Υπαρχουν καποιες 22αρες τελειες κοπιες Ιταλικες, αλλα υπαρχουν και οι μειωμενης περιεκτικοτητας Ιταλικες, συμφωνα με την ΤΤΕ ,οσο για του Λιβανου, ακομα πιο χαμηλης.
ΛΙΡΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΙΤΛΟΥ 0,905 220,29 249,22
ΛΙΡΑ ΛΙΒΑΝΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΙΤΛΟΥ 0,720 176,09 199,33
Εχω καποιες διαφωνιες στο "ολα ισιωμα " που λες Γιαννη, αλλα εν παση περιπτωσει ο καθεις οπου θελει δινει τα λεφτα του και οπως νομιζει πρατει.
Αληθεια, εσυ του 27 που την θεωρεις υποπτη, θα εδινες για αυτην οσο ακριβως πουλιουνται σημερα οι κοινες bullion, της ιδιας χαμηλης καταστασης, εν γνωσει σου οτι μπορει να ειναι πλαστη, επειδη περναει απο το fisch?
Με το σκεπτικο οτι οταν την πουλησεις ο αγοραστης θα δει μονο εαν περναει το ματζαφλαρι και ολα ενταξει?
Και εαν ο αγοραστης εχει καποια πειρα και την αναγνωρισει και σου κανει μουτσουτσουνια οτι πας να του δωσεις πλαστη, εσυ θα του πεις "ειναι 22 αρα, παρτην και μην με πρηζεις??"
Και γιατι να το κανεις αυτο εαν ειναι να την αγορασεις οσο μια γνησια??
Δεν ξερω, ρωταω.
+1000000000
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...!!!
Πρώτον, ο άνθρωπος ρώτησε αν βλέπουμε κάτι "ύποπτο".
Εγώ αυτό το εξέλαβα αν υπάρχει δείγμα πλαστότητας ή όχι και γι'αυτό είπα ότι του '27 δεν μου φαίνεται καλή.
Το γιατί τον ενδιαφέρει είναι δικό του θέμα!
Αυτό τον ενδιαφέρει και αυτό ρωτάει! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ!
Δεύτερον, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να'χουν γνήσιες λίρες και όχι κίβδηλες, όπως οι Ιταλικές ή οι Λιβανέζικες, διότι οι τελευταίες υπονομεύουν ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ τη μεταπωλητική αξία του νομίσματος.
Όποιους δεν τους ενδιαφέρει να'χουν Αγγλικές, Ιταλικές, Λιβανέζικες, Περουβιανές ή Μεξικάνικες και αυτών δικαίωμά τους είναι.
Τρίτον, είχα κάνει σχόλιο σε παλαιότερο ποστ γιατί έγινε η "αντιγραφή"-"παραχάραξη" των νομισμάτων από Ιταλούς και Λιβανέζους.
Στην περίπτωση των Λιβανέζων είναι "αντιγραφή", διότι ανέγραφαν, με σφραγίδα καθαρότητα στο νόμισμα, με αποτέλεσμα να'ναι ευκρινές ότι πρόκειται για αντίγραφο.
Στην περίπτωση των Ιταλών είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα, διότι πρόκειται για "παραχάραξη" εθνικού νομίσματος, αφού οι λίρες που έκοψαν (ιδιώτης) ήταν ακριβές αντίγραφο των γνησίων, με προφανές κίνητρο την παραπλάνηση των συναλλασσομένων, γεγονός που συνιστά αδίκημα, διότι η χρυσή λίρα Αγγλίας, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, είναι επίσημο μέσο συναλλαγής (legal tender) της Μεγάλης Βρετανίας.
Όποιος έχει διαβάσει την ιστορία (είχα αναρτήσεις παλαιότερα σχόλιο σε post) ξέρει ότι αυτός ήταν ο λόγος που οι Βρετανοί επανεξέδωσαν λίρες από το 1957 και μετά!
Οι κίβδηλες χρησιμοποιούνταν στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και του Περσικού Κόλπου ως μέσο συναλλαγής, μετά την παύση έκδοσης γνησίων από τη Μεγάλη Βρετανία, και μέχρι τη σταδιακή επικράτηση του δολαρίου ΗΠΑ.
Τέταρτον, τώρα που ξανακοιτάω τα νομίσματα, νομίζω ότι ευκρινές δείγμα πλαστότητας της λίρας του '27 είναι η χάλαση του πέους του αλόγου (στην αυθεντική είναι σε στύση!) και το μισόκλειστο βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού!
Με τις υγείες μας και καλή Κυριακή!