δεν νομιζω να κανει τοσα πολλα! ελαχιστα μεταλλια κανουν τοσα!
τωρα που βλεπω καλυτερα... ειναι 2 μεταλλια ε;; το δευτερο ειναι ιταλικο; ισως ειναι μεταλλιο ολυμπιακης αξιας για τους ολυμπιακους αγωνες της Ρωμης το 1960.
το αλλο το ελληνικο ειναι ειτε απο καποιους αγωνες ολυμπιακους της ελλαδας ειτε απο καποια προσπαθεια να παρουμε αγωνες!
οι ολυμπιακοι κυκλοι υιοθετηθηκαν το 1914 οποτε δεν μιλαμε για 1896 ουτε και για μεσολυμπιαδα... του 1906. οκ;;;
θα μου πεις... μα τοτε παμε στο 2004. ναι! συνηθως βγαινουν για τους αγωνες... και δινονται σε συγκεκριμενα ατομα... θα αναφερω παρακατω.. αλλα.. ποιος ξερει;;; μπορει να δωθηκε και για το 1996, για την αποτυχημενη αλλα τεραστια προσπαθεια μας να παρουμε τοτε τους αγωνες... στα 100 χρονια τους!
αυτα δεν εβγαιναν μονο 1-2 αλλα σε ποσοτητα! απλα... μπορει καλλιστα να μην βλεπουμε πολλα γιατι.. τα κρατανε.. ή ειναι δωσμενα σε οργανισμους... οποτε μενουν σε αυτους..
δεν παιζει ρολο το ποσα βγηκαν αλλα το ποσα μεταλλια πουληθηκαν, δοθηκαν κτλ! δηλαδη εχεται δει πολλα μεταλλια των island games που εγιναν στην Ροδο το 2007;; ηταν σαν μικροι ολυμπιακοι αγωνες με συμμετοχη περιπου 3000 αθλητων!!
λοιπον... δινονταν για τις εξαιρετικες υπηρεσιες καποιου στους αγωνες! πχ... μπορει να το πηρε η αστυνομια για την φυλαξη, η πυροσβεστικη για την ασφαλεια απο φωτια, οι σαμαρητες και ο ερυθρος σταυρος για τις υπηρεσιες τους στους αγωνες, οι σπονσορες, οι γραμματιακη υποστιριξη, η ηλεκτρονικη υποστηριξη... οι επισημοι που ετρεχαν για τους αγωνες και την προωθηση τους.. κτλ... μιλαμε για αρκετα ατομα!
σε ενα που ειδα της φιλανδιας του 1952 ειχε βγει σε 700 τεμαχια!
απλα πολλα εχουν αλλες κορδελες! πιθανον να ειναι αναλογα το κρατος και την επιτροπη!
αν βαλεις να ψαξεις olympic merit medals.. θα δεις!
ολα φυσικα τα εικαζω... δεν εχω δει ακριβως τα ιδια καπου... απλα σου δινω κατα καποιο τροπο κατευθυντηριες γραμμες στην αναζητηση που κανεις! μπορει να εχω πεσει και διαννα... ποιος ξερει... χαχαχα