Και για 64 ακριβο το βλεπω
Θα μπορούσε να ισχύει, μόνον εάν ΔΕΝ το βλέπει κανεις στο χέρι. Υπάρχουν 63αρια χειρότερα και από 58αρια, αυτή ακριβώς είναι η διαφορα του high end, average και low end ενός νομίσματος στον ίδιο βαθμό. Αυτό είναι ξεκάθαρα high end και μάλιστα πινφωτογραφιες ΔΕΝ αποδίδουν σωστά το τελείως original χρωμα του.
Το νόμισμα αυτό δεν πλύθηκε ποτε, δεν περάστηκε με κανενα ζουμί, τουλάχιστον από την στιγμή που πέρασε στην κατοχή μου το 1998-99 , για την εξωφρενική τιμή τότε των 120 χιλιάδων δραχμών.
Την ίδια αρχή που ακολουθώ σε όλες μου τις αγορές, δηλαδή ποτε χωρίς να το δω στο χέρι, μακρυά από τα πειραγμένα, ορίτζιναλ surfaces κλπ, αυτά όλα γίνονται πολύ σπανιότερα στο 74, που ΔΕΝ είναι ακριβό στα €2000 εφόσον πληροί τις ως άνω προϋποθέσεις.
Το νόμισμα και το νήμα αυτό στάθηκε αφορμή για να διαπιστώσω ότι υπάρχουν μόλις 4 καλύτερα από το νέο πια δικό μου MS64 στην PCGS όπου και είναι, και 7-8 καλύτερα (?) στην NGC. Σύμφωνα με τους αριθμητικούς βαθμούς αυτά.
Γιατί βέβαια δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο τα 64αρια να είναι παρόμοια μεταξύ τους, κι αυτά υπόκεινται στον ίδιο διαχωρισμό: high end, απείραχτα , διαμαντακια δλδ (15-20%), average (40%) και low end (40-45%).
Αγορές με σύμβουλο μόνον τον βαθμό του νομίσματος είναι πολύ καλή τακτική. Προφανώς το κατάλαβε αυτό ο αγοραστής του δικού μου που διπλασίασε τα χρήματα του χωρίς να το πειράξει καν. Διάλεξε απλά την σωστή εταιρεία και ΚΥΡΙΩΣ το σωστό timing για να το δώσει. Διότι στα 63 τα high end είναι ακόμη λιγότερα σε ποσοστά, και στα 62,61 επίσης ακόμη λιγότερα.
Μην αγοράζετε νούμερα παιδιά. Ιδού η απόδειξη ότι χωρίς να δοκιμάσει καν να το ξαναστείλει (άλλωστε τα στάνταρ είναι πολύ πιο λάσκα τώρα από ότι το 1999) , κατάφερε και διπλασίασε τα λεφτά του σε 2μιση 3 χρόνια. Ο επόμενος δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός, αλλά φταίει κι η υπερβολική τιμή που τον παρέσυρε, auction fever. Καλύτερα να είχε βάλει ένα maximum proxy bid κι ας μην παρακολουθούσε καν την δημοπρασία. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να το έχει δει στο ΧΕΡΙ.