Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχεις άποψη, όπως ο κάθε μπογιατζής πρέπει να έχει άποψη
για το κάθε τι που κυκλοφορεί στην αγορά (άσχετα τι λέει στους πελάτες του).
Είναι σχηματισμοί μετάλλου πάνω στην επιφάνεια του νομίσματος και μάλιστα καταστρέφεται πολύ εύκολα από τη χρήση και το παραδοσιακό καθάρισμα.
Με βάση αυτό μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:
(Δεν ξέρω αν είναι
κοτσάνα, αν είναι δεν τρέχει και τίποτα, δεν ξέρω να συμπληρώνει ή όχι το σχόλιο του, εγώ πάντως θα την "αμολήσω".)
Αν πάρω ένα νόμισμα από ένα μασούρι, το οποίο νόμισμα τυπώθηκε πριν δύο-τρεις μήνες και, καθώς το παίρνω από το μασούρι του, κατά τεκμήριο έχει πάνω του 100% λούστρο νομισματοκοπείου (έστω 99%).
Παίρνω μια οδοντόβουρτσα ή ένα κομμάτι από πετσέτα (ολόκληρη η πετσέτα είναι κάπως άβολο). Παίρνω και οποιοδήποτε
γυαλιστικό (όχι καθαριστικό) και γυαλίζω το καινούριο νόμισμα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα νόμισμα:
- που θα γυαλίζει σαν τα ασημικά της μητέρας μου.
- γεμάτο από ελαφρές χαρακιές (hairlines).
Απευθύνομαι σε έναν χημικό και του ζητάω να αντιστρέψει τη διαδικασία γυαλίσματος. Κάπως θα το κάνει...
Μετά την αντιστροφή της χημικής διαδικασίας του γυαλίσματος, θα έχω ένα νόμισμα:
- γεμάτο από ελαφρές χαρακιές (hairlines).
- από το οποίο θα έχουν αφαιρεσθεί ο,τι λάδια, καθαριστικά κλπ υπήρχαν επάνω του από τη διαδικασία κατασκευής του. (Αυτό παίζει κανένα ρόλο;)
- με 100% (ή 99%) "λούστρο νομισματοκοπείου".
Εφόσον το λούστρο είναι σχηματισμοί μετάλου η οδοντόβουρτσα θα είναι αδύνατο να τους αφαιρέσει ή να τους καταστρέψει. Αν μπορούσε να το κάνει αυτό... σκέφτομαι τι θα μπορούσε να κάνει στα δόντια μου... Επομένως, αν αφαιρεθεί το γυαλιστικό, θα πρέπει να επανεμφανιστεί το λούστρο (μαζί με τις χαρακιές που προκάλεσα).
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;