Γιώργο,να μου επιτρέψεις να μη μπω σε διαδικασία να κοστολογήσω μια ποικιλία του Καποδίστρια.Προφανώς αυτός που την πήρε ήξερε τη διαφορά από την 316,τη σπανιότητά της,την ήθελε και την αγόρασε.Τώρα,αν έμπαινε και κάποιος άλλος στο κόλπο μάλλον θα την αγόραζε πολύ ακριβότερα.
Το ζήτημα με τις ποικιλίες του Καποδίστρια είναι αρκετά περίπλοκο.Προσωπικά,αναγνωρίζοντας το ουτοπικό του πράγματος,δεν είμαι πια διαθετειμένος να εξαντλούμαι οικονομικά αγοράζοντας ποικιλίες που έχουν τόσο μικρές διαφορές.Θεωρώ ότι κατι τέτοιο μόνο σε αδιέξοδο θα μ'έβγαζε.
Προτιμώ,λοιπόν,να αγοράζω ποκιλίες που έχουν ευδιάκριτες διαφορές κυρίως στον εμπροσθότυπο.
Εχθές συζητούσα με ένα φίλο και του ανέφερα συγκεκριμένα,ότι στο μέλλον θα προσπαθήσω να αποφύγω ποικιλίες με μικροδιαφορές.Π.χ στις πεντάρες του '30,οι 234,235,236,237 μοιράζονται τον ίδιο εμπροσθότυπο και διαφορετικό οπισθότυπο.Έχω τις τρεις πρώτες και μου λείπει η σπανιότερη.Αν πέσω τυχαία πάνω της
και την πάρω στη σωστή τιμή,καλώς,αλλά δε θα δαπανήσω ποτέ ένα τσουβάλι χρήματα για να την αγοράσω.Μου φτάνουν οι τρεις άλλες και μου περισσεύουν.Έχοντας την 231,μια από τις 233,τη 234,235,236,238,240,242,κρίνω ότι δε θα πρέπει να ξανασχοληθώ με τις πεντάρες του '30.
Με τα παραπάνω ήθελα να πω,ότι μια δύσκολη ποικιλία του Καποδίστρια αξίζει μόνο αν υπάρχει ή υπάρχουν συλλέκτες για να της δώσουν αξία,αλλιώς αξίζει όσο μια οποιαδήποτε ποικιλια λεπτού,5λέπτου,10λέπτου του 1828,30 κλπ.