Δημητρη επειδη καλως η κακως στο θεμα ειναι μια δικη μου δημοπρασια θα σου απαντησω και εγω
Κανεις δεν μιλησε για συνομωσια .....εγω συγκεκριμενα ποτε δεν εχω βαλει δημοπρασια που να μην ξεκιναει απο 1 ευρω, αν ηταν θα το εβαζα προς πωληση
Οσο για τον αν δισταζει καποιος να πονταρει γερα σε r νομισμα....εγω πιστευω οτι κοιταζει να βγαλει τα διπλα απο ενα εμφανεις καλο r με μια πολυ χαμηλη αποκτηση...φυσικα καπου ειναι λογικο αυτο αλλα ειναι και λογικη η απορια του Λευτερη και δικη μου φυσικα
Αντωνη, σε ολες τις
δημοπρασιες του κοσμου, απο τον Heritage μεχρι το ebay, ο καθε ενας που χτυπαει ενα νομισμα, προσπαθει να το παρει
στην καλυτερη δυνατη τιμη. To μονο που τον εμποδιζει να το παρει στο 1 ευρω, ειναι εαν υπαρχει συγκεκριμενη τιμη εκκινησης, η ρεζερβα, το κυριοτερο ομως τον εμποδιζει η επιθυμια και αλλων αγοραστων να παρουν το ιδιο νομισμα..
Φοβουμενος την υπαρξη αλλων ενδιαφερομενων, πονταρει κατι παραπανω.
Ετσι λειτουργει παντου, ετσι και στο στεκι.
Εσυ δηλαδη εαν πονταρεις στο ebay, δεν προσπαθεις να το παρεις οσο μπορεις φτηνοτερα?
Το στεκι γιατι να διαφερει?
Για τα raw, το ξαναγραφω, απο φωτο δεν φαινονται
παντα εαν ειναι καθαρισμενα η οχι.
Αντε λοιπον, στην συγκεκριμενη δημοπρασια, να χτυπαγε καποιος π.χ. 400 ευρω και να του εστελνες τα νομισματα και η δραχμη η το ταληρο να του εβγαιναν καθαρισμενα.
Θα καθοταν η οχι στον αξονα??
Θα του γυρναγες πισω τα λεφτα, αφου το πουλησες σε μια δημοπρασια καθαρη και με φωτο?
Στο ebay υπαρχει δυνατοτητα επιστροφης 14 ημερων, εδω δεν υπαρχει.
Και μην νομιζετε οτι και οι πιο εμπειροι συλλεκτες εχουν ματια στον πωπο.
Καποια νομισματα φαινονται με την πρωτη (εαν εχεις πειρα) εαν ειναι καθαρισμενα, καποια ΜΟΝΟ στο χερι.
Βασιζονται , για να αποφυγουν τετοιες περιπτωσεις, ειτε στην αξιοπιστια του δημοπρατη (μεγαλος εμπορος, μεγαλος οικος κλπ), ειτε στην δυνατοτητα επιστροφης, εαν προσφερεται.