Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 05:41:56 μμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Μπορει ο Γιωργος να βοηθησει?  (Αναγνώστηκε 3294 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
epsilon
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« στις: Ιανουάριος 03, 2013, 05:51:58 μμ »

Εσεις τι λετε να βοηθησει ο Γιωργος ή οχι?

!
Καταγράφηκε
GKCollect
Πλατινένιο

Φύλο: Άντρας

www.mycoins.gr

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 06:24:32 μμ »

Ο Γιώργος πρέπει να βοηθήσει το συνάνθρωπό του, γιατί αύριο μπορεί να είναι στη θέση του.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 03, 2013, 06:49:24 μμ από GKCollect » Καταγράφηκε

Περί συλλογής, υπομονή και περισυλλογή.
www.mycoins.gr
epsilon
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 10:27:14 μμ »

Ο Γιώργος πρέπει να βοηθήσει το συνάνθρωπό του, γιατί αύριο μπορεί να είναι στη θέση του.

To ειδατε ολοκληρο το βιντεακι?
Και εαν ναι τι καταλαβατε?
Καταγράφηκε
Toni-g
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 10:38:35 μμ »

Είναι και πρεπει να ειναι στην κρίση του κάθε ´´Γιώργου ´´ το αν θέλει να βοηθήσει η οχι .
Ναι μεν ειναι καλο ,αλλα . . .!
Για ποιο λόγο αν δεν θέλει ,και δεν πρεπει, να αναγκαστεί να το κανει?
Καταγράφηκε
dimitris1980
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 10:41:52 μμ »

Και κατι ακομα τη αντιπροσωπευει ο Γιωργος που θελει βοηθεια
Καταγράφηκε
GKCollect
Πλατινένιο

www.mycoins.gr

Προφίλ WWW
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 10:45:46 μμ »

Το όλο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το βίντεο μετά την πάροδο των πρώτων δευτερολέπτων. Ξεκινά από λάθος βάση. Ο Όλιβερ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για κάτι που το κράτος δεν του παρέχει δωρεάν. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Ο Γιώργος, δεν είναι εκτός των αποφάσεων, συμμετέχει ενεργά, ψηφίζει και αποφασίζει, ο ίδιος είναι κομμάτι της κοινωνίας, που αυτός και οι υπόλοιποι δημιούργησαν.
Στη συνέχεια το βίντεο έχει μια πολύ μεγάλη αντίφαση και επάνω σε αυτή την αντίφαση στηρίζεται, για να στείλει το μήνυμά του. Ενώ αρχικά αναφέρεται στην φυσική βία... εξισώνει την κρατική παρέμβαση με την φυσική βία. Τα σοφιστικά διλήμματα εδώ και αιώνες έχουν καταρριφθεί. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι : το λιοντάρι έχει δόντια και ο άνθρωπος έχει δόντια, άρα ο άνθρωπος είναι λιοντάρι και το αντίστροφο;
Επίσης είναι λάθος στο σημείο που ξεχωρίζει τον Γιώργο από τους υπόλοιπους. Αυτό και μόνο το κάνει για να μας πείσει ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους και αυτό είναι φασιστικό. Ο Χίτλερ πίστευε ότι οι Γερμανοί είναι ανώτεροι, διαφορετικοί από τους άλλους. Και οι "λευκοί" αυτό πίστευαν για τους "μαύρους" κλπ κλπ.
Η δημοκρατία είναι συμμετοχική, αν ο Γιώργος νομίζει ότι αυτό που του συμβαίνει είναι λάθος, να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Αυτό όμως δεν θα συμβεί χωρίς να συμμετέχει. Και δεν πρέπει να επικαλείται τη δημοκρατία σαν άλλοθι, δεν είναι διαφορετικός από τους άλλους. Η μη συμμετοχή στις αποφάσεις, στερεί και το δικαίωμα της μη συμμόρφωσης.
Ένας τρόπος συμμετοχής είναι και ο εθελοντισμός... ναι αυτό ισχύει, αλλά όχι περνώντας τέτοια μηνύματα.
Καταγράφηκε

www.mycoins.gr
epsilon
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 03, 2013, 11:02:14 μμ »

Εαν και συνφωνω κατα πολυ με τα λεγομενα σας υπαρχει και μια αλλη πτυχη
που δεν θιξαται.Η διαφορετικοτητα του καθε ανθρωπου μεσα απο την αντιληψη του,
την παιδεια του γενικοτερα πως αντιλαμβανεται και πως δρα και παιρνει τις αποφασεις του.
Επισης μπορει να υπαρχει η ''ατυχης''αντιφαση αλλα κατα την γνωμη μου η κρατικη παρεμβαση
τεινει να ειναι ολο και πιο βιαιη και φασιστικη στις μερες μας και οχι μονο.
Γιατι και εγω συμμετηχα-χω στην δημοκρατια για να αλλαξω πραγματα τα οποια πιστευω οτι ειναι λαθος
αλλα δυστηχως η πλειοψηφια πχ. εκλογες με γεωργακη 40και% και λεφτα υπαρχουν δεν μου επετρεψαν
να το κανω.
Καταγράφηκε
GKCollect
Πλατινένιο

www.mycoins.gr

Προφίλ WWW
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 04, 2013, 10:49:02 πμ »

Πρώτα απ' όλα όταν μιλάμε για δημοκρατία, αναφερόμαστε στο ποιο "άδικο" σύστημα λήψης αποφάσεων. Οι έξη κάνουν ότι θέλουν και οι τέσσερις είναι υπό καθεστώς "δικτατορικό"... Όχι... Η διαφορετικότητα είναι αυτή που ορίζει τα όρια της δημοκρατίας, η πλειοψηφία μπορεί να κάνει ότι θέλει αρκεί να σέβεται τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του καθένα μας. Αλλά αυτό παύει να ισχύει όταν οι αποφάσεις έχουν να κάνουν με τα κοινωνικά αγαθά, εκεί πρέπει να υπάρχει καταναγκασμός.
Τα βασικά κοινωνικά αγαθά που ένα κράτος, με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να παρέχει στο λαό του, είναι η Υγεία, η Παιδεία και η Πρόνοια. Όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσιμα.
Στην περίπτωση του Γιώργου, μιλάμε για την έλλειψη βασικού κοινωνικού αγαθού από συνάνθρωπό του. Ο Γιώργος πρέπει να βοηθήσει... πρέπει να κάνει αυτό που η πλειοψηφία έχει αποφασίσει.
Όσο για την κρατική βία, είναι υπαρκτή και ειδικά τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασικό κομμάτι άσκησης εξουσίας. Είμαι ενάντιος σ' αυτό και μπορώ να δεχτώ ότι μέσα από τη μοναδικότητα θα μπορέσει να υπάρξει κοινωνικός ιστός. Αρκεί αυτό που θα κάνει ο καθένας να μην περιορίζει τα 3 βασικά κοινωνικά αγαθά. Αλλά για να γίνει ακόμη και αυτό το απλό, χρειάζεται να υπάρχει συντονισμός (κράτος).
Υπάρχουν θεωρίες που αναφέρονται σε κοινωνίες χωρίς συντονισμό, το περίεργο όμως αυτών των θεωριών είναι ότι αναφέρονται σε "κοινωνίες".
Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Στο δρόμο όταν περπατούμε, συναντάμε αρκετά παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ποιος είναι ο λόγος που δεν βγάζουμε από την τσέπη μας π.χ. ένα κατσαβίδι και δεν αρχίζουμε να καταστρέφουμε τα αυτοκίνητα;
Ο σεβασμός στον νόμο; Στην περιουσία του άλλου; Η προσωπικότητά μας;
Είναι συνδυασμός όλων των παραπάνω. Έτσι πρέπει να στέκονται και οι κοινωνίες.

Για να μην επεκτείνω πολύ το θέμα, κλείνω αναφερόμενος :
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ακροτελεύτια διάταξη. Άρθρο 120, παράγραφος 4.
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 04, 2013, 01:24:43 μμ από GKCollect » Καταγράφηκε

www.mycoins.gr
epsilon
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 04, 2013, 03:19:52 μμ »

Σιγουρα το ''κρατος'' δηλ. εμεις θα πρεπει να λειτουργουμε με δομη ωστε να μην υπαρξει
το φαινομενο της ζουγκλας.Γι'αυτο υπαρχει και το συνταγμα το οποιο εχει φτιαχθει ετσι
ωστε να υπαρχει ''ορθη'' λειτουργεια της κοινωνιας μας.
Οπως ολοι ομως καταλαβαινουμε,υποψιαζομαστε, ξερουμε τα τελευταια χρονια το συνταγμα
εχει κατακρεουργηθει,για να μην χρησιμοποιησω καμια αλλη εκφραση, στο ονομα του χρεους
προς τριτους.Και υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που νομοι του ''κρατους'' καταριπτωνται στο
Συμβουλιο της Επικρατειας ως αντισυνταγματικοι.Γιατι? Γιατι αντι να νομοθετουμε συμφωνα
με το Συνταγμα βγαζουμε εναν νομο και εαν δεν προσβηθει απο κανεναν περασε και μας πηρε
και μας σηκωσε.
πχ. Χαρατσι. Αλλη περιπτωση που μου ετυχε εμενα προσωπικα το Συμβουλιο της Επικρατειας
κατηργησε νομο του 1988 20χρονια και πισω στο οποιο ενα οικοπεδο που αγορασα το 2003
αρτιο,οικοδομισιμο,εντος σχεδιου μου το βγαζει χωραφι και οχι οικοπεδο ενω 4 γειτονικα
οικοπεδα δεν επειρεαζονται καθολου γιατι εχουν προσβαση σε δρομο το δικο μου δεν εχει!
Στην Πολεοδομια ειναι χωραφι και στην Εφορια οικοπεδο, αντε βγαλε ακρη! Λιγο εκτος θεματος
αλλα χαρακτιριστικο μεταξυ νομοθετηματων και Συνταγματων.

Τωρα μετα την παραθεση που κανατε σ'ενα αρθρο του συνταγματος να κανω και εγω μια
παραθεση σ'ενα αρθρο που διαβασα σημερα και το μονο που μπορω-ρουμε να κανουμε
''δημοκρατικα'' ειναι να μην βγει αληθινο Αναποφασιστικότητα
http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=12698

Ο Γεωργος αυτο που κανει ηθικα ειναι ανεπιτρεπτο δημοκρατικα ομως ειναι επιτρεπτο.
Το να δωσω και με το παραπανω τους φορους που μου αναλογουν ειναι το ελαχιστο ηθικο
που θα μπορουσα να κανω για την στοιχειωδη παιδεια τον παιδιων μας, την υγεια και την
προνοια ολων μας .Το να δωσω ομως ενα κομματι απο τους φορους μου για να πληρωσω
τα σπασμενα των ανηθικων,λαμογιων,διεθφαρμενων ΟΧΙ δεν θα το κανω για ολα τα συνταγματα,
νομους ή οτι αλλο μου φερουν για να με αναγκασουν να το κανω.
Το βιντεακι σωστα, κατα την γνωμη μου, χρησιμοποιει την υπερβολη.Η υπερβολη χρησιμοποιηται
παντου ιδιως σε ταινιες για να αποδωθει πιο εντονα το μυνημα.Δεν ειναι κακο παντα αυτο
τις περισσοτερες φορες θα ελεγα οτι ειναι χρησιμο για να ξυπναει η συνειδηση του ανθρωπου.
Καταγράφηκε
epsilon
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 04, 2013, 03:25:10 μμ »

Για ολους οσους εχουν δει το βιντεακι στο τελος υπαρχουν αλλα 3 που κατα την γνωμη μου
αξιζουν το ιδιο να τα παρακολουθησετε
Καταγράφηκε
GKCollect
Πλατινένιο

www.mycoins.gr

Προφίλ WWW
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 04, 2013, 04:43:29 μμ »

Ο Γεωργος αυτο που κανει ηθικα ειναι ανεπιτρεπτο δημοκρατικα ομως ειναι επιτρεπτο.
Το να δωσω και με το παραπανω τους φορους που μου αναλογουν ειναι το ελαχιστο ηθικο
που θα μπορουσα να κανω για την στοιχειωδη παιδεια τον παιδιων μας, την υγεια και την
προνοια ολων μας .Το να δωσω ομως ενα κομματι απο τους φορους μου για να πληρωσω
τα σπασμενα των ανηθικων,λαμογιων,διεθφαρμενων ΟΧΙ δεν θα το κανω για ολα τα συνταγματα,
νομους ή οτι αλλο μου φερουν για να με αναγκασουν να το κανω.

Συμφωνώ... γι αυτό και τόνισα τις λέξεις δικαιούνται και υποχρεούνται, στο άρθρο του Συντάγματος.
Καταγράφηκε

www.mycoins.gr
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement