Μάλλον δεν έχεις διαβάσει ιστορία-ή μάλλον ιστορίες- φίλε warrior για αυτό καλά θα ήταν να μην λέμε στοιχεία που δεν ισχύουν.Οι πλειοψηφία των σλάβων από το κράτος των Σκοπίων τι είναι;Βούλγαροι δεν είναι; το απέδειξαν μάλιστα όταν η Βουλγαρία μπήκε στην ΕΕ και έτρεξαν αμέσως να βγάλουν Βουλγάρικα διαβατήρια.Όσο για την αρχαία Μακεδονία αυτή εκτεινόταν σε ένα μικρό κομμάτι του σημερινού κράτους των Σκοπίων, όμως αυτό τι σημαίνει; ότι μπορούν να λένε, να γράφουν, ότι θέλουν και να διεκδικούν την μισή Ελλάδα αντί να τους έχουμε ήδη ενσωματώσει και να τελειώνει η υπόθεση με αυτά τα ...άντε να μην τους χαρακτηρίσω λόγω στεκιού.
Και όμως φίλε xmac έχω διαβάσει ιστορία -και ιστορίες-.
Η πλειοψηφία απο το κράτος των Σκοπίων, είναι Αλβανοί. Γι' αυτό και οι Αλβανοί με τον όρο 'Μεγάλη Αλβανία', δεν εννοούν μόνο τα Ιωάννινα και την Αρτα, αλλα και το Μοναστήρι, την Γευγελή κτλ.
Αν ήταν η πλειοψηφία Βούλγαροι, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά πιστεύω.
Κάπου διάβασα οτι η Μακεδονία, τα αρχαία χρόνια, ήταν ενα μικρό κρατίδιο.
Φυσικά τί εννοεί ο καθένας με τον όρο 'μικρό κρατίδιο' δεν το ξέρω, αλλα ενα Βασίλειο όπως ήταν η Μακεδονία, φαντάζομαι μόνο μικρό δεν θα ήταν. Αλλωστε συνόρευε με το Βασίλειου του Πύρου, στην Ηπέιρο, αν θυμάμαι καλά.
Στον Γιουγκοσλαβικό εμφύλιο, ο Μιλόσεβιτς είχε πεί στον τότε Υπ.Εξωτερικών Σαμαρά, να διχοτομιστούν τα Σκόπια μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας. Ο Σαμαράς ρώτησε τον Μητσοτάκη και εκείνος, σαν πρωθυπουργός, αρνήθηκε.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το θέλουν πολλοί.
Το θέλουν και οι Σέρβοι, και οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί, και οι Τούρκοι ακόμα. Για πολλούς λόγους. Αλλα ο κυριότερος είναι οτι η Θεσσαλονίκη ΄βγαίνει' Αιγαίο...
Αν κάπου στα παραπάνω εχω κάνει λάθος, θα χαρώ να με διορθώσετε.
Οχι με δασκαλίστικο ύφος όμως. Εχω πολλά χρόνια που έχω αφήσει τις σχολικές αίθουσες.
Πάντα φιλικά και πάντα με αγάπη για την ωραιότερη πατρίδα του κόσμου.
Μανώλης