Λοιπόν τα γράφω τώρα που τα έχω φρέσκα γιατί θα τα ξεχάσω.
Θέλοντας να μάθω την διαδικασία δήλωσης-νομιμοποίησης αρχαίων νομισμάτων πήρα το τηλέφωνο του μουσείου Αθηνών από μέλος του στεκιού ο οποίος προσφέρθηκε να με βοηθήσει και τον ευχαριστώ πολύ!
Κάλεσα στο μουσείο και μου είπαν ότι επειδή είμαι από επαρχία θα πρέπει να καλέσω την εφορία αρχαιοτήτων Κοζάνης.
Καλώ στην εφορία αρχαιοτήτων και μου λένε πως για τέτοια θέματα είναι αρμόδια η αρχαιολόγος κυρία τάδε στο διπλανό γραφείο.
Καλώ την αρχαιολόγο στο διπλανό γραφείο, της λέω το αίτημα μου και μου λέει με ένα καχύποπτο υφάκι : " Από που μάθατε το όνομά μου και το τηλέφωνο του γραφείου κύριε? "
Της απαντώ :
" Μου το έδωσε ο συνάδελφος σας από το διπλανό γραφείο"
Τελοσπάντων μου λέει δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι θα πρέπει να καλέσετε την εφορία αρχαιοπωλείων...
Καλώ την εφορία αρχαιοπωλείων και μου λένε ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία. Πλέον αρμόδια είναι η εφορία αρχαιοτήτων του κάθε νομού.
Ξανακαλώ πάλι την ίδια αρχαιολόγο στην εφορία αρχαιοτήτων Κοζάνης και της λέω πως αυτή είναι αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα. Στην τελική μου ζήτησε το τηλέφωνο μου και μου είπε ότι θα με πάρει αυτή να με ενημερώσει. Φυσικά μέχρι στιγμής δεν με έχει πάρει....
ΕΛΕΟΣ