Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 01, 2024, 04:31:12 πμ
Σελίδες: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: sovereign 1974 εκτιμηση γνησιότητας  (Αναγνώστηκε 30291 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
babis
Χρυσό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Μάιος 06, 2015, 06:04:05 μμ »

Γιατί ρε Γιάννη είδες πουθενά να αναφέρεται το όνομα σου και τα νέα πεντόλιρα Γιάννη που θα βρεις ή  που έχεις σου τα πληρώνω όλα με μέταλλο συν 20%  
Καταγράφηκε
milou
Πλατινένιο

«Καιρόν πρόσμενε»

Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μάιος 06, 2015, 06:06:43 μμ »

Έχω πεντολιρο 1887 MS63 και πληρωσα 4 φορες το μεταλλο του.Το αξίζει και είναι νομισματαρα.Φίλος μου έχει πεντολιρο 1893 και πλήρωσε 6 φορες το μεταλλο του.Το αξίζει είναι νομισματαρα.

Γιατί να πλήρωσω 2 φορες το μεταλλο για πεντολιρο με την Ελισάβετ;Για ποιο λογο;Έχω προυφ πεντολιρο 1980.Το πήρα μεταλλο συν 10% καλοπληρωμένο...
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
haros
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μάιος 06, 2015, 06:07:20 μμ »

Γιαννη και τα συγχρονα πεντολιρα ειναι συλλεκτικα, απλως η υπεραξια τους δεν εχει σχεση με τα παλαιοτερα.
Δηλαδη τα συγχρονα Ελληνικα αναμνηστικα που σκοτωνονται ολοι να τα παρουν τι παραπανω εχουν και πληρωνονται υπεραξιες πολυ-πολυ παραπανω απο αυτην που αναφερεις?
Οτιδηποτε ειναι περιορισμενης εκδοσης και εχει αγοραστικο κοινο που πληρωνει καλη υπεραξια για να το βρει, ειναι ,εξ ορισμου, συλλεκτικο.
Και τα πεντολιρα, ακομα και τα συγχρονα, δεν στερουνται αγοραστικου κοινου.
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
haros
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μάιος 06, 2015, 06:10:04 μμ »

"Έχω προυφ πεντολιρο 1980.Το πήρα μεταλλο συν 10% καλοπληρωμένο..."
Καλα, εδω κανεις πλακα.
Εφοσον ειναι σε καλη κατασταση, το πηρες φτηνα, απο που και ως που καλοπληρωμενο?
Δηλαδη, σαν να λεμε, τωρα εαν θελεις να το πουλησεις, τοσο θα ζητησεις?
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
babis
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μάιος 06, 2015, 06:11:53 μμ »

Για να καταλάβω τι θέλεις να μας πεις ότι μόνο τα παλιά έχουν συλλεκτική αξία γιατί και εγώ έχω του 1887 σε proof και το πλήρωσα επτά φορές ποιο πάνω από το μέταλλο και του 1893 δέκα
Καταγράφηκε
elpidoforos
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μάιος 06, 2015, 06:14:03 μμ »

Αντωνη, να με συμπαθας, αλλα το αναμνηστικο δεν σημαινει οτι δεν ειναι και συλλεκτικο.
Τα περισσοτερα νομισματα που βγαινουν στην σημερινη εποχη και απευθυνονται στους συλλεκτες ειναι αναμνηστικα και μια χαρα υπεραξια εχουν και την διατηρουν, μερικες φορες την αυξανουν κιολας.
Μην συγκρινετε ανομοια πραγματα, οι απλες οι λιρες ειναι bullion, τα πεντολιρα, σε οποιαδηποτε χρονολογια, ειναι συλλεκτικα.
Αν θελετε να συγκρινετε, θα μπορουσατε να το κανετε μεταξυ π.χ. proof συγχρονης λιρας και συγχρονου πεντολιρου, η συλλεκτικης λιρας και παλαιου συλλεκτικου πεντολιρου.

+10000000 Πάντα Δημήτριε τσεκουράτος  Σαρκασμός Σαρκασμός
Προσωπικά παιδιά εγώ δεν έχω κανένα πεντόλιρο αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να πώ την γνώμη μου καθότι το θέμα το βλέπω συλλεκτικά.
Είναι ένα από τα λίγα είδη νομισμάτων νέας κοπής που είναι καθαρά συλλεκτικό αυτό φαίνεται άλλωστε από την ζήτηση που υπάρχει στο εξωτερικό(σε αντίθεση με λίρες νέας κοπής).
Απλά απευθύνεται σε μεγάλα πορτοφόλια η συλλογή του, αυτός ίσως είναι και ο λόγος άρνησης.

Καταγράφηκε
milou
Πλατινένιο

«Καιρόν πρόσμενε»

Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάιος 06, 2015, 06:17:22 μμ »

"Έχω προυφ πεντολιρο 1980.Το πήρα μεταλλο συν 10% καλοπληρωμένο..."
Καλα, εδω κανεις πλακα.
Εφοσον ειναι σε καλη κατασταση, το πηρες φτηνα, απο που και ως που καλοπληρωμενο?
Δηλαδη, σαν να λεμε, τωρα εαν θελεις να το πουλησεις, τοσο θα ζητησεις?

Κασετίνα 1980 προυφ πεντολιρο δυλιρο λίρα μισο στα 2400 την πήρα απο μέλος του Στεκιου και διαβάζει κιολας με μεταλλο στα 36 το γραμμάριο.Για πάρε το κομπιουτεράκι Δημητρη.Όταν ήθελα να το δώσω μονο αυτό σπασμένο δεν πήρα προσφορά πανω απο μεταλλο συν 10.

Οτι λέω εγώ το έχω ζησει δεν τα λέω υποθετικά.
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
milou
Πλατινένιο

«Καιρόν πρόσμενε»

Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μάιος 06, 2015, 06:23:24 μμ »

Για να μην μιλήσω για "αγκινάρες" (κάποιοι κατάλαβαν για τι μιλάω) και αριθμημένα πεντολιρα με την μπαμπογρια Ελισάβετ που σκασανε 2χιλιαρα με μεταλλο τα 1200 και τώρα χτυπάνε το κεφάλι τους.Βρε με 2 χιλιάρικα έπαιρνα καλυτερα πεντολιρο του 1887 και ας ηταν road coin.
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
babis
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μάιος 06, 2015, 06:25:31 μμ »

Με λίγα λόγια πολύ το θέλουμε λίγοι το αποκτούν λόγο κόστους εγώ πάντως έμαθα στις δύο τελευταίες εκθέσεις στη Γερμανία είχαν εξαφανιστεί και κάνα δύο που εμφανίστηκαν τα μάζεψε ένας Κινέζος τώρα τα συμπεράσματα δικά σας καλό απόγευμα
Καταγράφηκε
milou
Πλατινένιο

«Καιρόν πρόσμενε»

Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μάιος 06, 2015, 06:28:31 μμ »

Γιαννη και τα συγχρονα πεντολιρα ειναι συλλεκτικα, απλως η υπεραξια τους δεν εχει σχεση με τα παλαιοτερα.
Δηλαδη τα συγχρονα Ελληνικα αναμνηστικα που σκοτωνονται ολοι να τα παρουν τι παραπανω εχουν και πληρωνονται υπεραξιες πολυ-πολυ παραπανω απο αυτην που αναφερεις?
Οτιδηποτε ειναι περιορισμενης εκδοσης και εχει αγοραστικο κοινο που πληρωνει καλη υπεραξια για να το βρει, ειναι ,εξ ορισμου, συλλεκτικο.
Και τα πεντολιρα, ακομα και τα συγχρονα, δεν στερουνται αγοραστικου κοινου.

Δημητρη μιλάμε για τα πεντολιρα αγγλικά με την Ελισάβετ.Μην ανακατεύουμε τα συγχρονα ελληνικά αναμνηστικά που είναι αλλη κατηγορία για τους Ελληνες συλλέκτες.

Είναι σαν να μιλάμε για τους Αγγλους συλλέκτες και την σχέση τους με τα ελληνικά αναμνηστικά.
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
Parker
Πλατινένιο

Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει!

Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Μάιος 06, 2015, 06:35:30 μμ »

Γιάννη, κανείς δεν είπε κάτι διαφορετικό από σένα. Αν η κουβέντα πήγε στην UNA έγινε για το χαβαλέ.
Κι εγώ συμφωνώ ότι άλλο τα συλλεκτικά από τα επενδυτικά και επίσης ότι τα πεντόλιρα από το 1980 και μετά, εκτός από λίγα, δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα. Γι' αυτό αγόρασες πριν δυο χρόνια την κασετίνα του 1980 στην τιμή που ανέφερες.  
Μην ξεχνάμε όμως ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία και να έχει την άποψή του.
Καταγράφηκε

verba volant, scripta manent
milou
Πλατινένιο

«Καιρόν πρόσμενε»

Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μάιος 06, 2015, 06:38:10 μμ »

Γιάννη, κανείς δεν είπε κάτι διαφορετικό από σένα. Αν η κουβέντα πήγε στην UNA έγινε για το χαβαλέ.
Κι εγώ συμφωνώ ότι άλλο τα συλλεκτικά από τα επενδυτικά και επίσης ότι τα πεντόλιρα από το 1980 και μετά, εκτός από λίγα, δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα. Γι' αυτό αγόρασες πριν δυο χρόνια την κασετίνα του 1980 στην τιμή που ανέφερες.  
Μην ξεχνάμε όμως ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία και να έχει την άποψή του.

Συμφωνω οτι ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη γωνια Θωμα μου.Απλα αυτη η οπτικη γωνια αλλαζει εν ριπη οφθαλμου αναλογως τα συμφεροντα του καθενος.
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
milou
Πλατινένιο

«Καιρόν πρόσμενε»

Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μάιος 06, 2015, 06:40:59 μμ »

Με λίγα λόγια πολύ το θέλουμε λίγοι το αποκτούν λόγο κόστους εγώ πάντως έμαθα στις δύο τελευταίες εκθέσεις στη Γερμανία είχαν εξαφανιστεί και κάνα δύο που εμφανίστηκαν τα μάζεψε ένας Κινέζος τώρα τα συμπεράσματα δικά σας καλό απόγευμα

Μπαμπη εδω ομως ελεγες οτι εφευγαν πεντολιρα μεταλλο απο γνωστο εμπορο!!Αρα η τιμη στο μεταλλο συν 10% ειναι υπαρκτή.

http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=19105.msg245790#msg245790
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
Parker
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μάιος 06, 2015, 06:43:08 μμ »

Συμφωνω οτι ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη γωνια Θωμα μου.Απλα αυτη η οπτικη γωνια αλλαζει εν ριπη οφθαλμου αναλογως τα συμφεροντα του καθενος.

Είπες τη σωστή λέξη. Αυτή είναι η λέξη κλειδί και όλοι, ανάλογα την περίπτωση, πάμε με βάση αυτή πότε από 'δώ και πότε από 'κεί.
Καταγράφηκε

Parker
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μάιος 06, 2015, 06:44:49 μμ »

Και για να αποφορτίσω την ατμόσφαιρα πάω να παίξω τζόκερ. Πείτε μου καλή επιτυχία, για να πάρω την UNA.
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement