Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 01, 2024, 03:29:13 πμ
Σελίδες: 1 [2] 3 4 5
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: 20drx 1833 χρυσο 'σπασμένο μίσχο'  (Αναγνώστηκε 22105 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
solferino
Πλατινένιο
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

coincoholic

Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:05:44 μμ »

εγώ ανέβασα το τόπικ για να καταδείξω ότι αυτα με την ποικιλία σπασμενου μισχου είναι γνησια μιας και βρίσκονται σε μουσείο.
Καταγράφηκε

Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί.
rakosyllekths
Χρυσό μέλος

the early bird gets the worm.

Προφίλ WWW
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:10:48 μμ »

εγώ ανέβασα το τόπικ για να καταδείξω ότι αυτα με την ποικιλία σπασμενου μισχου είναι γνησια μιας και βρίσκονται σε μουσείο.

ευχαριστώ ρε Βασιλάκη!
Είσαι ωραίος!
Καταγράφηκε

do not get high with your own supply.
GKCollect
Πλατινένιο

www.mycoins.gr

Προφίλ WWW
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:23:10 μμ »

Βασίλη, η άποψή σου έχει βάση σωστή, είναι πολύ ενδιαφέρουσα και χρίζει διερεύνησης.
Στηρίζεται σε γεγονός, ότι από το 1843 και μετέπειτα υπήρχε η δυνατότητα να κοπούν 'ιδιωτικά' στο νομισματοκοπείο. Πάσχει λίγο στο σημείο, του ότι το διάταγμα αυτό, προέβλεπε κοπή μόνο ασημένιων νομισμάτων, αλλά και πάλι δεν υπάρχουν στοιχεία γι' αυτό.
Υπάρχει επίσης αναφορά στα 958 κομμάτια, ότι κόπηκαν το 1833 στο Μόναχο, σαν επιπλέον των 17550, από απ' ευθείας παραγγελία, αλλά κυκλοφόρησαν το 1835-36 και μετά, λόγω της λειτουργίας του νομισματοκοπείου στην Αθήνα, με δικαιολογία ότι κόπηκαν εδώ.
Είναι αδύνατον να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει και υπάρχουν πολλές απόψεις.
Όσο για την γνησιότητά τους, νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα για ένα τόσο 'σωστό' νόμισμα.
Καταγράφηκε

Περί συλλογής, υπομονή και περισυλλογή.
www.mycoins.gr
rakosyllekths
Χρυσό μέλος

Προφίλ WWW
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:26:58 μμ »

Βασίλη, η άποψή σου έχει βάση σωστή, είναι πολύ ενδιαφέρουσα και χρίζει διερεύνησης.
Στηρίζεται σε γεγονός, ότι από το 1843 και μετέπειτα υπήρχε η δυνατότητα να κοπούν 'ιδιωτικά' στο νομισματοκοπείο. Πάσχει λίγο στο σημείο, του ότι το διάταγμα αυτό, προέβλεπε κοπή μόνο ασημένιων νομισμάτων, αλλά και πάλι δεν υπάρχουν στοιχεία γι' αυτό.
Υπάρχει επίσης αναφορά στα 958 κομμάτια, ότι κόπηκαν το 1833 στο Μόναχο, σαν επιπλέον των 17550, από απ' ευθείας παραγγελία, αλλά κυκλοφόρησαν το 1835-36 και μετά, λόγω της λειτουργίας του νομισματοκοπείου στην Αθήνα, με δικαιολογία ότι κόπηκαν εδώ.
Είναι αδύνατον να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει και υπάρχουν πολλές απόψεις.
Όσο για την γνησιότητά τους, νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα για ένα τόσο 'σωστό' νόμισμα.

μαρέσεις όπως γράφεις.
Δεν λες μπαρούφες του τύπου μπόλικα..........

Θες πολύ τζατζίκη στο σουβλάκι σου?Βάλε ΜΠΟΛΙΚΟΟΟΟΟ

Μπόλικα εικοσάρικα 1833,καμιά δυό φτυαριές.
Καταγράφηκε

pepos
Πλατινένιο

Ο Τολμών Νικά

Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:28:59 μμ »

Το Βρεταννικό Μουσείο έχει ένα εικοσάρικο με "σπασμένο" μίσχο στην κατοχή του από το 1842 όπως δηλώνεται στην ιστοσελίδα του.
Το λογικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πρώτον η ποικιλία αυτή είναι γνήσια και υπαρκτή και δεύτερον πως τα εικοσάρικα αυτά κόπηκαν το 1842 και πίσω.
Οι αριθμοί είναι όντως εικασίες όπως και πολλά άλλα όπως οι διαφωνίες για τα τάλιρα του '51.  
Καταγράφηκε
solferino
Πλατινένιο

coincoholic

Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:34:15 μμ »

Εγώ απορώ για το εξής : Πως είναι δυνατόν να το θεωρουσαν πλαστό οι παλιοί συλλεκτες αφου το βρ.μουσείο τοχει στην κατοχή του από το 1842?

Νομίζω πως η συχνότητα εμφάνισης της ποικιλίας μισχου καθώς και τα κομμάτια που εχουμε δει σε δημοπρασίες κλπ δεν επιτρεπουν να συμπερανουμε πως τα του σπασμενου μισχου ειναι 958 τεμάχια. 958 τεμάχια είναι απείρως λίγα για νά υπάρχουν ακόμα και σήμερα και σε μσ καταστάσεις.Επίσης το μουσείο τοχει από το 42 αλλα αυτό δεν λεει τπτ. Μπορεί να τυπώθηκε πιο παλιά.
Καταγράφηκε

rakosyllekths
Χρυσό μέλος

Προφίλ WWW
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:37:35 μμ »

Το Βρεταννικό Μουσείο έχει ένα εικοσάρικο με "σπασμένο" μίσχο στην κατοχή του από το 1842 όπως δηλώνεται στην ιστοσελίδα του.
Το λογικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πρώτον η ποικιλία αυτή είναι γνήσια και υπαρκτή και δεύτερον πως τα εικοσάρικα αυτά κόπηκαν το 1842 και πίσω.
Οι αριθμοί είναι όντως εικασίες όπως και πολλά άλλα όπως οι διαφωνίες για τα τάλιρα του '51.  

μόνον για τα τάλληρα του 1851 υπάρχουν διαφωνίες?Ολα τα άλλα τα λύσαμε?
Και ότι δηλώνει το Βρετανικό μουσείο το 1842 δεν μπορεί να το έστειλε η Ελλας το 1842 στη Βικτώρια?
Γιατί και την κουκουβάγια 5 δρχ 1833 το 1842 την δώρισε το παλάτι στην Αγγλία.
Πως αποκλείουμαι λοιπόν το γεγονός ότι δεν είναι απο χρυσο και ασήμι που έφεραν ιδιώτες?

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 13, 2013, 12:14:09 πμ από ANTONIO1967 » Καταγράφηκε

GKCollect
Πλατινένιο

www.mycoins.gr

Προφίλ WWW
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:37:46 μμ »

Θες πολύ τζατζίκη στο σουβλάκι σου?Βάλε ΜΠΟΛΙΚΟΟΟΟΟ
Άμα φάω κανένα τέτοιο θα γίνω πύραυλος... Δεν έχω χολή, 5 γυναίκες έχω στο σπίτι... πόσο να αντέξω ο κακομοίρης...  Κλάμα Κλάμα

Κάποιος παλιός μου είχε πει...  Κλείσιμο ματιού
Το '33 κόπηκαν τα χρυσά από παραγγελία, 1000 κομμάτια. Τα στοιχεία στο νόμισμα δεν ήταν σωστά (έλειπαν οι μίσχοι) έτσι άλλαξαν τις μήτρες και μετά τύπωσαν τα κανονικά. Η δουλειά αυτή, κόστισε στο Ελληνικό Κράτος 42 χρυσά νομίσματα. Έτσι κατέληξαν να φτάσουν στην Ελλάδα μετά από χρόνια λόγω ανάγκης και τα πρώτα 958 λάθος νομίσματα.
...Κι έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.
Καταγράφηκε

Περί συλλογής, υπομονή και περισυλλογή.
www.mycoins.gr
pepos
Πλατινένιο

Ο Τολμών Νικά

Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:44:10 μμ »

Εγώ απορώ για το εξής : Πως είναι δυνατόν να το θεωρουσαν πλαστό οι παλιοί συλλεκτες αφου το βρ.μουσείο τοχει στην κατοχή του από το 1842?

Νομίζω πως η συχνότητα εμφάνισης της ποικιλίας μισχου καθώς και τα κομμάτια που εχουμε δει σε δημοπρασίες κλπ δεν επιτρεπουν να συμπερανουμε πως τα του σπασμενου μισχου ειναι 958 τεμάχια. 958 τεμάχια είναι απείρως λίγα για νά υπάρχουν ακόμα και σήμερα και σε μσ καταστάσεις.Επίσης το μουσείο τοχει από το 42 αλλα αυτό δεν λεει τπτ. Μπορεί να τυπώθηκε πιο παλιά.
Βασιλάκη τα σλαμπαρισμένα που μου έχει δείξει ο άλλος συνονόματος της παρέας, όπως επίσης το δικό μου καθώς και κάποια άλλα που έχω δει είναι όλα της αυτής ποικιλίας.
Δηλαδή τα περισσότερα σλαμπαρισμένα MS γιατί έχω δει ζωντανά ή σε δημοπρασίες πάνω από τα μισά που υπάρχουν στα pop reports ανήκουν σε αυτήν την ποικιλία.
Ένα λογικό συμπέρασμα είναι ότι σώθηκαν τόσα πολλά σε καλή κατάσταση διότι φυλάχθηκαν ως ενθύμια από τους κατόχους τους γιατί κόπηκαν στην Αθήνα την ημερομηνία που συζητάμε.
Σενάριο είναι αλλά έχει κάποια λογική.

Καταγράφηκε
solferino
Πλατινένιο

coincoholic

Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:46:27 μμ »

Οκ, αυτα για το δευτερο ερώτημα, για το ΠΡΩΤΟ???

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΧΕΙ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1842?
Καταγράφηκε

rakosyllekths
Χρυσό μέλος

Προφίλ WWW
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:48:41 μμ »

Οκ, αυτα για το δευτερο ερώτημα, για το ΠΡΩΤΟ???

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΧΕΙ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1842?

τι περίμενες απο ανθρώπους που καθάριζαν και έτριβαν τα νομίσματα με μπράσο??

Η τα πέρναγαν λάδι και βαζελίνη?
Καταγράφηκε

solferino
Πλατινένιο

coincoholic

Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:51:56 μμ »

Δεν καταλαβαίνω. Δεν το ήξεραν πως το Βρετανικό μουσείο το είχε απο παλιά?

Η Βαζελίνη εχει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ. Τη γνωστή. . . . . . . . . . .  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Καταγράφηκε

pepos
Πλατινένιο

Ο Τολμών Νικά

Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:52:39 μμ »

μόνον για τα τάλληρα του 1851 υπάρχουν διαφωνίες?Ολα τα άλλα τα λύσαμε?
Και ότι δηλώνει το Βρετανικό μουσείο το 1842 δεν μπορεί να το έστειλε η Ελλας το 1842 στη Βικτώρια?
Γιατί και την κουκουβάγια 5 δρχ 1833 το 1842 την δώρισε το παλάτι στην Αγγλία.
Πως αποκλείουμαι λοιπόν το γεγονός ότι δεν είναι απο χρυσο και ασήμι που έφεραν ιδιώτες?

Παντως γενικά εισαι ο μόνος που έχω δει σε όλη τη ζωή μου που τραβάς φωτογραφίες και ενίοτε βιντεάκια σε διάφορους συλλεκτες στον καφέ,στην λέσχη κτλπ κτλπ.
Τα ίδια λέμε Βασιλάκη, η δική μου σκέψη δεν αποκλείει αυτό που λες, την επιβεβαιώνει.
Τα τάλιρα του '51 είναι ένα από τα παραδείγματα που γίνεται μεγάλη κουβέντα, γι' αυτό το ανέφερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 12, 2013, 11:37:33 μμ από ANTONIO1967 » Καταγράφηκε
pepos
Πλατινένιο

Ο Τολμών Νικά

Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:55:36 μμ »

Η Βαζελίνη εχει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ. Τη γνωστή. . . . . . . . . . .  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Γιατί το ξέραμε εμείς ρε Βασιλάκη?
Τότε δεν υπήρχε και internet.
Εγώ πάντως από την ανάρτησή σου το έμαθα.
Καταγράφηκε
zobels
Χρυσό μέλος

~Τα πάντα ρει~

Προφίλ WWW
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 12, 2013, 10:56:53 μμ »

Η Βαζελίνη εχει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ. Τη γνωστή. . . . . . . . . . .  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Βασίλη ,σήμερα δίνεις ρέστα.............έχεις κέφια από το πρωί  Χαμόγελο Χαμόγελο
Εσύ θα το ήξερες εκείνη την εποχή χωρίς την Αγγλική και το σερφάρισμα στο Internet .Τα βιβλία που υπήρχαν τότε δεν ήταν κ πλήρη.
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement