Η σφραγίδα του εν λόγω ομολόγου είναι εκείνη του Γενικού Στρατηγείου Π.Ε.Ε.Α.
Με την σφραγίδα αυτήν την οποία σφραγίστηκαν αρκετά ομόλογα.
Το κείμενο της είναι το εξής : ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (Ε.Λ.Α.Σ.) ΓΕΝΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ 1943
Αρκετά απο τα ομόλογα που φέρουν την συγκεκριμένη σφραγίδα δεν φέρουν α.α.
Το ομόλογο φαίνεται γνήσιο.
Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός...Προσωπικά απο το ίντερνετ δεν θα το αγόραζα
ΜΟΝΟ αν το εξέταζα στο χέρι.
Υπήρξε κάποιος στην Λαμία που έφτιαχνε τέτοια πλαστά χωρίς αυξοντες αριθμούς οι παλιότεροι ίσως γνωρίζουν την ιστορία.
H σφραγίδα του δεν μου αρέσει μάλλον πλαστό είναι...Λαμιώτικο!!!
Αφου σχολιάστηκε η προηγούμενη δημοσίευση μου, υποχρεούμαι να απαντήσω.
Οι σοβαρές εκτιμήσεις για την γνησιότητα ή όχι ενός αντικειμένου βασίζονται επάνω σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του εκάστοτε τύπου που παρεκκλίνουν ή όχι απο τα standards και όχι επάνω σε παροιμίες τύπου "
ότι λάμπει δεν είναι χρυσός" και σε -χωρίς σοβαρές ενδείξεις-, άσκοπες και υπέρμετρες ανησυχίες και καχυποψίες.
Το ομόλογο -για τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο μου μήνυμα- φαίνεται γνήσιο, βάσει στοιχείων και συγκρίσεων που έχω κάνει με πολλά άλλα παραδείγματα του τύπου. Δεν φαίνεται να έχει τυπωθεί σε κάποιον μοντέρνο εκτυπωτή, δείχνει σημάδια που μάλλον υποδεικνύουν την γνησιότητα του, η σφραγίδα του είναι υπαρκτή, συνηθισμένη και δεν μαρτυρά τίποτε το ύποπτο, ενώ δεν έχουμε καμία σύγκριση και απόλυτη ταύτιση του εν λόγω ομολόγου (στην ακριβή θέση της σφραγίδας κλπ) με κάποιο αποδεδειγμένα πλαστό αντίτυπο του τυπου.
Το εαν "
κάποιος στην Λαμία" κάποτε έκανε πλαστά, αυτό απο μόνο του δεν λέει τίποτα και δεν είναι σοβαρό στοιχείο που προσδίδει κάτι στο θέμα για το εν λόγω ομόλογο. Σε μια σοβαρή συζήτηση όπως αυτή για την γνησιότητα ή όχι οποιουδήποτε αντικειμένου καλό θα είναι να μιλάμε βάσει πραγματικών στοιχείων και σοβαρών ενδείξεων.