Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 23, 2024, 11:01:19 πμ
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: 20 δραχμές 1884.  (Αναγνώστηκε 21847 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Hannibal
Αργυρό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

"carpe diem"

Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 03:30:05 μμ »

To σημαδι στο μαγουλο ειναι τοιδιο κ στα 2 νομισματα. Οσον αφορα την φωτογραφηση, ο τυπος εχει αλλαξει πολυ την οψη με καποια προγραμμα?

Ακριβώς αυτό που είπα και γω παραπάνω.

Επιστροφη σιγουρα!
Για μενα δεν αξιζει τα λεφτα του, σε καμμια περιπτωση

100% δεν αξίζει τα λεφτά του και γι'αυτό ήδη του'στειλα μήνυμα να του το επιστρέψω.

Δίνει δικαίωμα επιστροφής εντός ενός μηνός.
Καταγράφηκε
gkounto
Χρυσό μέλος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 05:06:05 μμ »

Εγω δεν θα το έστελνα πίσω.

Καταγράφηκε

Γιωργος
www.gkounto.com
ellinas
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 05:08:29 μμ »

Γιατι Γιωργο;
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Τακτικός
**

per aspera ad astra

Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 05:25:40 μμ »

Γιωργο σε εξαπατησε ο πωλητης κανονικα!στειλε το πισω χωρις πολλα πολλα...!!
Καταγράφηκε
Hannibal
Αργυρό μέλος

"carpe diem"

Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 05:29:01 μμ »

Γιατί το λες Γιώργο;
Μ'ενδιαφέρει η άποψή σου!

Παρεπιπτόντως ήδη του'στειλα μήνυμα, μπερδεύτηκε λέγοντάς μου ότι απολογείται λόγω του ότι το νόμισμα είναι πλαστό (ενώ εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι είναι καθαρισμένο σε κακή κατάσταση!) και δέχτηκε να το πάρει πίσω.

Πάντως Γιώργο, αν θες, εξήγησέ μας το σκεπτικό σου.
Καταγράφηκε
steliosan
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 05:50:44 μμ »

και μόνο που δε σου απάντησε έπρεπε να σταματήσεις τη διαδικασία της αγοράς φίλε.
εδώ έχει κάνει το editing με masking, εννοείτε ότι τα πέρασε κι ένα φιλτράκι στο φώτοσοπ.
οι εγχώριες τιμές πάντως είναι 270-290 για ακυκλοφόρητο πιστοποιημένο.
Καταγράφηκε
mpifteki
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 06:16:53 μμ »

Προφανως μπορεις να τον ''εκβιασεις'' με κακη βαθμολογια, απαιτωντας μειωση τιμης, αλλα δεν το θεωρω εντιμο. Καλυτερα επεστρεψε το.
Καταγράφηκε
gkounto
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 06:41:51 μμ »

Γιατί το λες Γιώργο;

Παρεπιπτόντως ήδη του'στειλα μήνυμα, μπερδεύτηκε λέγοντάς μου ότι απολογείται λόγω του ότι το νόμισμα είναι πλαστό (ενώ εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι είναι καθαρισμένο σε κακή κατάσταση!) και δέχτηκε να το πάρει πίσω.

Βεβαίως

Θα σε ρωτούσα αν θελεις με πμ η δημοςια αλλα αφού με ρωτάς  δημοςια αυτη ειναι η γνώμη μου:

Γιώργο αν εγω λειτουργούσα οπως εσυ θα αισθανόμουν οτι ειχα συμμετοχική ευθύνη. Γιατι να τον ρωτήσω αν ειναι καθαρισμένο αν δεν το υποψιαζόμουνα; Αν λοιπον το υποψιαςτηκα οπως  φαινεται οτι έγινε με εσενα και εντούτοις επέλεγα να το κτύπηςω (χωρις να μου απαντηςει) θα το εκανα γνωρίζοντας το ρίσκο άρα αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Δηλαδη έπαιξα και έχασα. Θα το φάω στο πηγούνι (και πίστεψε με το εχω φάει πολλες φορες, ειναι αυτο που άλλοι  αποκαλούν δίδακτρα)!

Δεν εχει κανει κατι κακο ο πωλητής φίλε Γιωργο. Η φωτογραφία εχει βγει απο light box με πιθανον λάμπες φθορίου εξού και η ολίγον πρασίνιλα αυτο ειναι ολο. Ολα τα αλλα περί παραπλάνησης και ...φουστιτσες που λανθασμένα λέει ο φίλος μου ο Δημητρης (Haros) τουλάχιστον εδω δεν εχουν εφαρμογή.  Και η δικη σου φωτογραφία φίλε μου Γιωργο δεν ειναι σωςτη, με σκοπό να δείξει τα hairlines βγαλμένη καταμεσής μεσημέρι στον ήλιο με μεγάλη γωνία.

Σορυ Γιωργο αυτη ειναι η αποψη μου.

Φιλικά παντα. Πραγματικά φιλικά αλλα ελπιζω δίκαια. Και προς εσενα και προς τον άγνωστο πωλητή που δεν του δωθηκε ποτε η ευκαιρία να μιλήσει. Και απο ο,τι φαινεται με την αποδοχή του ε.. ειναι  επαγγελματίας.

Γιώργος
Καταγράφηκε

Γιωργος
www.gkounto.com
haros
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 07:08:29 μμ »

Αγαπητε Γιωργο, το ebay εχει συγκεκριμενους κανονες λειτουργιας.(τους οποιους φυσικα, ως εμπειρος, τους γνωριζεις).
 Δινει το δικαιωμα στον αγοραστη να ζητησει επιστροφη, ασχετα εαν ο πωλητης δηλωνει οτι δεχεται επιστροφες η οχι, εφοσον το αντικειμενο δεν ταιριαζει στην περιγραφη (με την φωτο φυσικα να αποτελει αναποσπαστο μερος της).
 Το εαν απο προθεση η οχι η φωτο δεν δειχνε τις hairlines ειναι δευτερευον ζητημα, ο καθενας εχει την αποψη του, ο.κ.
 Το οτι ο πωλητης δεν απαντησε στην ερωτηση εαν ειναι καθαρισμενο η οχι, θα επρεπε να ψιλιασει τον αγοραστη, αλλα αυτο δεν του αφαιρει το δικαιωμα της επιστροφης που του δινει το ιδιο το ebay.
 H ασκηση του σε αυτη την περιπτωση ειναι καθε αλλο παρα καταχρηστικη.
 Αλλωστε και ο ιδιος ο πωλητης, απο οτι λεει ο hannibal, δεχτηκε αδιαμαρτηρητα την επιστροφη.

Αυτο ειναι το πλαισιο που γινονται οι συναλλαγες στο ebay, γιαυτο και εχει μεγαλη επιτυχια ως επιχειρηση.
 Φυσικα, σε αλλα πλαισια,π.χ. μεταξυ συλλεκτων, και σε αλλου ειδους συναλλαγες, π.χ. χερι με χερι, οι κανονες ειναι διαφορετικοι, με τον αγοραστη να εχει και αυτος μεγαλο μερος της ευθυνης, καθε περιπτωση ειναι και διαφορετικη.
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
gkounto
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 07:18:36 μμ »

Δεν εχω σχόλιο Δημητρη. Το όνομα σου φίλε μου μονο αναφέρθηκε μονο για να εκφράσει την αντιθεςη μου περί πουστιτσες για επαγγελματίες, τιποτα αλλο.

Καταγράφηκε

Γιωργος
www.gkounto.com
gkounto
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 07:25:29 μμ »

Βασικά εχω ενα σχόλιο. Λέμε και λέμε και ξαναλέμε για Κουνκερ και Heritage και ενα σωρό αλλους. Εχουμε ευθηνη Δημητρη και εχει διαπιστωθεί.  Οχι εκει που μας συμφέρει ειναι οκ αλλα εκει που δεν μας βγηκε δεν φταίμε, φταίνε οι άλλοι.

Καταγράφηκε

Γιωργος
www.gkounto.com
haros
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 07:54:07 μμ »

Γιωργο, μην το γενικευεις με αλλες περιπτωσεις, ο φιλος εδω δεν πηρε κατι απο δημοπρασια οικου, ουτε πηγε  στο μαγαζι ενος ντηλερ, ουτε σε παγκο της λεσχης  και αγορασε ενα νομισμα.
Πηρε κατι μεσω του ebay.
Και το ebay του δινει το δικαιωμα ,εφοσον " δεν του βγει" οπως λες, να το γυρισει πισω (φυσικα σε ευλογο χρονικο διαστημα).
Κατα την αποψη μου ο επαγγελματιας πωλητης εκει θα επρεπε να δειξει τις hairlines η να τις αναφερει στην περιγραφη, οπως κανουν πολλοι συναδελφοι του.
Δεν ειναι κανενας ερασιτεχνης συλλεκτακος που εβγαλε να πουλησει μερικα χρεπια.
Τελος παντων, αυτα ειναι τα πλαισια που λειτουργει καλως η κακως αυτο το μαγαζι.
Και σε αυτα το πλαισια αγοραζονται εκει χιλιαδες νομισματα καθημερινα απο την αλλη ακρη του κοσμου.
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
gkounto
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 08:13:26 μμ »

Δεν αμφισβήτησα το δικαίωμα του να κανει ο,τι θελει και ο,τι του απορρέει  απο την συμμετοχή του στο ebay, Δημητρη εξακολουθείς να αλλάζεις αυτα που λεω δεν ξέρω γιατι το κανεις αυτο και φαινεται ο,τι και να πω θα θελεις παντα να λες την τελευταία λέξη. Καλα αν αυτο σου ταιριάζει, αλλα μην αλλάζεις αυτα που λεω Δημητρη σε παρακαλώ.

Δεν αντιδικω μαζι σου, δεν αντιδικω με τον Γιωργο, δεν αντιδίκω  με κανένα σας.

Αλλα οπωσδήποτε ευχομαι να με καταλαβαίνετε και να μην αλλάζετε τα γραφόμενα μου κατα το δοκουν.
Καταγράφηκε

Γιωργος
www.gkounto.com
Hannibal
Αργυρό μέλος

"carpe diem"

Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 08:29:23 μμ »

Γιατί το λες Γιώργο;

Βεβαίως

Θα σε ρωτούσα αν θελεις με πμ η δημοςια αλλα αφού με ρωτάς  δημοςια αυτη ειναι η γνώμη μου:

Γιώργο αν εγω λειτουργούσα οπως εσυ θα αισθανόμουν οτι ειχα συμμετοχική ευθύνη. Γιατι να τον ρωτήσω αν ειναι καθαρισμένο αν δεν το υποψιαζόμουνα; Αν λοιπον το υποψιαςτηκα οπως  φαινεται οτι έγινε με εσενα και εντούτοις επέλεγα να το κτύπηςω (χωρις να μου απαντηςει) θα το εκανα γνωρίζοντας το ρίσκο άρα αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Δηλαδη έπαιξα και έχασα. Θα το φάω στο πηγούνι (και πίστεψε με το εχω φάει πολλες φορες, ειναι αυτο που άλλοι  αποκαλούν δίδακτρα)!

Δεν εχει κανει κατι κακο ο πωλητής φίλε Γιωργο. Η φωτογραφία εχει βγει απο light box με πιθανον λάμπες φθορίου εξού και η ολίγον πρασίνιλα αυτο ειναι ολο. Ολα τα αλλα περί παραπλάνησης και ...φουστιτσες που λανθασμένα λέει ο φίλος μου ο Δημητρης (Haros) τουλάχιστον εδω δεν εχουν εφαρμογή.  Και η δικη σου φωτογραφία φίλε μου Γιωργο δεν ειναι σωςτη, με σκοπό να δείξει τα hairlines βγαλμένη καταμεσής μεσημέρι στον ήλιο με μεγάλη γωνία.

Σορυ Γιωργο αυτη ειναι η αποψη μου.

Φιλικά παντα. Πραγματικά φιλικά αλλα ελπιζω δίκαια. Και προς εσενα και προς τον άγνωστο πωλητή που δεν του δωθηκε ποτε η ευκαιρία να μιλήσει. Και απο ο,τι φαινεται με την αποδοχή του ε.. ειναι  επαγγελματίας.

Γιώργος

Γιωργο, μην το γενικευεις με αλλες περιπτωσεις, ο φιλος εδω δεν πηρε κατι απο δημοπρασια οικου, ουτε πηγε  στο μαγαζι ενος ντηλερ, ουτε σε παγκο της λεσχης  και αγορασε ενα νομισμα.
Πηρε κατι μεσω του ebay.
Και το ebay του δινει το δικαιωμα ,εφοσον " δεν του βγει" οπως λες, να το γυρισει πισω (φυσικα σε ευλογο χρονικο διαστημα).
Κατα την αποψη μου ο επαγγελματιας πωλητης εκει θα επρεπε να δειξει τις hairlines η να τις αναφερει στην περιγραφη, οπως κανουν πολλοι συναδελφοι του.
Δεν ειναι κανενας ερασιτεχνης συλλεκτακος που εβγαλε να πουλησει μερικα χρεπια.
Τελος παντων, αυτα ειναι τα πλαισια που λειτουργει καλως η κακως αυτο το μαγαζι.
Και σε αυτα το πλαισια αγοραζονται εκει χιλιαδες νομισματα καθημερινα απο την αλλη ακρη του κοσμου.

Γιώργο καταρχήν σ'ευχαριστώ για την άποψή σου, η οποία ασφαλώς είναι απολύτως σεβαστή.

Έχω όμως να πω τα ακόλουθα:

1) Καταρχήν συμφωνώ ότι φέρω μέρος της ευθύνης, διότι όντως σκέφτηκα ότι το νόμισμα μπορεί να'χει hairline ή οτιδήποτε τέτοιο, εντούτοις προχώρησα στη συναλλαγή.

2) Εντούτοις, ΔΕΝ συμφωνώ μαζί σου ότι ο πωλητής "δεν έχει κάνει κάτι κακό".
Απορώ δηλαδή πως το λες αυτό!
Τόσο εγώ, όσο και ένα σωρό άλλα παιδιά είπαμε ότι υπάρχει ένα όριο στο "πείραγμα" των φωτογραφιών.
Όπως σωστά είπε ένας άλλος φίλος πιο πάνω έχει κάνει "editing με masking" στη φωτογραφία.
Εσύ τώρα λες "Η φωτογραφία εχει βγει απο light box με πιθανον λάμπες φθορίου εξού και η ολίγον πρασίνιλα".
Συγγνώμη δηλαδή, αλλά άμα εσύ πιστεύεις ότι είναι λογική, φυσιολογική και αποδεκτή τέτοιας έκτασης παρέμβαση στο νόμισμα και το χαρακτηρίζεις "...αυτό είναι όλο", διαφωνώ ριζικά μαζί σου, με όλο το σεβασμό.
Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό που λες; Μου θυμίζει παλιά ταινία με τη Γεωργία Βασιλειάδου, που την προξένευαν για νύφη, έστελνα φωτογραφία της 10 χρόνια νεώτερη σε υποψήφιο γαμπρό και όταν αυτός την έβλεπε κ'ήθελε να πηδήξει απ'το παράθυρο του έλεγαν "Έλα μωρέ! Πως κάνεις έτσι; Τι είναι 10 χρονάκια...;!"
Έτσι κι εσύ: editing, masking, photoshop, light box, λάμπες φθορίου κ.λ.π., αλλά δεν τρέχει τίποτα....!
Συγγνώμη δηλαδή...!!!

3) Συμφωνώντας με τον Δημήτρη ("haros") δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μπλέκεις την περίπτωση με Heritage, Kounker, Sounker, Bounker, Trounker και δεν ξέρω εγώ τι άλλο!
Στο ebay το αγόρασα το νόμισμα, το οποίο ebay έχει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας και μ'αυτούς πρέπει να συμορφώνονται άπαντες, αγοραστές και πωλητές.
Όντως, όταν θέλησα να στείλω μήνυμα στον Πωλητή, το ebay με ρώτησε, από προκαθορισμένη λίστα επιλογών "Θέλετε να επιστρέψετε το αντικείμενο, λόγω σημαντικής απόκλισης απ'το περιγραφόμενο στη δημοπρασία;".
Άρα αφού μου δίνει αυτή την δυνατότητα γιατί να μην την αξιοποιήσω.
Δεν καταλαβαίνω.
Και φαντάζομαι θα συμφωνήσεις μαζί μου, ότι οι φωτογραφίες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της δημοπρασίας.

4) Ο ίδιος ο πωλητής, στην περιγραφή των δημοπρασιών του, μεταξύ των όρων δίνει "δυνατότητα επιστροφής εντός ενός μηνός, άνευ περαιτέρω ερωτήσεων, με απλό μήνυμα με γράμμα, φαξ ή e-mail".
Άρα γιατί να μην την αξιοποιήσω αυτή τη δυνατότητα;

Κοντολογίς Γιώργο, έχεις δίκιο, και το αποδέχθηκα και ο ίδιος ότι μπορούσα κάλιστα ν'απέχω απ'την αγορά του νομίσματος, αφού ψιλιάστικα, όπως λες, ότι ίσως έχεις πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι άλλα επιχειρήματα (αξιοπιστία αγοράστη, εκτεταμένη και σκόπιμη παραποίηση της πραγματικής κατάστασης του νομίσματος, γενικότεροι κανόνες λειτουργίας του e-bay, κανόνες λειτουργίας του ίδιου του καταστήματος του αγοραστή) υπερακοντίζουν και υπερκαλύπτουν τη δική μου ευθύνη.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Και πάλι σ'ευχαριστώ για τη γνώμη σου.
Καταγράφηκε
gkounto
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 08:50:16 μμ »

Ενταξει Γιωργο,

Εσυ ζήτησες την αποψη μας, γιατι πρεπει εγω τελικά να δέχομαι κριτική για αυτο που πιστευω; Γιατι αφού εχεις τοςο δυνατή αποψη ζήτησες την δικη μας;

Ξερεις το εχω ξαναδει αυτο εδω μεσα και με ανάβει οταν καποιος το κανει και μετα ζητά να εξιλεωθεί εδω να βρει συμπαραστάτες και την δύναμη να κανει αυτο που δεν μπορει να κανει μόνος του.

Οκ δεν αναφέρομαι σε εσενα φίλε μου αλλα το βλεπω, γίνεται. Επισης αυτη η κατ'εξακολουθησην αλλοίωση όσων λέγονται με αλλα, συχνά μη συμβατά επιχειρήματα οχι μονο δεν συμβάλλουν αλλα και αποπροσανατολίζουν με αποτέλεσμα καποιος που εχει διαφορετική αποψη να ειναι τουλάχιστον γραφικός.

Καλή τύχη στο προβλημα σου Γιωργο
Καταγράφηκε

Γιωργος
www.gkounto.com
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement