Αγαπητέ Γιώργο,
Εδώ έίναι ένα forum για συλλεκτικά κυρίως νομίσματα και λίρες.
Σου ζητώ συγγνώμη εάν θεωρείς ότι ασχολήθηκα μαζί σου (μη το παρεξηγήσεις ως υποτιμητικό και σου ξαναζητώ συγγνώμη) αλλά ασχολήθηκα με το θέμα του 20 δραχμου του 1833 και την άποψη του Βασιλόπουλου η οποία είναι η μοναδική που δικαιολογεί τον αριθμό των 17550 (και ελάχιστων slabοεμπόρων).
Δικαίωμά σου να συντάσσεσαι μαζί του. Έχεις το δικαίωμα. Όμως το να παίρνεις προσωπικά το θέμα μέχρι να διεκδικείς ως δικές σου τις τεκμηριώσεις και γεγονότα, υπάρχει απόσταση (Στοιχεία από Google, ή ebay, ή Wikepedia).
Όμως πέρα από τις όποιες μυθοπλασίες που κατά την προφανή άποψη του Βασιλόπουλου (και τη δική σου) που αποτυπώνουν τα επίσημα αρχεία του Ελληνικού κράτους και κατά τη δική μου της λέσχης των γερμανών, υπάρχει η πραγματικότητα της Ελληνικής ιστορίας που για μένα είναι η μεγαλύτερη τεκμηρίωση της προφανούς αδυναμίας του (τότε) Ελληνικού Κράτους να τυπώσει 17550 χρυσά νομίσματα.
Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις στο συγκεκριμένο. Απλά ας γίνουμε χρήσιμοι για το forum όπως με τα δύο χρυσά κατοστάρικα του 1935 που ανέβασες. Να προσθέσω, ότι υπάρχουν και αντίστοιχα δύο μπρούτζινα δοκίμια των οποίων το δεύτερο το ψάχνουμε εγώ κι ένας άλλος γνωστός συλλέκτης που έτυχε να έχουμε μόνο τον ένα τύπο.
Δεκτή η συγνώμη και παρακαλώ να δεχθείς και τη δική μου.
Αλλά πέρα απ' αυτό... Η απάντηση είναι επιβεβλημένη...
Επιμένεις σε κάτι που δεν ισχύει...
Η αναφορά του Βασιλόπουλου για τιράζ 17.550 δεν είναι μοναδική.Πέρα από την αναφορά σε φάκελλο του Νομ/πείου Μονάχου.
Έχουμε και την αναφορά του 1926 της Ν.Ε. Βαυαρίας.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουμε διασταύρωση 2 δεδομένων που τεκμηριώνουν την άποψη Βασιλόπουλου. Δε θέλω να περιαυτολογώ αλλά την αναφορά του 1926 την ανακάλυψα τυχαία, σε άλλη έρευνα που έκανα. Αφού έγιναν κάποιες συζητήσεις με μέλη της ένωσης, ζήτησα να γίνει μια έρευνα στα αρχεία για κάποιες περιπτώσεις νομισμάτων (Καμία σχέση μ' αυτά που συζητάμε, πρόκειται για νομίσματα που δεν κόπηκαν για την Ελλάδα αλλά αφορούν την Ελλάδα. Εν καιρώ ίσως παρουσιαστούν τα αποτελέσματα κι αυτής της έρευνας). Μέσα στα αποτελέσματα της αναζήτησης, τυχαία, βρέθηκε και η συγκεκριμένη αναφορά. Η οποία μπορεί να βρεθεί και στα ψηφιοποιημένα αρχεία της Ένωσης, με την ανάλογη αναζήτηση. Όπως είπα και πιο πάνω, δεν το λέω αυτό για να ευλογήσω τα γένια μου, ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονός.
Όσο για τα ''επίσημα'' στοιχεία του Ελληνικού κράτους, που δεν είναι επίσημα. Πέρα από την παραδοχή των ίδιων των συγγραφέων της αναφοράς του 1932 ότι τα στοιχεία δεν είναι πλήρη, έχουμε ήδη απορρίψει πολλά εξ αυτών με νέα στοιχεία που βρέθηκαν.
Καλή συνέχεια σε όλους και καλή δύναμη.