Εκτος απο το να προσβαλλεις τα μελη με παραινεσεις επιπεδου λαικης αγορας μολοσσε, κανε κατι πιο χρησιμο, βοηθησε με να καταλαβω γιατι να μην στειλει τα κερματα της για συντηρηση-πιστοποιηση (οσα απο αυτα την χρειαζονται και αξιζουν το κοστος φυσικα) η Παυλινα, γιατι εγω ειμαι και λιγο στουρνος και ασχετος και δεν το επιασα ακριβως..
Για πες.
Δεν εχω προθεση να προσβαλω κανεναν χαρε, το οτι εχουν ακουστει κοτσανες ειναι γεγονος! οσο για τη λαικη αγορα ακους τα πιο ωραια καμια φορα μην υποτιμας!
και τωρα η απαντηση μου στο γιατι να μην πανε για πιστοποιηση! γιατι στα συγκεκριμενα νομισματα (μιλαω για τους καποδιστριες) δεν προκειται να προσφερει τιποτα η πιστοποιηση με το fine details η very fine details η ακομα και το vf 20 οπου δεν το κοβω για παραπανω της 112 αν τελικα ειναι ενταξει το κοματι και δεν ειναι και αυτο καθαρισμενο! αντιθετως ενα corroded πανω σε καποια απο τα κομματια που θα μπει σιγουρα θα λειτουργησει αποτρεπτικα για τον αγοραστη! επισης ενας αλλος λογος ειναι οτι τα νομισματα αυτα απευθυνονται κυριως σε συλλεκτες ποικιλιων καποδιστρια οι οποιοι δεν συνηθιζουν οι περισσοτεροι να πιστοποιουν τετοια νομισματα αν δεν ειναι υψηλης καταστασης! αν βρεθει και καποιος που το θελει σε κουτι το πιστοποιει μονος του αλλα δε νομιζω! εκτος των παραπανω ειναι και το ρισκο να χαθουν τα νομισματα γιατι και αυτο εχει συμβει και το ξερετε! αρα λοιπον χρονο και χρημα θα χασει η Παυλινα παρα οτι θα κερδισει κατι επιπλεον απο την πιστοποιηση των συγκεκριμενων νομισματων!
επισης ας αναλυσουμε λιγο (εμεις της λαικης) το ενδεχομενοπ να βαλει τα νομισματα σε δημοπρασια εσωτερικου η εξωτερικου! την παροτρυνατε να το κανει αλλα δεν της τα ειπατε ολα! γιατι? ας πω αυτο που θελω να πω με ενα παραδειγμα!
ας που οτι το χ νομισμα κοστολογειται 1500 ευρω, εγω, ο κωστας, ο μπαμπης, ο νικος και αλλοι ειμαστε διατεθημενοι να δωσουμε 1500 ευρω ειτε σε δημοπρασια ειτε χερι χερι! καλα μεχρι εδω? κατανοητο? ωραια! ας πουμε οτι ο κατοχος η Παυλινα στη συγκεκριμενη παριπτωση αποφαζει να μην δωσει το νομισμα χερι χερι για 1500 και το βαζει σε δημοπρασια! κονταροχτυπιομαστε οι πιο πανω αναφερομενοι και το παμε στα 1500! και πλωνει λοιπον ενας απο μας 1700 στο δημοπρατη και η Παυλινα εισπρατει 1200 γιατι οι ξενοι δημοπρατες (δεν ξερω για τον καραμητσο) αν δεν εισαι τακτικος καταθετης και δεν εχεις κανει ειδικη συμφωνια χραιωνουν 15-20% στον καταθετη αναλογα το δημοπρατη! αυτα γιατι δεν τα λετε στην κατοχο τοσες μερες ολοι εσεις που απο αγαθη προθεση της δινετε τοσο χρησιμες συμβουλες? θα σας πω εγω γιατι! γιατι κατα βαθος αυτο που σας απασχολει ειναι μην τυχον και παρει κανας ανθρωπος τα νομισματα 100 ευρω φτηνοτερα και σκασετε απο το κακο σας! και το αλλο που πιστευω και απο αλλες περιπτωσεις που βλεπω να σχολιαζετε κατα καιρους καποιοι ειναι οτι ψωφατε για θεαμα τυπου αρενας αρκει να πρηρωνει αλλος! σας αρεσει το σπορ της δημοπρασιας αλλα αρκει να μην ειστε πρωταγωνιστες!
παρτε και ενα ωραιο πραγματικο παραδειγμα! εδω εχουμε ενα υψηλης καταστασης κατα τα φαινομενα μονολεπτο 1828 της ποικιλιας 106! η ποικιλια αυτη σε σχεση με την 114 εμφανιζεται τα τελευταια 6-7 χρονια 1 106 καθε 3 114 περιπου αυτο μπορει να το επιβεβαιωσει και ο νικος που κραταει αρχειο! εκλεισε στα 625, ο αγοραστης (εγω
) πληρωσε 780 και ο καταθετης θα παρει στα χερια του 530 στην καλυτερη περιπτωση! μη πεταχτει κανεις και πει ειναι χαλια μπροστα κτλ ολες οι 106 ετσι ειναι μπροστα λογω της πολυ φθαρμενης μητρας που τα εκοψε!
https://www.sixbid.com/browse.html?auction=2461&category=51275&lot=2087558Παυλινα θα στο πω απλα! σε συμφερει να δωσεις τα νομισματα εστω και 20-30% φτηνοτερα παρα να μπεις στις διαδικασιες που σου λενε! αν ειχες κανα ιδιεταιρα σπανιο και ακριβο κομματι των 10-15 χιλιαδων θα σου ελεγα και εγω τα ιδια αλλα οχι εδω! χρονο, χρημα, ταλαιπωρια και στο τελος ο ισολογισμος μπορει να βγει και μειον!
εκ μερους μου σαν συστηματικα ασχολουμενος με τα καποδιστριακα πιστευω τα ειπα ολα οσα ειχα να πω και θεωρω οτι δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω! ο χρονος θα δειξει αν εχω δικιο η κανω λαθος!