Λοιπόν θέλω να θέσω σε κοινό διάλογο το εξοργιστικό θέμα με τις προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες για ηλεκτρονικές (συνεπώς χωρίς να απασχολείται προσωπικό στα ταμεία) (δια)τραπεζικές συναλλαγές.
Αγαπητό μέλος του Στεκιού μου'κανε ηλεκτρονικό έμβασμα (e-banking) 470 Ευρώ για δύο χρυσά νομίσματα που πριν 2 μέρες πούλησα σε δημοπρασία.
Το έμβασμα έγινε από λογαριασμό της Πειραιώς , σε λογαριασμό όψεως (έχει σημασία αυτό!) της Εθνικής.
Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για ηλεκτρονικό έμβασμα, e-banking δηλαδή, χωρίς την επίσκεψη σε τράπεζα και συνεπώς την απασχόληση του προσωπικού της τράπεζας.
Λοιπόν ξέρετε πόσα χρήματα κράτησαν ως προμήθεια οι τράπεζες;
5 Ευρώ...!!!! 2 Ευρώ κράτησε προμήθεια η Πειραιώς, απ'την οποία έγινε το έμβασμα, εκ των οποίων το 1 Ευρώ για επίσπευση της συναλλαγής (τρομάρα τους...!!!!) και 3 Ευρώ η Εθνική για
εισερχόμενο έμβασμα...!!!
Υπογραμμίζεται, ότι μέχρι τώρα ουδέποτε μου'χε κρατήσει προμήθεια η Εθνική για εισερχόμενο έμβασμα, πολλώ δε μάλλον που αυτά γίνονται σε λογαριασμό όψεως, οι οποίοι, ως γνωστόν, επιβαρύονται με μηδαμινές ή μηδενικές προμήθειες για διατραπεζικές συναλλαγές.
Θα σας πω και το εξής για την Πειραιώς να τρελαθείτε:
Πριν μερικούς μήνες έκανα ηλεκτρονικό έμβασμα (e-banking) 33 Ευρώ, από λογαριασμό ταμιευτηρίου
της Πειραιώς, σε λογαριασμό ταμιευτηρίου
πάλι της Πειραιώς.
Ξέρετε πόσο πλήρωσα προμήθεια;
3 Ευρώ...!!!!Μιλάμε για έμβασμα από λογαριασμό σε λογαριασμό της ίδας τράπεζας (Πειραιώς)!
Τα συμπεράσματα δικά σας...!!!!
Νομίζω ότι πλέον οι τράπεζες βρίσκονται σε τέτοια δραματική κατάσταση, ώστε πλέον θα ζητούνε προμήθειες ακόμη και για τη χρήση των καρεκλών που έχουν στα υποκαταστήματα.
Πάντως, πέραν όλων των άλλων, το πρόβλημα είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αναγκαστούν ίσως πολλοί πωλητές να προτιμούν τις συναλλαγές χέρι-με-χέρι, για να αποφύγουν τα τραπεζικά και ταχυδρομικά κόστη, τα οποία θα ανέρχονται πλέον πέριξ των 10 Ευρώ (!!!), εις βάρος προφανώς των συλλεκτών εκτός Αθηνών!!!!