Είναι κανείς που πιστεύει ότι θα εφαρμοσθεί αυτό το μνημόνιο; Αν ναι, ας κοιμηθεί τον ύπνο του δικαίου. Αν όχι, ας προετοιμαστεί γιατί θα φθάσουμε γρήγορα σε χειρότερη κατάσταση. Για αυτό κάντε το κουμάντο σας και προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε.
Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά νομίζω οτι αυτά που συμφώνησαν δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και σε λίγο καιρό θα είμαστε πάλι στην αρχή. Γιαυτό ο καθένας μας πρέπει να προετοιμαστεί για την επιΒίωση του και της Οικογένειας του...
Ας κάνω λίγο τον "δικηγόρο του διαβόλου"...
Αν (λέμε, τώρα) το μνημόνιο εφαρμοστεί και αυτά που συμφώνησαν λειτουργήσουν, τότε...τι;;;;
Δεν θα υπάρχι πια ανάγκη να κάνει ο καθένας το κουμάντο του; Δεν θα υπάρχει ανάγκη να φροντίζει ο καθένας για την επιβίωση τη δική του και της οικογένειάς του;
Θα του φέρνει κανένας φαϊ να φάει; Θα λειτουργούν όλα μόνα τους;
Αν (επαναλαμβάνω) όλα όσα γράφτηκαν στις συμφωνίες και στα στα μνημόνια εφαρμοστούν μέχρι τελευταίας κεραίας, τότε... σε τρία χρόνια θα έχουν "τελειώσει" όλα; Δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο να συζητήσουμε; Θα έχουμε φτάσει στον Παράδεισο και θα μας φροντίζουν τα Ουρί;
(Αυτό το τελευταίο... δεν μου φαίνεται και τόσο απίθανο...)
Ποιο πιστεύετε ότι είναι το "καλό" σενάριο;
Δεν υπαρχει καλο σεναριο που να φαινεται πραγματικα στον οριζοντα, με τα
ΤΩΡΙΝΑ δεδομενα.
Το να γινουν καποιες μεταρρυθμισεις που θα οδηγησουν την λειτουργια του κρατους ωστε να πλησιασει καπως τα δυτικα προτυπα,ο,κ, θα ειναι ενα αποτελεσμα καλο.
Απο την αποψη ομως των εισπρακτικων μετρων (που ειναι και τα περισσοτερα),
η αποτυχια ειναι σιγουρη, ετσι οπως ειμαστε και ο μισος κοσμος χρωσταει, τωρα που μας ζητουν πολυ περισσοτερα, λετε να μπορει να πληρωσει??
Ετσι οπως ειμαστε σημερα ο μισος κοσμος τα βγαζει περα εξαιρετικα δυσκολα, λετε να μπορεσει να ανταποκριθει σε αυξησεις προιοντων(ΦΠΑ), φορων,μειωση
ολων των συνταξεων (οι οποιες στην ουσια ζουν οικογενειες πλεον), μειωση ανταγωνιστικοτητας του τουρισμου (με την αυξηση ΦΠΑ) και χιλια αλλα δυο? .
Το οτι θα βυθιστουμε σε ακομα βαθυτερη υφεση και η φτωχεια θα κανει θραυση, δεν υπαρχει θεμα.
Δεν υπαρχει καλο σεναριο.
Υπαρχει απλως κακο, χειροτερο και κακιστο.
Μετα απο 5 χρονια υφεσης σε μια οικονομια, παιρνεις καθαρα υφεσιακα μετρα.
Ρωτα εναν οικονομολογο και θα σου πει τι ακριβως σημαινει αυτο.