Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Δεκέμβριος 04, 2024, 09:06:15 μμ
Σελίδες: 1 [2]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Cyprus 2 euro 2024 "Membership in the European  (Αναγνώστηκε 820 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διηνέκης
Χρυσό μέλος
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Άρχε σεαυτού

Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 03:08:28 μμ »

Οκ...ότι πείτε...
Καταγράφηκε
xmac
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 03:54:51 μμ »

Και εμένα εντύπωση μου προκάλεσε πως αυτό το δίευρο με 7.000 κομμάτια έγινε περιζήτητο στην ΚτΚ. Φίλος όταν του διετύπωσα την απορία, μου είπε πως δεν βγήκε ούτε σε coin cart, αλλά ούτε και σε μασούρια. Δηλαδή από αυτό το συγκεκριμένο δίευρο τυπώθηκε μόνο σε αυτά τα proof τεμάχια. Έτσι μου λύθηκε η απορία γιατί...
Καταγράφηκε
digo
Χρυσό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 06:23:00 μμ »

Και ομιλώντας με νομισματικούς όρους, ο αριθμός αντιτύπων της κοπής (tirage/mintage), είναι ο βασικότατος παράγοντας για τον προσδιορισμό της σπανιότητας ενός νομίσματος.

Αυτο ειναι απολυτως αληθες κι εχει αποδειχτει πολλακις στα 200+ χρονια Ελληνικης νομισματοκοπειας. Να συμπληρωσω μονον, οτι οταν μιλαμε για νομισματα 150+ ετων, το αρχικο τιραζ δεν ειναι ο μονος παραγοντας: ο συλλεκτης οφειλει να ειναι ενημερωμενος, οτι πχ, στα διδραχμα του Γεωργιου Α, ενω το 1868 ειναι αυτο με το μικροτερο τιραζ, παρ'ολ'αυτα ειναι σχετικα ευκολο σε ακυκλοφορητη κατασταση. Αντιθετα, αυτο του 1883, με πολλαπλασιο τιραζ, ειναι υπερσπανιο σε πραγματικη ακυκλοφορητη κατασταση. Το διδραχμο 1883 MS66 της συλλογης Βασιλακοπουλου ειναι για... νομισματικη εκσπερματωση! 😊

Αλλα και στα μοντερνα νομισματα υπαρχουν λογοι που αλλαζουν το αρχικο τιραζ: το λυωσιμο πχ των χρυσων αναμνηστικων της ΤΤΕ μεχρι και 2012 ανεδειξε τα δυο χρυσα του 2012 στα σπανιοτερα απο τα χρυσα αναμνηστικα της ΤΤΕ απο εποχης ευρω. Ειναι χρεος του συλλεκτη να τα γνωριζει αυτα και να τα μεταφερει και στους υπολοιπους.

Γιωργο μου,(Διηνεκη), με 7000 τιραζ, η τιμη του Κυπριακου προυφ διευρου θα κατακρημνισθει με μαθηματικη ακριβεια. Κανε υπομονη και θα το αγορασεις κοντα στην τιμη εκδοσης.
Καταγράφηκε
Panos fot
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 01, 2024, 07:39:19 πμ »

Ας παραθέσω και εγώ την γνώμη μου...
Για αρχή να πω ότι οι Κύπριοι αδερφοί, επέδειξαν άκρα ερασιτεχνισμο και διαπιστώθηκε η έλλειψη εμπειρίας όσον αφορά την έκδοση του επετειακου τους νομίσματος.
Αρχικά, θες να βγάλεις ένα  νόμισμα με 7.000 τιραζ ...πολύ ωραία. Ρε κουμπάροι τι το βάζεις 20€ = 5 πιτογυρα??? Και μάλιστα 2 διαθέσιμα/συλλέκτη??? Υποτιμάς δλδ από τα αποδυτήρια το ίδιο σου το νόμισμα και δίνεις την ευκαιρία στους επιτήδειους να το χρησιμοποιησουν ως αντικείμενο για ευκαιριακό πλουτισμό. Πριν από αυτό, θες να βγάλεις το πιο σπάνιο 2ευρω και μου έχεις αυτό το κακό  χοντροκομμένο σχέδιο??? (Προσωπική υποκειμενική κριτική, κάτι δλδ σχετικό και με το σήμα του μετρό Θεσσαλονίκης)
Το σχέδιο αυτό κατ'εμε εκθέτει και τον κ.Σταματοπουλο αλλά για να λέμε την αλήθεια έχω την πληροφορία ότι το σχέδιο ήρθε από το Υπουργείο και αυτός απλά έκανε την χάραξη.
Το ίδιο ισχύει και για το κακό κουτί που περιβάλλει ένα τέτοιο νόμισμα αλλά δεν θέλω να μακρυγορησω.
Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο όταν βγάζεις το πιο δυσεύρετο 2ευρω το κρατάς σε τόσο χαμηλή τιμή. Θα μπορούσαν να το έχουν γύρω στα 80 € και να βγάλουν και "κάτι". Να θυμησω ότι το Μονακό με διπλάσιο τιραζ βγαίνει στα 135€.(Χωρίς έξοδα μεταφοράς).
Τώρα για την υπεραξία που πρόκειται να πάρει θα πω το εξής. Το ράλι αυτό σίγουρα θα σταματήσει κάποια στιγμή. Είναι ο πρώτος καιρός μετά την έκδοση και οι περισσότεροι βρίσκονται σε αγώνα για την απόκτηση του. Αλλά σίγουρα θα διατηρηθεί ψηλά και με την πάροδο του χρόνου θα αυξάνεται. Η αγορά που απευθύνεται το συγκεκριμένο νόμισμα είναι Ευρωπαϊκή και ως εκ τούτου θα υπάρχει ζήτηση για την απόκτηση του καθότι πρόκειται για το πιο σπάνιο 2ευρω. Εκτίμηση ότι στα επόμενα χρόνια θα κυμανθεί σε επίπεδα Βράχου.
Και κάτι τελευταίο, όταν λέμε σπάνιο 2ευρω εννοούμε για τα δεδομένα των 2ευρων. Δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους πχ 2ευρα με χρυσά παλιά νομίσματα ή δραχμές κλπ κλπ. Αν δεν αρέσει σπάνιο ας το πούμε δυσεύρετο.
Συγγνώμη εάν κούρασα,
Φιλικά Παναγιώτης
Καταγράφηκε
Panos fot
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 02, 2024, 09:48:35 πμ »

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μου, απλά να διορθώσω ότι το σχέδιο δεν είναι και τόσο κακό τελικά, αφού το πήρα στην κατοχή μου το νομισμα και το είδα από κοντά. Βέβαια το κουτί για εμένα θα ήθελε παραπάνω προσοχή. Αυτά! Καλορίζικα σε όσους καταφέρουν να το αποκτήσουν!!
Καταγράφηκε
silahim
Πλατινένιο

Σοφόν το σαφές.

Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 02, 2024, 11:21:30 πμ »

το σάιτ του eshop έχει πέσει?
εδώ και δύο μέρες δεν μπορώ να μπω.
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2]