Καλό Ξημέρωμα.
Εδώ τριγύρω είμαι κοιτάζοντας τις προθεσμιακές αγορές του χρυσού σε σχέση με το ευρώ.
Αυτή την στιγμή το cross μεταξύ του προθεσμιακού συμβολαίου χρυσού Αυγούστου 2022 και του προθεσμιακού συμβολαίου ευρώ Σεπτεμβρίου 2022 βρίσκεται στα 1725 ευρώ ανά ουγγιά troy χρυσού.
Αυτό σημαίνει τιμή χρυσής λίρας 406.10 ευρώ το κομμάτι.
Τώρα έκατσα στο Excel μου και έκανα μερικές πράξεις για χρυσή λίρα στα 1000 ευρώ ανά κομμάτι δηλαδή τον τετραψήφιο αριθμό ευρώ μπροστά!
Είναι ένα μυθικό νούμερο αλλά πιστεύω ότι η χρυσή λίρα θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο.
Είμαι 51 χρονών δεν ξέρω αν θα προλάβω να το δώ αυτό τα επόμενα χρόνια που μου απομένουν να ζήσω σε αυτόν τον κόσμο αλλά πιστεύω ότι ένας Εικοσάχρονος έχει όλα τα φόντα να του συμβεί αυτό κατά την διάρκεια της ζωής του,
να δεί την χρυσή λίρα στα 1000 ευρώ το κομμάτι.
Αυτό το σενάριο για χρυσή λίρα με τετραψήφιο αριθμό μπροστά το είχα διαβάσει παλαιότερα στο Στέκι, το υποστήριζε κάποιος ότι τελικά θα πάει.
Τώρα στο Excel μου κάνοντας κάποιες πράξεις βγάζω τα εξής νούμερα:
Εάν υποθέσουμε ότι το ευρώ παραμείνει στο 1.0617 σε σχέση με το δολλάριο τότε η χρυσή λίρα θα καταγράψει 1000.047 ευρώ το κομμάτι όταν η ουγγιά troy του χρυσού θα είναι στα 4247.904 ευρώ και ο χρυσός στα 4510 δολλάρια η ουγγιά troy.
Είναι κάτι μυθικό αυτό, όμως τα κύρια νομίσματα τα χωρίς κανένα αντίκρυσμα χρυσού μέσα τους όπως το δολλάριο Η.Π.Α, το ευρώ Ευρωπαικής Ένωσης και το ελβετικό φράγκο Ελβετίας έχουν όλα τα φόντα να υποτιμηθούν σε σχέση με το χρυσό.
Επίσης πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μία εποχή όχι απλά πληθωρισμού αλλά υπέρ-πληθωρισμού κάτι που ενδεχομένως,
όσο και ο χρυσός και εάν χειραγωγείται από κράτη ή από μεγάλα funds στο τέλος δεν θα μπορέσει να κρατηθεί και θα ανέβει σε μεγαλύτερα ύψη από όπου είναι τώρα.
Θα χαρώ επίσης να ακούσω απόψεις και άλλων μελών του Στεκιού για αυτό το θέμα δηλαδή χρυσή λίρα στα 1000 ευρώ ανά κομμάτι.
Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,
Γιώργος.
φιλε kanellop δεν θα μπω στην <ιδεατη> για μερικους για το που θα παει η χρ.λιρα για το που θα κυμανθουν οι ισοτιμες κτλ κτλ κτλ (αλλωστε τα εχω γραψει και τα εχω χιλιογραψει χρονια τωρα) θα σε παω σε μια αλλη και με χειροπιαστες αποδειξεις ελληνικη ιστορια
ιστορια αυτη λεγεται 20-δρχ 1960 αυτο το νομισμα εχει ασημι μεσα και το 1960 ηταν αυτο που λεμε στο face value κανει δλδ δεν πληρωνε παραπανω απο 20-δρχ για να εχει στα χερια του ενα ΑΣΗΜΕΝΙΟ νομισμα κυκλοφοριας των 20-δρχ
σημερα τα νομισματα αυτα εχουν αξια 4,2€ (χοντρικα λεμε τωρα) δλδ περιπου 1450 δρχ επανω ομως το νομισμα γραφει 20-δρχ
τα νομισματα αυτα κυκλοφορουσαν μεχρι και το τελος του 1970-72 περιπου αν δεν κανω λαθος (ετσι μου εχουν πει δεν ειχα γεννηθει ακομα τοτε) ποσε φορες λοιπον ΥΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ η νεα δρχ σε σχεση με την
ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΔΡΧ?και μεσα σε ποσο χρονικο διαστημα?
θυμαμαι ομως και αυτο το θυμαμαι καλα οτι αυτο το νομισματακι μολις μπηκε το € το αγοραζα το 1€, δηλαδη 341 νεες δρχ για να αγορασω 20 ΠΑΛΙΕΣ ΑΣΗΜΕΝΙΕΣ ΔΡΧ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
θα σου γραψω αυτο και κλεινω, οτι εισαι αρκετα νεος για να δεις πολλα ακομα (φαντασου οτι εγω ειμαι μικροτερος σου) και στο επιπεδο τις οικονομιας και στην χωρα-χωραφι(ετσι οπως την καταντησαν) που λεγεται ελλαδα