Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Απρίλιος 20, 2024, 04:33:17 μμ
Σελίδες: 1 [2] 3
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: μπουκάλι Μαυροδάφνης Πατρών Achaia Clauss εσοδείας 1896!  (Αναγνώστηκε 12427 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
solferino
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2792


coincoholic


Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 20, 2013, 09:54:28 πμ »

Κώστα, ένα ποτό πριν . . . και έναι τσιγαρο μετά....
Καταγράφηκε

Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί.
GKCollect
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5635


www.mycoins.gr


Προφίλ WWW
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 20, 2013, 10:01:31 πμ »

Έτσι είναι, όπως το είπες Βασίλη.  Κλείσιμο ματιού
Αλλά είπα να είμαι εντός θέματος και το έθεσα πιο συγκεκριμένα.
Οι διαχειριστές... καραδοκούν.  Σαρκασμός
Καταγράφηκε

Περί συλλογής, υπομονή και περισυλλογή.
www.mycoins.gr
asimako
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2487

''Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος''


Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:00:01 μμ »

αυτός πάντως μάλλον το ήπιε το ουίσκι το 100άρι!!!

25/07/2013 13:00
ΗΠΑ: Τον προσέλαβαν να φυλάξει ουίσκι αξίας 100.000 δολαρίων και το ήπιε!



Ο 62χρονος Τζον Σάντερς πρόκειται να δικαστεί καθώς φέρεται να “ρούφηξε” 50 φιάλες από το ακριβό αλκοολούχο ποτό σε μια περίοδο 12 μηνών. Έβαλαν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα; Ένας επιστάτης που προσελήφθη για τη φύλαξη πολύτιμου ουίσκι 100 ετών αξίας 100.000 δολαρίων (76.000 ευρώ) έχει προβλήματα με το νόμο γιατί αντί να το φυλάξει... αποφάσισε να το πιει μέχρι τελευταίας σταγόνας!



Ο 62χρονος Τζον Σάντερς (φωτό) πρόκειται να δικαστεί καθώς φέρεται να “ρούφηξε” 50 φιάλες από το ακριβό αλκοολούχο ποτό σε μια περίοδο 12 μηνών. Στον Σάντερς είχε ανατεθεί η προστασία του πολύτιμου προϊόντος ενώσο εργαζόταν ως επιστάτης σε ένα ιστορικό πανδοχείο του Πίτσμπεργκ σύμφωνα με την προκαταρκτική ακρόαση της υπόθεσης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα.

Η ιδιοκτήτρια Πατρίσια Χιλ ανακάλυψε το πολύτιμο ουίσκι, κρυμμένο καλά λόγω της ποτοαπαγόρευσης, όταν αγόρασε το ιστορικό κτίριο. Ωστόσο, το Μάρτιο ανακάλυψε σοκαρισμένη ότι στα μπουκάλια δεν είχε μείνει ούτε σταγόνα!


Μετά από επτά μήνες αστυνομικών ερευνών, η Χιλ κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην επιστάτη της, καθώς τα (άδεια) μπουκάλια ήταν γεμάτα με τo DNA του!

“Επρόκειτο για τέσσερα κιβώτια, 52 φιάλες, που παρήχθησαν από ένα παλιό αποστακτήριο εδώ στο Δήμο μας που έκλεισε πριν από πολλά χρόνια”, εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Πίτσμπεργκ Πριτς Μπάρι.

“Κάποιος από την οικογένεια στην οποία αρχικά ανήκε το κτίριο έκρυψε τα κιβώτια κάτω από μια εσωτερική σκάλα στο υπόγειο, την οποία περιτοίχισε, και μετά το οίκημα πέρασε από διάφορες οικογένειες. Η κυρία που είναι σήμερα ιδιοκτήτρια έκανε ανακαίνιση και το συνεργείο βρήκε το ουίσκι” πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Πίτσμπεργκ.

Ο Σάντερς, από την πλευρά του αρνείται ότι κατανάλωσε το αλκοόλ, και η βασική γραμμή υπεράσπισής του είναι ότι το “ουίσκι μάλλον εξατμίστηκε, και όντας τόσο παλιό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν και καλό”... Η Χιλ σχεδίαζε να δωρίσει το ουίσκι σε ένα τοπικό μουσείο.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/211719
Καταγράφηκε

''Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος''
Parker
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 2060

Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει!


Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:09:14 μμ »

Bλέπω τον κατηγορούμενο να του κάνουν αλκοτέστ, αλλά δε δείχνει πιωμένος. Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

Alko test
Καταγράφηκε

verba volant, scripta manent
lefmaggos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3267

εισαι στο μυαλο,κατι μαγικο.........


Προφίλ WWW
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:10:09 μμ »

Ωραιος ο τυπος!!!
Αλλα εχει σημασια και το ποτε εμφιαλωθηκε το ουσκι Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
asimako
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2487

''Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος''


Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:21:42 μμ »

[...]
Αλλα εχει σημασια και το ποτε εμφιαλωθηκε το ουσκι Κλείσιμο ματιού

λογικά μεταξύ 1920-1933: Η Ποτοαπαγόρευση στην Αμερική
 
Η Ποτοαπαγόρευση: Η περίοδος από το 1920 έως το 1933 στις ΗΠΑ, όταν κηρύχθηκε παράνομη με συνταγματική πρόνοια η παρασκευή, διακίνηση, εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Η περίοδος από το 1920 έως το 1933 στις ΗΠΑ, όταν κηρύχθηκε παράνομη με συνταγματική πρόνοια η παρασκευή, διακίνηση, εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Το κίνημα της ποτοαπαγόρευσης είχε ξεκινήσει στις αρχές του 19ου αιώνα και ήδη ως το 1850 αρκετές πολιτείες, κυρίως του νότου, είχαν ψηφίσει νόμους που περιόριζαν ή απαγόρευαν τη διάθεση αλκοολούχων ποτών. Η πρωτοβουλία ανήκε σε θρησκευτικές προτεσταντικές οργανώσεις, κυρίως του Μεθοδιστικού δόγματος.

Γρήγορα, σχηματίσθηκαν δύο πανίσχυρες ομάδες πίεσης, η «Ένωση κατά των Σαλούν» (Anti-Saloon League) και η «Ένωση Γυναικών για τη Χριστιανική Εγκράτεια» (Women's Christian Temperance Union). Μέλη των δύο αυτών οργανώσεων σχημάτισαν το Κόμμα της Απαγόρευσης (Prohibition Party), που πήρε μέρος στις προεδρικές εκλογές του 1872, αλλά συγκέντρωσε μόλις 5.608 ψήφους.

Το 1879 ο Τζον Σεντ Τζον εκλέχθηκε κυβερνήτης του Κάνσας και τέσσερα χρόνια αργότερα το Κάνσας έκανε η πρώτη πολιτεία στην Αμερική, που κήρυξε παράνομο το αλκοόλ. Το 1884 ο Σεντ Τζον έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Αμερικής με τη σημαία του Κόμματος της Απαγόρευσης και έλαβε 150.369 ψήφους. Ο σπόρος της Ποτοαπαγόρευσης είχε ριφθεί.

Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου πολλοί Αμερικανοί θεωρούσαν μη πατριωτική πράξη τη χρησιμοποίηση δημητριακών για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών και όχι τροφίμων. Πολλές ζυθοποιίες είχαν ιδιοκτήτες γερμανικής καταγωγής, γεγονός που επαύξησε τα αντιγερμανικά αντανακλαστικά των Αμερικανών. Επιφανείς εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου (Φορντ, Ροκφέλερ) δήλωναν ότι οι εργαζόμενοι θα ήταν πιο παραγωγικοί εάν απείχαν από το αλκοόλ. Μάλιστα, ο Τζον Ροκφέλερ δώρισε 350.000 δολάρια στην «Ένωση κατά των Σαλούν» (Anti-Saloon League).

Η κοινή γνώμη άρχισε να αλλάζει διάθεση και ως το 1919 το 75% των πολιτειών είχε ευθυγραμμισθεί με τη 18η τροποποίηση του Συντάγματος, που απαγόρευσε την πώληση ή διακίνηση αλκοολούχων ποτών (16 Ιανουαρίου 1919). Ένας χρόνο αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 1920, τέθηκε σε ισχύ με το νόμο Βόλστιντ (Volstead Act). Ήταν η ληξιαρχική πράξη για την έναρξη της Ποτοαπαγόρευσης.

Δεν πέρασε μεγάλο διάστημα και η μαύρη αγορά άρχισε να ανθίζει, το έγκλημα να κινείται ανοδικά και οι οργανωμένες συμμορίες να ευημερούν και να κερδίζουν πολιτική επιρροή. Η αστυνόμευση ήταν δύσκολη υπόθεση, με αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα παράνομα αποστακτήρια και μπαρ. Τα σημεία πώλησης έφθασαν τα 30.000, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την προ Ποτοαπαγόρευσης εποχή.

Η διαφθορά στους κόλπους της αστυνομίας κάλπαζε, καθώς οι πειρασμοί για τους γλίσχρα αμειβόμενους αστυνομικούς ήταν μεγάλοι. Ο Αλ Καπόνε κόμπαζε ότι είχε στο μισθολόγιό του τη μισή αστυνομία του Σικάγου. Πολλοί γιατροί θησαύριζαν συνταγογραφώντας ουίσκι για ιατρικούς λόγους, που ήταν νόμιμο και διατίθετο από τα φαρμακεία.

Οι παράνομοι διακινητές έγιναν λαϊκοί ήρωες, καθώς πρόσφεραν δουλειά σε περίοδο μεγάλης ανεργίας, όπως ήταν η εποχή της Μεγάλης Ύφεσης («Κραχ»). Μεγάλες ήταν οι δημοσιονομικές απώλειες, καθώς η φορολόγηση του αλκοόλ έφερνε «ζεστό» χρήμα στα κρατικά ταμεία. Υπολογίστηκε ότι το κράτος έχανε κάθε χρόνο 500 εκατομμύρια δολάρια από τη φορολογία του αλκοόλ.

Στα θετικά της Ποτοαπαγόρευσης ήταν η δραστική μείωση των θανάτων από ασθένειες σχετιζόμενες με το αλκοόλ, όπως και η πτώση της συναφούς εγκληματικότητας. Όμως, επτά χρόνια μετά την επιβολή της ποτοαπαγόρευσης οι θάνατοι άρχισαν να αυξάνονται, ενώ τα ποτά-μπόμπες συνέβαλαν στη σημαντική άνοδο των τυφλώσεων και των παραλύσεων.

Η αύξηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς άλλαξε τη διάθεση της κοινής γνώμης. Στις προεδρικές εκλογές του 1932 ο δημοκρατικός υποψήφιος Φραγκλίνος Ρούσβελτ, λάτρης του μαρτίνι, συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του την άρση της ποτοαπαγόρευσης. Ένα χρόνο αργότερα, στις 5 Δεκεμβρίου του 1933, η Ποτοαπαγόρευση ήρθη στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, μετά την υιοθέτηση από το Κογκρέσο της 21ης Τροποποίησης του Συντάγματος. Το Μισισιπί ήταν η τελευταία πολιτεία που νομιμοποίησε και πάλι το αλκοόλ το 1966.

[Πηγή sansimera.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Καταγράφηκε

''Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος''
lefmaggos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3267

εισαι στο μυαλο,κατι μαγικο.........


Προφίλ WWW
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:31:03 μμ »

Σχεδόν όλα τα ουίσκι ωριμάζουν για ορισμένο χρονικό διάστημα (με εξαίρεση το ουίσκι από καλαμπόκι), και αναφέρεται στην ταμπέλα του. Ως ένα σημείο, όσο μεγαλύτερη είναι η διαδικασία ωρίμανσης, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του τελικού προϊόντος. Ο πρόσθετος χρόνος δίνει στις γεύσεις την ευκαιρία να ωριμάσουν και να απορροφήσουν περισσότερο από το ξύλο των βαρελιών. Είναι  σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το ουίσκι παλιώνει σε βαρέλι και όχι σε μπουκάλι. Μια κλειστή φιάλη ουίσκι μπορεί να γίνει σπάνια, αλλά δεν θα βελτιώσει την ποιότητά του Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
lefmaggos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3267

εισαι στο μυαλο,κατι μαγικο.........


Προφίλ WWW
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:36:54 μμ »

Αρα το συμπερασμα ειναι οτι ο τυπος επινε ουισκι σπανιο και συλεκτικο αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ουισκι 100 χρονων.
Μακαρι να ειχαμε και μεις κανα δυο μπουκαλακια Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
kostakis88
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5734


Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:39:45 μμ »

εχω την εντυπωση,χωρις να ειμαι σιγουρος,οτι μονο κρασια ειναι για ωριμανση ακομα και στα μπουκαλια..αυτο νομιζω εχει να κανει κυριως με τις τανινες του κρασιου..αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτο.... Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε

"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
royalrose
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 90


Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:45:44 μμ »

Πιστεύω ότι το κρασί θα έχει γίνει ξύδι..

Για χωριάτικη πάντως θα του πήγαινε... Αντί για μπαλσάμικο Μαυροδάφνη αιώνα...

Από όσο γνωρίζω το ουίσκι ωριμάζει... Το κρασί ξυδιάζει...

Αν έχει κάποια ιδιαίτερη επεξεργασία για να γίνει καλύτερο... Τι να πω;;;

Εμείς που είχαμε πάντως αμπέλια μετά από 3 χρόνια το κρασί το χρησιμοποιούσαμε για την απολύμανση του νεροχύτη  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
lefmaggos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3267

εισαι στο μυαλο,κατι μαγικο.........


Προφίλ WWW
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:49:36 μμ »

Υ
εχω την εντυπωση,χωρις να ειμαι σιγουρος,οτι μονο κρασια ειναι για ωριμανση ακομα και στα μπουκαλια..αυτο νομιζω εχει να κανει κυριως με τις τανινες του κρασιου..αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτο.... Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα

Δεν ειναι ομως για ολα τα κρασια,αναλογος, εχει κρασια ακομη και κοκκινα τα οποια πρεπει να καταναλωθουν γρηγορα για να μπορεσουμε να απολαυσουμε τα προτογενη αρωματα.Το κρασι παλαιωνει στο μπουκαλι αλλα θελει καταληλες συνθηκες και προυποθεσης.
Καταγράφηκε
kostakis88
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5734


Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 25, 2013, 03:55:28 μμ »

συμφωνω λευτερη..δεν κανουν ολα τα κρασια για ωριμανση..αλλα ειναι καποια που προοριζονται για τον σκοπο αυτον και αλλα που ειναι για αμεση καταναλωση οπως σωστα ειπες...θα σας δειξω ενα μπουκαλι κοκκινο κρασι που εχω..θα ηθελα πολυ να το ανοιξω να το δοκιμασω,αλλα θα ξενερωσω πολυ αν δεν πινετε!!  Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε

"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
athas
Πλατινένιο
******
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 10403



Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 25, 2013, 04:02:27 μμ »

Απ΄ότι ξέρω στο κρασί το "Α και το Ω" είναι ο φελλός. Ο αυθεντικός, όχι αυτός που βάζουν στα μπουκάλια της σειράς. Και το μπουκάλι πάντα σε οριζόντια θέση. Δεν θυμάμαι κάθε πόσα χρόνια γίνεται από ειδικό οινολόγο αλλαγή του φελλού. Η επαφή του κρασιού με το φελλό είναι αυτό που συντηρεί και διατηρεί το κρασί "ζωντανό".
Καταγράφηκε

*Λάθε βιώσας*
lefmaggos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3267

εισαι στο μυαλο,κατι μαγικο.........


Προφίλ WWW
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 25, 2013, 04:05:35 μμ »

συμφωνω λευτερη..δεν κανουν ολα τα κρασια για ωριμανση..αλλα ειναι καποια που προοριζονται για τον σκοπο αυτον και αλλα που ειναι για αμεση καταναλωση οπως σωστα ειπες...θα σας δειξω ενα μπουκαλι κοκκινο κρασι που εχω..θα ηθελα πολυ να το ανοιξω να το δοκιμασω,αλλα θα ξενερωσω πολυ αν δεν πινετε!!  Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα

Εγω εχω ενα μπουκαλι μπαλανταινσ του 81 σφραγισμενο με ταινια πανω,ολοι μου λενε οτι ειναι 30 χρονων ουισκι,δεν παει ετσι ομως!!!
Εχω και ενα μπουκαλι ντοπιο κρασι το οποιο ειναι περιπου 50-70 χρονων,γιατι νομιζεις δεν το ανοιγω?Για να μη παρω την απογοητευση Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
lefmaggos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3267

εισαι στο μυαλο,κατι μαγικο.........


Προφίλ WWW
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 25, 2013, 04:10:44 μμ »

Απ΄ότι ξέρω στο κρασί το "Α και το Ω" είναι ο φελλός. Ο αυθεντικός, όχι αυτός που βάζουν στα μπουκάλια της σειράς. Και το μπουκάλι πάντα σε οριζόντια θέση. Δεν θυμάμαι κάθε πόσα χρόνια γίνεται από ειδικό οινολόγο αλλαγή του φελλού. Η επαφή του κρασιού με το φελλό είναι αυτό που συντηρεί και διατηρεί το κρασί "ζωντανό".

Σωστος το Α και το Ω ειναι ο φελος,οταν το κρασι προοριζετε για παλαιωση δεν του βαζεις φελλο της πλακας,και κατι ακομα σημαντικο ειναι η συνθηκες φυλαξης δηλ.θερμοκρασια ,υγρασια,κτλ.
Και παντα το μπουκαλι πλαγιαστα ωστε να μη ξεραθει ο φελλος και παρει αερα το κρασι,αν παρει αερα εχεις φτιαξει κρασι με την ονομασια ΤΟΠ Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences