Ηρθαν στα χερια μου περιπου πενηντα (!) επιστολες του Ε. Βενιζελου της περιοδου Αυγουστου, Σεπτεμβριου, Οκτωμβριου του ετους 1905.
Τα ντοκουμεντα ειναι χειρογραφα και δυσκολευομαι παρα πολυ στην αναγνωση καθως ειναι με καλλιγραφικο χαρακτηρα και οι ορολογιες που χρησιμοποιουνται ειναι πολλες φορες δυσεξηγητες
Οποτε απευθυνθηκα σε γραφολογο.
Δυστηχως δεν μπορω να τις δημοσιευσω για να τις δειτε αφου μου δωθηκαν μονο προς μελετη για συμπερασματα σχετικα με την περιοδο αφου ειναι απευθειας ιστορια απο πρωτο χερι.
Αυτα που μπορω να συμπερανω με βεβαιοτητα ειναι οτι:
α) Τα γραμματια αυτα δεν τυπωθηκαν στην Κρητη, αλλα απο εκδοτη εφημεριδας στην Ελλαδα. (Γνωριζω ποια αλλα θα το διασταυρωσω πρωτα και θα το αναφερω)
β) Στην Κρητη διατεθηκε μονο ενα μικρο μερος αυτων. Πολλα διατεθηκαν για το σκοπο που βγηκαν σε μεγαλες πολεις της Ελλαδος οπως: Αθηνα, Πατρα, Ερμουπολη, Βολος.
γ) Ο Ε. Βενιζελος κατευθυνει πληρως το κινημα, ειναι ο φυσικος ηγετης του και ολα γινονται με δικες του υποδειξεις!
Εχω και αλλα στοιχεια θα τα δημοσιευσω εντυπα ισως στο μελλον σε μια εργασια που θα κανω και θα αφορα την σημαντικη αυτη επανασταση που ειναι αγνωστη!
**Οποιοσδηποτε τοπος εχει αναφερθει ως τωρα για τον τοπο εκδοσης του γραμματιου ειναι λαθος.