Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Δεκέμβριος 05, 2024, 04:37:32 πμ
Σελίδες: [1] 2
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Cyprus 2 euro 2024 "Membership in the European  (Αναγνώστηκε 847 φορές)
0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
enotes
Αργυρό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« στις: Νοέμβριος 27, 2024, 09:58:20 μμ »

Με αυτο το διευρο τι εγινε τελικά σήμερα; το πήραν μόνο έμποροι.; γιατι στο eshop δεν εμφανίστηκε..
Καταγράφηκε
athas
Πλατινένιο

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 28, 2024, 08:59:10 πμ »

Η τράπεζα έστειλε  μήνυμα ότι λόγω τεχνικού προβλήματος  το e-shop είναι εκτός λειτουργίας.
Μέχρι και σήμερα το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί. Τώρα αν κάποιοι κατάφεραν να πάρουν το νόμισμα δεν το ξέρω.
Καταγράφηκε

*Λάθε βιώσας*
xmac
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 28, 2024, 10:22:43 πμ »

Βρε χαμός έγινε χθες στην ΚΤΚ. Τελικά δόθηκαν χαρτάκια με νούμερα για να πάνε και σήμερα!
Καταγράφηκε
xmac
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 28, 2024, 11:53:39 πμ »

Φίλος που μπόρεσε και μου πήρε δύο κομμάτια δέχτηκε με το που βγήκε από τη τράπεζα πρόταση για άμεση αγορά με 400 ευρώ (και για τα δύο)!
Καταγράφηκε
SVcollector
Διαχειριστής
Πλατινένιο

Σόλωνος 18, T:210 3644276-8088364

Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 29, 2024, 01:13:23 μμ »

καποιος μου ειπε οτι πλεον ειναι το σπάνιο αναμνηστικό 2 ευρω. Ισχυει αυτο?
Καταγράφηκε

athas
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 29, 2024, 02:37:05 μμ »

Ισχύει. Είναι το πλέον σπάνιο με μόνο 7.000 τεμάχια σε όλη την Ε.Ε.
Καταγράφηκε

*Λάθε βιώσας*
enotes
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 10:26:00 πμ »

σε δημοπρασια τωρα ειναι στα 500ε και σε άμεση αγορα απο μεχρι και 700ε , σαν του μονακο θα εχουμε παλι....
Καταγράφηκε
gemuncey23
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 11:45:05 πμ »

Ωραία μπίζνα στήθηκε πάλι!
Καταγράφηκε
Διηνέκης
Χρυσό μέλος
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Άρχε σεαυτού

Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 12:07:20 μμ »

Εγώ δεν το έχω αποκτήσει,και ούτε πρόκειται με τέτοιες τιμές....παρόλα αυτά συγχαρητήρια σε όποιον καταφερε και το ένταξε στη συλλογή του......αυτό είναι που κάνει και τη διαφορά στις συλλογές,αν όλα τα νομίσματα ήταν προσιτά για όλους,δεν θα υπήρχαν σπανιότητες και όλοι θα είχαν η' θα μπορούσαν να αποκτήσουν τα πάντα....
Καταγράφηκε
digo
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 01:15:57 μμ »

Εγώ δεν το έχω αποκτήσει,και ούτε πρόκειται με τέτοιες τιμές....παρόλα αυτά συγχαρητήρια σε όποιον καταφερε και το ένταξε στη συλλογή του......αυτό είναι που κάνει και τη διαφορά στις συλλογές,αν όλα τα νομίσματα ήταν προσιτά για όλους,δεν θα υπήρχαν σπανιότητες και όλοι θα είχαν η' θα μπορούσαν να αποκτήσουν τα πάντα....

Εχεις δικιο Γιωργο, αλλα αυτες ειναι "τεχνητες" σπανιοτητες που ουτε το Νομισματοκοπειο επινοησε, (με ενα παρα πολυ μικρο τιραζ πχ), αλλα ξεκινησε το 2022 με την καταληψη του κεντρικου υποκαταστηματος της ΤΤΕ στην Σταδιου, απο τους ιδιους Κυπριους εμποροσυλλεκτες του κ###υ, και τους "εκπροσωπους" που εβαλαν, χαριζοντας τους €50 το κομματι.

Για να δουμε ποσο θα πουλιεται αυτο το διευρο σε 20 χρονια απο σημερα, τη στιγμη που ολα τα προηγουμενα Κυπριακα προυφ διευρα ειναι φτηνα και αμεσα διαθεσιμα... Αρπαχτη του κ###υ ειναι, οχι σπανιοτητα....
Καταγράφηκε
Dimisaris
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 01:28:00 μμ »

Θα συμφωνήσω, σπανιότητα με 7000 κομμάτια δεν υπάρχει.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που ξεφουσκωσαν μετά από καιρό.

Φιλικά Δημήτρης 👍
Καταγράφηκε
CHRIS1964
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 01:38:47 μμ »

Θα συμφωνήσω, σπανιότητα με 7000 κομμάτια δεν υπάρχει.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που ξεφουσκωσαν μετά από καιρό.

Φιλικά Δημήτρης 👍

+1
Καταγράφηκε
Διηνέκης
Χρυσό μέλος
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Άρχε σεαυτού

Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 01:52:09 μμ »

Η σπανιότητα ορίζεται με βάση πάντα την ζήτηση....7000 κέρματα για ένα νόμισμα από το Tuvalu  είναι υπεραπειρα....για τις ΗΠΑ είναι ελάχιστα....τα διευρα αυτή τη στιγμή είναι από τις συλλογές με την μεγαλύτερη δεξαμενή συλλεκτων,μαζί με τις λίρες και τους αμερικάνικους αετούς....αν στο μέλλον διατηρηθεί αυτή η κατάσταση είναι δεδομένο ότι η τιμή δεν πρόκειται να υποχωρήσει αλλά μάλλον να αυξηθεί....αν πέσει αυτή η μόδα τότε ναι ,θα έχει κατακρήμνιση...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 30, 2024, 01:53:06 μμ από Διηνέκης » Καταγράφηκε
Dimisaris
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 02:17:22 μμ »

Θα διαφωνήσω.

Για εμένα η σπανιότητα ορίζεται από την ποσότητα και μόνο. Και μάλιστα όταν αυτή δεν ξεπερνά τα 10 δάχτυλα των χεριών.

Τι να θυμηθούμε την ασημένια Una & the Lion 2oz,  το reverse proof silver eagle πριν 2 χρόνια. Άλλαξαν χέρια καμία 5 - 6 φορές. Ο καθένας έβαζε και λίγο παραπάνω και τέλος.

Επίσης για εμένα η ομορφιά κάθε συλλογής ορίζεται από το γούστο το συλλέκτη. Αν μου αρέσει κάτι και μπορώ το αγοράζω, δεν πάει να έχει κυκλοφορήσει σε 10 εκατομμύρια κομμάτια. Έτσι και αλλιώς οι συλλογές κάπου κληρονομούνται.

Φιλικά Δημήτρης 👍.

Καταγράφηκε
gemuncey23
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 30, 2024, 02:48:51 μμ »

Η σπανιότητα οποιουδήποτε αντικειμένου ουδεμία σχέση έχει με την εκάστοτε σχετική ζήτηση.

Είναι εγγενές, απόλυτο και σταθερό χαρακτηριστικό του αντικειμένου που συνοδεύει και δεν αλλάζει με τον τυχαίο βαθμό της αναζήτησής του.

Για παράδειγμα, ο χρυσός σαν μέταλλο είναι σπάνιο και θα παραμείνει το ίδιο σπάνιο, ακόμα και στην υποθετική περίπτωση όπου.. δεν τον αναζητά κανείς. Και ομιλώντας με νομισματικούς όρους, ο αριθμός αντιτύπων της κοπής (tirage/mintage), είναι ο βασικότατος παράγοντας για τον προσδιορισμό της σπανιότητας ενός νομίσματος.

Συνεπώς, στην περίπτωση των 7000 αντιτύπων του κυπριακού δίευρου (ή οποιουδήποτε ετέρου νομίσματος αντιστοίχου tirage), αποκλείεται η έννοια της σπανιότητας, ακόμα κι αν το αναζητά ο κόσμος όλος!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 30, 2024, 02:51:59 μμ από gemuncey23 » Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] 2
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement