Το νόμισμα που βγήκε στο Facebook το γνωρίζω ή μάλλον καλύτερα γνωρίζω την ιστορία του. Αυτός που το βγάζει καταρχάς δεν είναι απατεώνας είναι ένας καλός και σοβαρός συλλέκτης που όμως είχε τη ατυχία να το αγοράσει από ιταλικό οίκο δημοπρασιών που δεν το περιέγραφε ως πιθανό κόσμημα ή κάπως πειραγμένο. Έτσι το έστειλε δυο φορές για πιστιποίηση και τις δυο γύρισε ως αμφισβητούμενης γνησιότητας.
Ο ντηλερ που το ειδε και το έστειλε αλλά και εγώ πιστεύουμε ότι είναι γνήσιο. Ο οίκος ειρησθω εν παρόδω δεν το δέχεται πίσω με την γνωμάτευση της εταιρίας πιστοποίησης διότι το θεωρούν γνήσιο μια συμπεριφορά που έχω ξανασυναντήσει σε οίκους και δεν μου είναι ούτε ξένη ούτε απορριπτέα.
Τώρα το έβγαλε προς πώληση «πιθανή αφαίρεση από κόσμημα» οκ εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο αλλά πάνε και περίπου 2-3 χρόνια.
Αν είναι το ίδιο βέβαια.
Αγαπητε συνωνοματε και ξεροντας την εκτιμηση που τρεφω προς εσας και τις γνωσεις που εχεις τοσο σε Αγγλικο οσο σε Ελληνικο νομισμα.
Κατα το παρεθλον μου εχει τυχει η ιστορια που ειπα παραπανω,
Σοβαρος πωλητης να δινει ταληρο του 51 ,να το στελνει ο αγοραστης για πιστοποιηση και να τρωει πορτα οχι ως μη γνησιο αλλα ως αμφισβητουμενο , οτι ταχα μου δεν μπορει να εκφερει γωμη η εταιρια !!!
Ο αγοραστης να το κανει θεμα , ο πωλητης πολυ κυριος και μη θελοντας να σπιλωθει το ονομα του να το παιρνει πισω και τελικως να το στελνει στην αλλη εταιρια και να γυριζει σε σλπαμπ κανονικοτατα !!!
Φυσικα οφελειθηκε διοτι εβαλε δυο τρια χιλιαρικα στην τσεπη του αργοτερα λογβ της πιστοποιησης .
Εγω σε ερωτω το απλο πραγμα.
Στα χρονια της συλλεκτικης σου πορειας (που δεν ειναι και λιγα ) εχεις δει ποτε ταληρο του 51 που να μην ειναι γνησιο;;
Διοτι εγω το μονο που εχω δει ειναι ενα χρυσο αντιγραφο καποιας εταιριας που πουλουσε τα νομισματα του εθνους !!!
Και αυτο οχι σε ασημι αλλα χρυσο που κανει μπαμ !!!