Σιγουρα το ''κρατος'' δηλ. εμεις θα πρεπει να λειτουργουμε με δομη ωστε να μην υπαρξει
το φαινομενο της ζουγκλας.Γι'αυτο υπαρχει και το συνταγμα το οποιο εχει φτιαχθει ετσι
ωστε να υπαρχει ''ορθη'' λειτουργεια της κοινωνιας μας.
Οπως ολοι ομως καταλαβαινουμε,υποψιαζομαστε, ξερουμε τα τελευταια χρονια το συνταγμα
εχει κατακρεουργηθει,για να μην χρησιμοποιησω καμια αλλη εκφραση, στο ονομα του χρεους
προς τριτους.Και υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που νομοι του ''κρατους'' καταριπτωνται στο
Συμβουλιο της Επικρατειας ως αντισυνταγματικοι.Γιατι? Γιατι αντι να νομοθετουμε συμφωνα
με το Συνταγμα βγαζουμε εναν νομο και εαν δεν προσβηθει απο κανεναν περασε και μας πηρε
και μας σηκωσε.
πχ. Χαρατσι. Αλλη περιπτωση που μου ετυχε εμενα προσωπικα το Συμβουλιο της Επικρατειας
κατηργησε νομο του 1988 20χρονια και πισω στο οποιο ενα οικοπεδο που αγορασα το 2003
αρτιο,οικοδομισιμο,εντος σχεδιου μου το βγαζει χωραφι και οχι οικοπεδο ενω 4 γειτονικα
οικοπεδα δεν επειρεαζονται καθολου γιατι εχουν προσβαση σε δρομο το δικο μου δεν εχει!
Στην Πολεοδομια ειναι χωραφι και στην Εφορια οικοπεδο, αντε βγαλε ακρη! Λιγο εκτος θεματος
αλλα χαρακτιριστικο μεταξυ νομοθετηματων και Συνταγματων.
Τωρα μετα την παραθεση που κανατε σ'ενα αρθρο του συνταγματος να κανω και εγω μια
παραθεση σ'ενα αρθρο που διαβασα σημερα και το μονο που μπορω-ρουμε να κανουμε
''δημοκρατικα'' ειναι να μην βγει αληθινο
http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=12698Ο Γεωργος αυτο που κανει ηθικα ειναι ανεπιτρεπτο δημοκρατικα ομως ειναι επιτρεπτο.
Το να δωσω και με το παραπανω τους φορους που μου αναλογουν ειναι το ελαχιστο ηθικο
που θα μπορουσα να κανω για την στοιχειωδη παιδεια τον παιδιων μας, την υγεια και την
προνοια ολων μας .Το να δωσω ομως ενα κομματι απο τους φορους μου για να πληρωσω
τα σπασμενα των ανηθικων,λαμογιων,διεθφαρμενων ΟΧΙ δεν θα το κανω για ολα τα συνταγματα,
νομους ή οτι αλλο μου φερουν για να με αναγκασουν να το κανω.
Το βιντεακι σωστα, κατα την γνωμη μου, χρησιμοποιει την υπερβολη.Η υπερβολη χρησιμοποιηται
παντου ιδιως σε ταινιες για να αποδωθει πιο εντονα το μυνημα.Δεν ειναι κακο παντα αυτο
τις περισσοτερες φορες θα ελεγα οτι ειναι χρησιμο για να ξυπναει η συνειδηση του ανθρωπου.