Γιατι βαζει τοσο ξινο μεσα?Εγω δεν βαζω καθόλου αφου δεν προλαβαίνουν να μαλακώσουν
.Και την αλμη την φτιάχνω με το κόλπο του αυγού.
Το ξινο ή το λεμονι της βοηθαει να κρατανε το χρωμα τους Δημητρη και ταυτοχρονα δινουν αλλη γευση!!
Και εγω χρησημοποιω το αυγο διοτι ετσι εμαθα.
Επεισεις δεν ακολουθω καθολου αυτη την συνταγη αλλα αυτο που με εμαθε η μανα μου.
Αλλαζεις το νερο καθε μερα μια φορα επι εφτα μερες.
Αφου τις δοκιμασεις και εχει φυγει σχεδον ολη η πικρα της ελιας (προχτες καποιες ελιες απο το χωραφι μιας φιλης ηταν ηδη γλυκες στις 4 μερες) αφου φυγει η πικρα ετοιμαζεις το νερο με αλλατι βουτωντας μεσα ενα αυγο μεχρι αυτο να αρχισει να επιπλεει και να εχει βγει εξω απο την επιφανεια του νερου σαν ενα 2ευρω περιπου .
Βαζεις τις ελιες μεσα σε ενα πλαστικο-γυαλινο μεγαλο βαζω και βαζεις την αλμη.
Απο πανω η μανα μου εβαζε κλωναρια απο φρεσκο Μαραθο και Σκινο και στο τελος φετες λεμονι !!
Μετα εκλεινε το βαζο-βαρελακι και μετα απο 15 μερες ετρωγες ελιες και παθαινες πλακα απο το αρωμα που ειχαν παρει απο το λεμονι και το μαραθο!!
Ο σκινος απο οτι μου ειπε φιλος Γεωπονος εχει την ιδιοτητα και κραταει τις ελιες τραγανες!!
(Κατι που πιστευω οτι δεν το ηξερε ουτε η μανα μου , απλα το εκανε διοτι ετσι την ειχαν διδαξει η παλαιοτεροι)
Αυτη ειναι συνταγη και δεν την αλλαζω με τιποτα!! Σπεσιαλιτε!!
[/quote]
Μ' έφτιαξες τώρα!!!!!!!!