Το σχόλιο αυτό απευθύνεται σε φίλους συλλέκτες και μόνο, και όχι σε κερδοσκόπους εμπόρους.
Όταν κάποιος γνωστός μου σύστησε το «Στέκι συλλεκτών» ήμουν πολύ καχύποπτος σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και για το ύφος των συζητήσεων που θα συναντούσα. Συνηθισμένος όλα αυτά τα χρόνια σαν μέλος σε Militaria forums του εξωτερικού είχα μια άλλη εικόνα. ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ από όλο τον κόσμο ανταλλάσουν φιλικά απόψεις και πληροφορίες π.χ. στα “warrelics.eu” και “gmic.co.uk” έχοντας διαφορετικά πιστεύω (απο λάτρεις του 3ου Ραίχ μέχρι Κομ#####στές και Εβραίοι) χωρίς τσακωμούς και κόντρες έχοντας πάνω από όλα το κοινό μικρόβιο του να συλλέγεις και να μαθαίνεις.
Έτσι με ξένισε πολύ όταν o ανωτέρω “κύριος” θίχτηκε από το σχόλιο μου για το μετάλλιο του σε ένα topic που ο ίδιος ανέβασε για να ζητήσει γνώμες και εκτίμηση !! Με τρόπο αγενέστατο και θρασύ άρχισε τους χαρακτηρισμούς λες και το σχόλιο μου του προκάλεσε κάποιου είδους “ζημιά”.
Και ακριβώς αυτό είχε συμβεί.
Ο ξερόλας, παντογνώστης και ειδήμων στα μετάλλια και τα παράσημα δεν είναι τίποτα άλλο από έναν έμπορο ο οποίος στο μαγαζάκι του στο eBay πουλάει νομίσματα και χαρτονομίσματα. Έχοντας γίνει “Χρυσό μέλος” ποστάροντας 3500 μυνήματα – πορδές όπως λ.χ. “Χαιρετισμούς στην ωραία Κρήτη” και έχοντας και “κολλητούς” συν-συλλέκτες (!?) που του αναβαθμίζουν το εμπόρευμα κράζει όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη. Με παντελή έλειψη επιχειρημάτων επί της ουσίας, παρά μόνο γαβγίσματα σαν πλανόδιος πωλητής λαικής υπερασπίζεται το προιόν / αντικείμενο που θέλει να μοσχοπουλήσει εδω
http://www.ebay.com/itm/112176719795?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITτο οποίο βρήκε λέει κρυμένο σε ένα σεντούκι σε ένα αρχοντόσπιτο στην Χίο !! (η Πάτρα βγάζει και Indiana Jones. Το ξέρατε?). Ξέχασε να μας πεί ότι εκεί τον οδήγησε ένας παλιός χάρτης που τον είχε πάρει από έναν πειρατή του Αιγαίου και αφού πρώτα έδωσε και μάχη με τους φύλακες της κρύπτης του σεντουκιού !!!!
Ο ειδήμων στα παράσημα που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα κουτί Σωτήρα από ένα κουτί με τσιγάρα ανέβασε το θέμα προκαταβάλοντας όλους για την γνησιότητά του ώστε να εξασφαλίσει μια καλή τιμή πώλησης στο greek_nomismatics που έχει στήσει στο e-Bay. Έξυπνος και πονηρός ο Έλλην παζαροπώλης κρεοπώλης από την Αχαία! ))
Όλες αυτές τις ημέρες κοίταξα και τα υπόλοιπα θέματα του site εκτός των μεταλλίων και παρασήμων. Πολύ φαγωμάρα ρε παιδιά. Όπου παίζει συμφέρον και χρήμα, τύποι σαν τον “Έξυπνο ύπνο” κράζουν ασύστολα. Τι σχέση έχει ο κάθε εμποράκος του e-Bay με αυτούς που συλλέγουν ? Γιατί βάλατε στην κοινότητα αυτών που αγαπάνε τον συλλεκτισμό και τον συνδιάζουν με την γνώση ανθρώπους που χλευάζουν, απορρίπτουν, δεν δέχονται αντίλογο, και μηδενίζουν τα πάντα μόνο και μόνο για να “πασάρουν” με το ζόρι κάτι ?
Κρίμα γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και αξιόλογα παιδιά πραγματικοί συλλέκτες που δεν έχουν σχέση με το “κύκλωμα“ της αγοροπωλησίας και της κόντρας και που αναγκάζονται να φύγουν από το Forum σαν τους giorgos_p και panos_v . Οπότε προσοχή σε όλους γιατί ανα πάσα στιγμή μορεί να σας μιλήσει για “ρομπιλίκια ” κανένας “Χρυσός” μυρωδιάς )))