Παρακαλώ τους αρμόδιους διαχειριστές να διαγράψουν το προσβλητικά εριστικό σχόλιο του μέλους «Johneko», που -όλως απροκλήτως- μου απευθύνει σε προσωπικό επίπεδο.
Συντονιστης: @ gemuncey: δυστυχως, δεν μπορω να αποκρυπτογραφησω, δεν δυναμαι δλδ να ξερω τι ακριβως εννοουσε ο johneko. Ουτε γινεται να ξερω αν το ειπε περιπαικτικα, αστεϊζομενος, ή οπως αλλιως. Ουτε εχω δικαιωμα να του ζητησω πιστευω να εξηγηθει, απτη στιγμη που κινειται μεσα στα ορια ετσι οπως εκφραστηκε και να τον "καταδικασω" για την προθεση του. Εννοειται οτι θα επιθυμουσα να εχουμε ολοι καλες σχεσεις μεταξυ μας και να κραταμε ενα επιπεδο αλφα, αλλα αυτο δεν επιβαλλεται. Βρισιες και υποννοουμενα που σπιλωνουν καποιον τα σβηνουμε. Εδω ομως δεν βγηκε να με πει κλεφτη, σχολιασε κατι που ειπωθηκε πιο πριν και δεν μπορω να εκφερω γνωμη, απλα δεν ξερω οποτε κερδιζει μεσα μου το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης. Κερδιζει ο κανονας "δεν σβηνουμε" τον κανονα "σβηνουμε τα απρεπα σχολια". Τελος, ακομα και σε περιπτωση που κυριολεκτουσε, δεν ειμαι σιγουρος οτι η καταθλιψη σπιλωνει καποιον. Σου ανελυσα την σκεψη μου, η περιεκτικη απαντηση μου ειναι "δεν μπορω να το σβησω". Αν διαφωνεις μαζι μου/νοιωθεις αδικημενος, θα το μεταφερω στους αλλους συντονιστες να αποφασισουν αυτοι.
Αγαπητέ κύριε συντανιστή,
Στα γραφόμενά σας θα απαντήσω τα εξής:
Η απρόκλητη ειρωνεία απευθυνόμενη σε αγνώστους, δεν στοιχειοθετεί κατά την κρίση σας
απρέπεια και υπονόμευση του φίλιου κλίματος, που θα έπρεπε να στηλιτεύεται; Κατά τα λεγόμενά σας, θα επρέπε να με έχει αποκαλέσει και κλέφτη, πέραν από καταθλιπτικό πεσιμιστή, ώστε να ευαισθητοποιηθείτε και να τον βάλετε στην θέση του.
Εγώ με τον τάδε κύριο δεν γνωρίζομαι σε προσωπικό επίπεδο, ούτε του έχω δώσει ποτέ το θάρρος να μου απευθύνει
εν αιθρία και δημοσίως τέτοιου είδους σχόλια, τα οποία προφανέστατα έχουν ειρωνική χροιά και αφορούν ξεκάθαρα την ψυχοσυναισθηματική μου υπόσταση. Εν τέλει, δεν του πέφτει κανένας λόγος.
Αν λοιπόν συνεχίζετε να μην αντιλαμβάνεστε κάτι το μεμπτό στο σχόλιο που μου απεύθυνε, ώστε να το διαγράψετε, σας δηλώνω πως από εδώ και στο εξής, όποτε αναρτά ό,τιδήποτε ο αυτόκλητος ψυχίατρος, θα τον ταράζω στην καζούρα (πάντα.. αστειευόμενος), μέχρι να δηλώσει ειλικρινή συγνώμη για την ανοησία του.
Θα μπορούσε το θέμα να έχει λήξει, αν είχε εκδηλωθεί
πραγματική μεταμέλεια από τον κύριο.. Φρόιντ.
Το μόνο που αρκέστηκε να δηλώσει, ήταν ένα «έχετε δίκιο, παρεκτράπην», που σημειωτέον, είχε επίσης ειρωνικό χαρακτήρα, αφού συνοδευόταν με το ανάλογο emoji (που δηλώνει πονηρή και ένοχη ευχαρίστηση).
Άσχετα με τί αντιλαμβάνεστε, η αναφορά -έστω και εν είδη αστεϊσμού- σε υποτιθέμενες ψυχοπνευματικές καταστάσεις-διαταραχές, σαφώς και σπιλώνει την προσωπικότητα. Τί θα λέγατε άραγε, αν μετά την υπόθεσή του/ερώτημά του αν είμαι πεσιμιστής και καταθλιπτικός, τον ρωτούσα κι εγώ με την σειρά μου αν είναι κακεντρεχής και ηλίθιος; Δεν προσβάλω κανέναν και δεν ανέχομαι προσβολές από κανέναν.
Διαφωνώ με την κρίση σας αγαπητέ «dsp». Θεωρώ πως δεν αποδίδει το δίκαιον και επιμένω στη διαγραφή του απρεπούς σχολίου. Και ναι, επιθυμώ να μεταφέρετε το θέμα και στους λοιπούς συντονιστές, αν επιμένετε να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα. Κλείνοντας, σας απευθύνω ένα εύλογο ερώτημα κύριε διαχειριστή:
Η ως άνω, ρητή παραδοχή, της παρεκτροπής από τον ίδιο τον παρεκτρεπόμενο (ανεξαρτήτως emoji), δεν σας αρκεί, ώστε να προβείτε στην διαγραφή του «αμφισβητούμενου» σχολίου; Αλλά και στην περίπτωση που δήθεν απολογείται ειρωνευόμενος, και πάλι δεν πρέπει να διαγραφεί;
Με εκτίμηση,
gemuncey23