johneko
|
|
« στις: Ιανουάριος 14, 2020, 09:59:27 μμ » |
|
Ένα τοπικ για να βάζουμε ποιοτικά βιβλία που μας άρεσαν, όχι (αποκλειστικά) συλλεκτικού περιεχομένου.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 14, 2020, 10:01:14 μμ από johneko »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
gemuncey23
|
|
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 15, 2020, 12:54:05 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
johneko
|
|
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 15, 2020, 01:39:06 μμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
johneko
|
|
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 15, 2020, 02:44:23 μμ » |
|
Εχει εντοπίσει κανείς κάποια έκδοση απο την "θεία κωμωδία" (κόλαση του δάντη, κτλ) που να είναι κατανοητή ή να διαβάζεται σχετικά ευκολα; Εννοείται στα ελληνικά :-) Μην προτείνετε καμια αγγλική ή ιταλική εκδοση και τρελαθούμε τελείως
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2020, 02:47:26 μμ από johneko »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Διηνέκης
|
|
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 15, 2020, 02:46:29 μμ » |
|
Η πιο καλή έκδοση της κόλασης είναι αυτή που έχει μεταφράσει ο Καζαντζάκης....δεν είναι δύσκολος ο λόγος τους,απλά είναι ιδιόρρυθμος....
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
johneko
|
|
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 15, 2020, 02:49:07 μμ » |
|
Η πιο καλή έκδοση της κόλασης είναι αυτή που έχει μεταφράσει ο Καζαντζάκης....δεν είναι δύσκολος ο λόγος τους,απλά είναι ιδιόρρυθμος....
Δεν θα αντέξω το πολυτονικο σε 700 σελίδες
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
golden kostas
|
|
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 15, 2020, 09:24:31 μμ » |
|
δεν το εχω διαβασει όμως νομιζω είναι ο μονος συγγραφεας που διατελεσε και υπουργος παιδειας και φυσικα <ευλογισε> τα γενια του......από πολύ εως αρκετα, τον θεωρω ισως και λιγο υπερεκτιμημενο σε σχεση π.χ με τον μυριβηλη, θα πει καποιος άλλη πενα ο ενας άλλη ο άλλος ισως πιο λυρικος ο καζαντζακης πιο <πεζος> ο στρατης μυριβηλης με αλλα θεματα καταπιανοταν ο ενας με αλλα ο άλλος να λοιπον που το θεμα με τα βιβλια εχει ανταποκριση και βλεπω και καλους φιλους όπως ο μπαμπης που κανουν σχολιασμούς
|
|
|
Καταγράφηκε
|
<gold is god's money> <silver is free gold>
|
|
|
gemuncey23
|
|
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 15, 2020, 11:12:00 μμ » |
|
Χαιρετισμούς φίλτατε Κώστα και καλές μελέτες κι αναγνώσματα!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
dsp
|
|
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 16, 2020, 11:55:21 πμ » |
|
Εχει εντοπίσει κανείς κάποια έκδοση απο την "θεία κωμωδία" (κόλαση του δάντη, κτλ) που να είναι κατανοητή ή να διαβάζεται σχετικά ευκολα; Εννοείται στα ελληνικά :-) Μην προτείνετε καμια αγγλική ή ιταλική εκδοση και τρελαθούμε τελείως τις προαλλες ειχε πιασει μια φιλη μου σε βιβλιοπωλειο μια στα χερια της, αλλα δεν θυμαμαι τι εκδοση ηταν. το σκεφτομουν μηπως την αγορασω στο μελλον. αμα ειναι ακομα εκει, οχι αυτο, το αλλο ΣΚ μαλλον που θα παω, θα βγαλω καμια φωτο απο μεσα να μου πεις αν σου αρεσει.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 16, 2020, 11:55:39 πμ από dsp »
|
Καταγράφηκε
|
εδώ προσέχεις να μαθαίνεις και μαθαίνεις να προσέχεις
|
|
|
johneko
|
|
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 16, 2020, 03:32:02 μμ » |
|
ok!! ευχαριστω
Γενικά ειναι δύσκολο βιβλίο οπότε δεν θέλω να το κουράσω επιπλεον, γιατι στο τέλος θα καταλήξει αδιάβαστο
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
dsp
|
|
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 16, 2020, 03:40:13 μμ » |
|
ok!! ευχαριστω
Γενικά ειναι δύσκολο βιβλίο οπότε δεν θέλω να το κουράσω επιπλεον, γιατι στο τέλος θα καταλήξει αδιάβαστο
αν δεν εχεις δει την animated ταινια, της EA νομιζω ειναι, δες την να σου καταλαγιασει λιγο η επιθυμια μεχρι να πιασεις το βιβλιο στα χερια σου
|
|
|
Καταγράφηκε
|
εδώ προσέχεις να μαθαίνεις και μαθαίνεις να προσέχεις
|
|
|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 21, 2020, 07:48:36 μμ » |
|
Εχει εντοπίσει κανείς κάποια έκδοση απο την "θεία κωμωδία" (κόλαση του δάντη, κτλ) που να είναι κατανοητή ή να διαβάζεται σχετικά ευκολα; Εννοείται στα ελληνικά :-) Μην προτείνετε καμια αγγλική ή ιταλική εκδοση και τρελαθούμε τελείως Προσφατως αγορασα την θεια κωμωδια απο τον ανδρουλιδακη. Σκεφτομουν κ εγω να την παρω καποια στιγμη κ πριν μερικες μερες βρεθηκε μπροστα μου. Δεν την εχω διαβασει ακομα ομως για να πω αποψη. Αν θες ομως, εχω κ ενα pdf σχετικα με τις εκδοσεις του εργου που εχουν γινει στα ελληνικα. Δωσε ενα μειλ να στο στειλω κ αν θες ανεβασε το κ εδω γιατι εγω απο κινητο δεν μπορω να το κανω...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
|
|
|
|