα περισότερα εάν υπάρχουν ειναι υποδεέστερα στην γεύση απο οτι πριν 3 χρόνια.
Τελσπαντων ρώτα έναν γευσιγνώστη,εγώ οτι έχω μάθει απο το Στέφανο σας ειπα.
+1 Έχω κρασί του 1966, και πλήρωσα μέχρι τώρα γύρω στα 1000, μόνο για την συντήρησή του. Φυσικά το ποσό σε βάθος χρόνου και όχι μονομιάς. Στην υγειά σας.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Smartmorpheus
|
|
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 19, 2013, 02:10:22 μμ » |
|
πολυ ενημερωμενους σας Βλεπω.... Το κρασι χαλαει απο τον φελο εφοσον ειναι κρασι παλαιωσης κι εχει δυναμικη να ζησει . Γιαυτο το λογο αν ο φελος αρχιζει να τα κακαρωνει το πας στο κτημα που το εμφιαλωσε και σου αλλαζουν το φελο. Υποψιαζομαι οτι η μαυροδαφνη που μας λεει ο γιαννης δεν ειναι παλιο κρασι αλλα εχουν κανει μπλεντινκ απο παλιο Βαρελι μεσα σε νεα σοδια.Περιμενω να δω την ετικετα για να σας πω περισσοτερα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
If you r good at something never do it for free...
|
|
|
asimako
|
|
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 19, 2013, 02:50:05 μμ » |
|
Ευχαριστώ όλους για το ενδιααφέρον και τις πληροφορίες και θα εκτιμούσα αν βρεθούν και δοθούν κι άλλες! Το κρασί εσοδείας 1896 συντηρείτο μέχρι και το 2004 στο αρχικό απείραχτο βαρέλι μες στο ονομαζόμενο 'αυτοκρατορικό κελάρι' στις εγκαταστάσεις της Αχάια Κλάους, όπως αναφέρεται και τους 3 συνδέσμους στο διαδίκτυο που προανέφερα. Έκτοτε έχει φυλαχθεί καταλλήλως με την απαραίτητη υποδομή ανάμεσα σε άλλα μπουκάλια σχετικής συλλογής. Μόλις εξασφαλίσω την άδεια να το φωτογραφήσω θα σας δείξω ετικέτα, μπουκάλι, πιστοποιητικά χαρτιά κλπ και σειριακό αριθμό, ίσως ο τωρινός ιδιοκτήτης να μην θέλει να μαθευτεί ο αριθμός του μπουκαλιού κι άρα κι ο ίδιος Υ.Γ. 1: έχω μιλήσει με το φίλο μας το Στέφανο και περιμένω την απάντηση και τις πληροφορίες του Υ.Γ. 2: θα διαπιστώσω τα σχετικά με το φελλό και το κέρωμα, πάντως 99,99% δεν πρόκειται για ανάμιξη-blending Υ.Γ. 3: σε κουβέντα, μπυρίτσα (φρέσκιας φετινής παραγωγής) και ψητούρα εννοείται πως είμαι πάντα μέσα!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
''Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος''
|
|
|
lefmaggos
|
|
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 19, 2013, 03:08:11 μμ » |
|
To Κρασι εαν εχει αποθηκευθει σε καταληλο χωρο με καταληλη θερμοκρασια και εαν εχει καλο φελο ο οποιος πρεπει να βρεχετε (γιαυτο και το μπουκαλι πρεπει να τοποθετειτε πλαγιος) τοτε το κρασακι ειναι μια χαρα εαν ο φελος ειναι κερομενος ακομα καλυτερα.
έχεις αποθηκεύση εσύ η κανένας προγονός σου εμφιαλωμένο κρασί πάνω απο 7 χρόνια? Αμφιβάλω. Για να μπορέσεις να αποθηκευσεις κρασιά θειούχα κοκκινα ,πρέπει να έχεις υποδομή και να χαλάσεις πολλά χρηματα,εκτος απο τους υγραντηρες κ τα καταλληλα εργαλεια συντηρησης πρέπει να ριξεις χρημα και για πολλά αλλα. Οσο μεγάλη ειναι η τέχνη του να φτιάχνεις καλό κρασί ,ακομη μεγαλύτερη ειναι η συντήρηση τους. Οσον αφορά τα λευκά,αστο ,ποτε. Για την επιβεβαιωση οταν ο φιλος το πάει για έλενχο η σε δημοπράτη ας ακουσουμε τι θα του πούν. Προσφατα βρέθηκαν σε υπογειο κελάρι στην Γερμανια κάτι κρασιά που έπινε ο αδόλφος με σβαστιγκες,ολα ξυδι και ας ήταν σε ιδανικο χώρο αποθήκευσης. Γιαυτο και υπάρχουν κρασια 20ετιας που κάνουν 3000 και 12000 ευρο το μπουκάλι,το κόστος συντήρησης ειναι υπέρογκο και ακριβότερο της παραγωγής και όχι να ειναι στην σκια και να βρέχει φελό και το σώσαμε. Πχ ένας Αντωνόπουλος Νεα δρυς ,καμπερνε 2004 ειναι ένα απο τα καλύτερα στην τιμή τους μεχρι και το 2011 που πινόταν,τώρα τα περισότερα εάν υπάρχουν ειναι υποδεέστερα στην γεύση απο οτι πριν 3 χρόνια. Τελσπαντων ρώτα έναν γευσιγνώστη,εγώ οτι έχω μάθει απο το Στέφανο σας ειπα. Να μην ανφιβαλεις καθολου. Εχω εμφιαλωσει κρασι ( και εχω κρασι και 5 και 10 και 15 και 20 και 50 και 70 χρονων). βεβαια εγω εχω εμφιαλωσει των 5 και 10 χρονων.αλλα ειχα την τυχη οι προγονοι μου να στελνουν κρασι στο Βατικανο (για την κατοχη λεω).Και μιλαω για το μαυρο γλυκο κρασι (το οποιο μιαζει στην μαυροδαφνη μονο που ειναι ποιο βαρυ) και για την ποικιλια φωκιανο και γι αυτο μονο.Η ποικιλια αυτη ειχε χαθει απο το νησι μεχρι που την ξαναβρηκαμε στην κρητη και την επαναπατρισαμε φερνοντας ειδικους στο μπολιασμα.Περιπου το ιδιο κρασι φτιαχνουν στην Ικαρια.Εχω ανοιξη κρασι των 5 και 10 και 20 χρονων τον μαιο που βαφτισα τον γιο μου,ηταν σαν να σε μεταλαμβανει παπας,και χωρις να εχω δωσει μια για συντηρηση.Εχω ενα και μοναδικο μπουκαλι 70 χρονων αλλα δεν ξερω, μπορει να εχει γινει ενα καλο ξυδι. Οι θειοι μου εχουν επαγγελματικο οινοποιειο και πουλαμε κρασι και μονο το συγκεκριμενο ειδος που προανεφερα. Ο παπους μου ηταν εμπορας (λαθρεμπορας στην ουσια) και τα κρασια αυτα τα ειχε στο κελαρι του. Ολα αυτα οχι επειδη θελω να κανω τον εξυπνο αλλα καμια φορα επειδη γνωριζουμε ενα ατομο το οποιο ειναι ειδικος δεν παει να πει οτι οι υπολοιποι ειναι ανιδεοι και απλα αναρτουν ποστ αερα πατερα.για να τελειωνω οταν το κρασι εχει φυλαχτει καλα και με καποιες προυποθεσεις μπορεις να το πιεις και μετα απο πολλα πολλα πολλα χρονια. Υ.Γ και χωρις ιχνος για αντιπαραθεση με κανεναν,αντιθετος οποιος θελει κερναω και κανα μπουκαλακι απο την περσινη παραγωγη.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
rakosyllekths
|
|
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 19, 2013, 04:02:17 μμ » |
|
μαρέσει ο Παππούς σου!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
do not get high with your own supply.
|
|
|
johnmak
|
|
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 19, 2013, 04:18:20 μμ » |
|
Παιδιά υπάρχουν κρασιά και κρασιά και κυρίως διαφορετικές διαδικασίες τρύγου, πατήματος κτλ. Τα κρασιά όπως το Φωκιανό δεν φτιάχνονται όπως τα Καμπερνέ ή το Σαβινιόν ή οποιαδήποτε άλλο παρόμοιο. Θυμάμαι ακόμα το παππού μου, ο οποίος είχε αμπέλι και έφτιαχνε εκκλησιαστικό οίνο ή μια μίξη φωκιανού και μοσχάτου, να μαζεύει τα κλήματα και να τα στεγνώνει στον ήλιο, μέχρι σχεδόν να σταφυδιάσουν και μετά τα πατούσε. Το αποτέλεσμα ήταν το κρασί να φισκάρει στα σάκχαρα και στους βαθμούς οινοπνεύματος κατα επέκταση και να γίνεται γλυκό και δυνατό σαν δυναμίτης Αυτό το κρασί συντηρείται χωρίς πολλά πολλά και για πολλά χρόνια. Στον αντίποδα όταν σπούδαζα στην Κρήτη βοηθούσα ένα φίλο μου από τον Κουρνά Χανίων που είχε και αυτός αμπέλια. Εκεί το σταφύλι μαζευόταν και πατιόταν φρέσκο, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερα σάκχαρα και οινόπνευμα και αυτή η διαδικασία μας δίνει το κανονικής γεύσης κρασί, όπως πχ το καμπερνέ. Σε αυτά τα κρασιά απαιτούνται ειδικές συνθήκες διαφύλαξεις και κάποιες ποικιλίες όπως πχ το αηγιωργίτικο δεν επιδέχεται και παλαίωση. Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Η μαυροδάφνη είναι κρασί της πρώτης περίπτωσης, γλυκό και δυνατό από ότι θυμάμαι δηλαδή
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
lefmaggos
|
|
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 19, 2013, 04:23:49 μμ » |
|
Παιδιά υπάρχουν κρασιά και κρασιά και κυρίως διαφορετικές διαδικασίες τρύγου, πατήματος κτλ. Τα κρασιά όπως το Φωκιανό δεν φτιάχνονται όπως τα Καμπερνέ ή το Σαβινιόν ή οποιαδήποτε άλλο παρόμοιο. Θυμάμαι ακόμα το παππού μου, ο οποίος είχε αμπέλι και έφτιαχνε εκκλησιαστικό οίνο ή μια μίξη φωκιανού και μοσχάτου, να μαζεύει τα κλήματα και να τα στεγνώνει στον ήλιο, μέχρι σχεδόν να σταφυδιάσουν και μετά τα πατούσε. Το αποτέλεσμα ήταν το κρασί να φισκάρει στα σάκχαρα και στους βαθμούς οινοπνεύματος κατα επέκταση και να γίνεται γλυκό και δυνατό σαν δυναμίτης Αυτό το κρασί συντηρείται χωρίς πολλά πολλά και για πολλά χρόνια. Στον αντίποδα όταν σπούδαζα στην Κρήτη βοηθούσα ένα φίλο μου από τον Κουρνά Χανίων που είχε και αυτός αμπέλια. Εκεί το σταφύλι μαζευόταν και πατιόταν φρέσκο, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερα σάκχαρα και οινόπνευμα και αυτή η διαδικασία μας δίνει το κανονικής γεύσης κρασί, όπως πχ το καμπερνέ. Σε αυτά τα κρασιά απαιτούνται ειδικές συνθήκες διαφύλαξεις και κάποιες ποικιλίες όπως πχ το αηγιωργίτικο δεν επιδέχεται και παλαίωση. Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Η μαυροδάφνη είναι κρασί της πρώτης περίπτωσης, γλυκό και δυνατό από ότι θυμάμαι δηλαδή Ετσι ακριβως Γιαννη!!! Αυτη ειναι η διαδικασια,γιαυτο και γω ειπα στο ποστ μου οτι μιλαω για το συγκεκριμενο μονο που μοιαζει με την μαυροδαφνη.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
rakosyllekths
|
|
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 20, 2013, 02:04:20 πμ » |
|
παιδιά τα σακχαρα και κατ επέκταση η ζάχαρη ειναι φυσικο συντηρητικο με ημερομηνια ληξεως ομως,τα σακχαρα οταν επελθει η ημερομηνια ληξεως τους(μεταλαξης τους)μετατρεπουν το κρασι σε ξυδι η δηλητηριο.
Αυτά.
Το μοσχατο της Κρητης οι Βενετοι το έκαναν εθνικο τους ποτο.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
do not get high with your own supply.
|
|
|
GKCollect
|
|
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 20, 2013, 09:48:40 πμ » |
|
Πάντως όπως και να'χει, το κρασί είναι χιλιοτραγουδισμένο, τιμημένο και συγκαταλλέγεται στα 3 πιο ωραία 'πράγματα', που μπορεί να απολαύσει κάποιος, τα οποία είναι : Ένα κρασί πριν... και ένα τσιγάρο μετά.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|