καλησπερα σε ολους!
θα ηθελα να εκφρασω μια απορια για κατι... ενα γραμματοσημο ελληνικο... αν το ξερει ή το εχει δει κανεις... κτλ..
συγνωμη δεν γνωριζω πολλα για γραμματοσημα.. αν και φαινονται ιδιαιτερως ενδιαφεροντα!
πριν αρκετα χρονια ειχα παρει ενα καταλογο του Βλαστου, (1993-1994), και μεσα ειδα ενα πολυ περιεργο γραμματοσημο που δεν το ειχα ξανακουσει... ουτε καν σε συλλεκτικες συζητησεις!!!
μεσα λοιπον... στον τομεα με τα προσθετα τελη εθνικης περιθαλψεως και κοινωνικης προνοιας, εχει ενα γραματοσημο ελληνικο του 1831 με ονομαστικη αξια 40 λεπτα και χρωματος μαυρου!
για το συγκεκριμενο αναφερει: 1831 Μαϊος. Εκτυπωση τυπογραφικη σε λευκο χαρτι. Εκδοθηκε με το υπ΄αριθ. 3382/1831 διαταγμα του Κυβερνητη Ι. Καποδιστρια και ειχε σκοπο την εξευρεση πορων για τους Κρητικους προσφυγες στην ελλαδα. Πρεπει να ειναι το πρωτο γραμματοσημο κοινωνικης προνοιας στον κοσμο. χωρις οδοντωση και χωρις γομμα.
οι τιμες που το εχει ειναι λογικα τιμες 1991-92... και ειναι: ασφραγιστο 180.000 δραχμες (αρκετα λεφτα για την εποχη!), δεν εχει καθολου για σφραγισμενο, εχει για μπλοκ των τεσσαρων 900.000 δραχμες και αν ειναι σε φακελλο πρωτης μερας κυκλοφοριας η τιμη του/των γραμματοσημων + 500.000 δραχμες!
μιλαμε για πολλα χρηματα για την εποχη εκεινη!
δεν το εχω δει ομως πουθενα! δεν εχω ακουσει κατι γι αυτο.... δεν ειναι "διαφημισμενο" ενω ψαχνωντας στο ιντερνετ ειδα σαν τα πρωτα charity stamps κατι του 1863 αμερικανικα του εμφυλιου πολεμου!!! μα το δικο μας ειναι του 1831!!!
επισεις... μου κανιε εντυπωση οτι ειναι περιπου 10 χρονια παλιοτερο του πρωτου γραμματοσημου στον κοσμο... του black penny! πως γινεται αυτο;;; γιατι δεν λογιζετε το δικο μας σαν παλιοτερο ολων;;;
τελος.. αναρωτιεμαι.. σημερα ενα τετοιο ποσο κανει ρε παιδια;;
οχι.. φυσικα και δεν το εχω.... για να μην παρεξηγηθω!