- Υπάρχει όριο στον αριθμών των λιρών που μπορεί να αγοράσει κάποιος απο την ΤτΕ ανα μήνα?
- Τα λεφτά τα θελει μετρητό ή δεχεται και έμβασμα απο τράπεζα εσωτερικού με το ποσό;
Ισχύει ακόμα αυτο;
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Markets/LIRA/goldlira.aspxΟι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να πωλήσουν χρυσό απαιτείται να γνωστοποιήσουν τον αριθμό του λογαριασμού (προσκομίζοντας βιβλιάριο καταθέσεων ή άλλο αποδεικτικό με τον αριθμό ΙΒΑΝ) στον οποίο θα πιστωθεί το αντίτιμο της συναλλαγής.
Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν χρυσές λίρες Αγγλίας θα πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο σε μετρητά. Ναι ρε johneko, τι δεν καταλαβαίνεις?
Για να πουλήσεις:Θα σου καταθέσουν τα λεφτά στην τράπεζα. Από κει εσύ θα τα παίρνεις 60-60-60 την ημέρα (ή τώρα πια, 1.800 κάθε μήνα).
Για να αγοράσεις:Θα πρέπει να τους πας το χρήμα μετρητό. Έμβασμα από τράπεζα, δεν δέχονται.
Αν πας λοιπόν με μια βαλίτσα λεφτά, παίρνεις όσες λίρες θέλεις.
Από κει και πέρα βέβαια, θα στείλει (η ΤτΕ) στην εφορία σου ένα ραβασάκι που θα λέει:
"Ο κ. johneko, ΑΦΜ 123456789 ήρθε και μας έφερε μια βαλίτσα με τόσα μετρητά".Το τι θα κάμει η εφορία σου, δεν το ξέρω.
Επίσης, θα δώσουν την πληροφορία και σ' αυτούς που ψάχνουν τα ξεπλύματα και τις εγκληματικές δραστηριότητες (δεν ξέρω ποιοι είναι, η ασφάλεια, κάτι εισαγγελείς, το FBI, δεν ξέρω).
Σε κάθε περίπτωση, κάποιος κοιτάει τι είναι αυτός που έκανε νταραβέρι με ΧΨΩ λεφτά (και που τα βρήκε). Όσο πιο μεγάλο είναι το ΧΨΩ, τόσο πιο καλά ψάχνουν.