1) Θέλει προσοχή να μην διαλέγεις την επιλογή ''επείγον'' στο έμβασμα. Χρεώνεσαι παραπάνω.
Από όψεως Πειραιώς όταν στέλνω λεφτά εντός Ευρωπαϊκής ένωσης ή σε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα , μου κρατάει 1 ευρώ.
2) Μεταφορά εντός Πειραιώς σε λογαριασμό τρίτου δεν μου κρατάει τίποτα.
3) Η Εθνική κρατάει 3 ευρώ σε εισερχόμενα και δεν την χρησιμοποιώ.
Χρησιμοποιώ την Eurobank που μου δίνει δωρεάν συναλλαγές και δεν χρεώνομαι τίποτα στα εισερχόμενα από Ελληνική τράπεζα.
4) Αν δεν άλλαξε κάτι τις τελευταίες μέρες , εικάζω ότι χρεώνεσαι παραπάνω γιατί διαλέγεις να γίνει η συναλλαγή άμεσα.
Πολλαπλώς ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική η παρέμβασή σου αγαπητέ φίλε!
Λοιπόν:
1)
Όντως, ο φίλος που μου'κανε το έμβασμα, διάλεξε, για να πάρω γρηγορότερα τα χρήματα, την επιλογή "Επείγον", για την οποία
αυτός επιβαρύνθηκε με επιπλέον χρέωση 1 ή 2 Ευρώ.
Το πρόβλημα είναι ότι η Εθνική μου χρέωσε
εμένα, άλλα 2 Ευρώ για εισερχόμενο έμβασμα.
Η δική του η τράπεζα δηλαδή ας κάνει ότι θέλει,
η δική μου γιατί να μου κρατήσει χρήματα για εισερχόμενο;!
2) Όπως είπα και στο πρώτο μήνυμά μου, έχω κάνει
εγώ έμβασμα με win-banking από λογαριασμό της
Πειραιώς σε λογαριασμό της
Πειραίως και μου κράτησε προμήθεια 3 Ευρώ.
Τώρα δεν ξέρω πως γίνεται εμένα να μου κράτησε και εσένα να μην σου κρατάει προμήθεια.
Ίσως έκανα εγώ κάποιο λάθος (...αλλά σαν τι λάθος να έκανα;!
) και μου κράτησε προμήθεια.
3) Δεν ξέρω αν εσύ ξέρεις ότι η Εθνική κρατάει
συστηματικά 3 Ευρώ προμήθεια για εισερχόμενα, εμένα πάντως πρώτη φορά μου συνέβη.
Οφείλω ωστόσο, για να'μαι δίκαιος, να ομολογήσω, ότι ακολούθησε άλλο ένα εισερχόμενο έμβασμα από Eurobank και αυτή τη φορά δεν υπήρξε πάλι η παρακράτηση προμήθειας 3 Ευρώ.
4) Νομίζω αυτή η τελευταία σου τοποθέτηση είναι το συμπέρασμα της όλης ιστορίας!Μάλλον οι προμήθειες ήταν τόσο μεγάλες και για τους δυο μας (εμένα και τον αγοραστή), διότι καλόπιστα επελέγη απ'τον αγοραστή η επιλογή "Επείγον".
Ειρήσθω εν παρόδω, τελικά τα λεφτά την
μεθεπόμενη μέρα τα είδα στο λογαριασμό.
Τελικά δηλαδή σιγά την "Επείγουσα" εντολή!!!