Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 11:19:43 μμ
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Μαζεμα ελιας  (Αναγνώστηκε 25157 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
babis
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1392


Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 06:39:48 μμ »

μου αρέσει ο sac να έρθει να με βοηθήσει στις ελιές γκουρμέ περιποίηση θέλει 
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 07:05:40 μμ »

Να σου πω την αμαρτία μου, μόλις περιδρόμιασα μια σαλάτα ναααα (για κύριο και μοναδικό πιάτο)... Με περσινό λάδι. Και μόλις διάβασα για αγουρέλαιο, με έπιασε δυσπεψία. Οπότε, λέω, κάτσε να μελετήσουμε κανένα κανταϊφι, να βοηθήσει τη χώνεψη...
Καταγράφηκε
babis
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1392


Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 07:08:16 μμ »

ετσι ετσι πρέπει 
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 08:49:31 μμ »

Ωρέ, καρύδια δεν έχετε μαζέψει; Πάρτε 5 κιλά(!) φύλλο (πόσο κοστίζει), το σιρόπι είναι εύκολο.

Καθόσαστε που καθόσαστε στο τζάκι, βάλτε και κανένα ταψί κανταίφι στον φούρνο... Και με καρύδια άψογο είναι!
Καταγράφηκε
ANTONIO1967
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 6928

H γνώση είναι δυναμη


Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 08:59:07 μμ »

Ωρέ, καρύδια δεν έχετε μαζέψει; Πάρτε 5 κιλά(!) φύλλο (πόσο κοστίζει), το σιρόπι είναι εύκολο.

Καθόσαστε που καθόσαστε στο τζάκι, βάλτε και κανένα ταψί κανταίφι στον φούρνο... Και με καρύδια άψογο είναι!

Φαγωθηκες πια .....αντε οριστε ....τσιμπα ενα κομματι   Μεγάλο χαμόγελο Σαρκασμός Μεγάλο χαμόγελο Σαρκασμός

Καταγράφηκε

Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι θερίστε όσο είναι νωρίς !!
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 09:33:56 μμ »

:-))))))))))))))))))))
Καταγράφηκε
babis
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1392


Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 09:37:42 μμ »

Ρε Αντωνάκη βάλε και κανένα καλαμαράκι κανένα μύδι άντε και λίγο χταποδάκι 
Καταγράφηκε
athas
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 10427



Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 10:13:27 μμ »

Ρε Αντωνάκη βάλε και κανένα καλαμαράκι κανένα μύδι άντε και λίγο χταποδάκι 
Γιατί; Νηστεύεις πάλι;
Καταγράφηκε

*Λάθε βιώσας*
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 10:26:15 μμ »

Ρε Αντωνάκη βάλε και κανένα καλαμαράκι κανένα μύδι άντε και λίγο χταποδάκι 
Γιατί; Νηστεύεις πάλι;

Έλα, ντε. Φτιάχτε κανένα στιφάδο, να δείτε αν βγήκε καλό το λάδι ;-)
Καταγράφηκε
τσοτσος
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 508


Σουζα τ' αλογακι !!!


Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 10:55:48 μμ »

Εμεις ακομη , πιστευω τον αλλο μηνα να μας φερουν το λαδι σπιτι μια και τις εχουμε δωσει σιμισακιες!!

Προς το παρον μαζευω ακομη ελιες απο τα χωραφια φιλων μου για να τις κανω τσακιστες ή μπλουμ!!

http://cretangastronomy.blogspot.gr/2012/11/blog-post_19.html

Μεχρι τωρα θα εχω κανει καμια 40 κιλα!!!  Χαμόγελο

heraklioti  λιγο ασχετα με το θεμα της ελιας το μπλοκ που ανεβασες ειναι ολα τα λεφτα.Το εβαλα στα αγαπημενα για πληρη εφαρμογη... Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε

Αναγκαιοτατον μαθημα το απομαθειν τα κακα.
babis
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1392


Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 10:56:35 μμ »

μου έχουν πει ότι τα θαλασσινά  δεν παχαίνουν
Καταγράφηκε
dimitris1980
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3369



Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 11:05:04 μμ »

Εμεις ακομη , πιστευω τον αλλο μηνα να μας φερουν το λαδι σπιτι μια και τις εχουμε δωσει σιμισακιες!!

Προς το παρον μαζευω ακομη ελιες απο τα χωραφια φιλων μου για να τις κανω τσακιστες ή μπλουμ!!

http://cretangastronomy.blogspot.gr/2012/11/blog-post_19.html

Μεχρι τωρα θα εχω κανει καμια 40 κιλα!!!  Χαμόγελο

heraklioti  λιγο ασχετα με το θεμα της ελιας το μπλοκ που ανεβασες ειναι ολα τα λεφτα.Το εβαλα στα αγαπημενα για πληρη εφαρμογη... Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Γιατι βαζει τοσο ξινο μεσα?Εγω δεν βαζω καθόλου αφου δεν προλαβαίνουν να μαλακώσουν  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός .Και την αλμη την φτιάχνω με το κόλπο του αυγού.
Καταγράφηκε
athas
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 10427



Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 11:07:28 μμ »

... τα θαλασσινά  δεν παχαίνουν
Ανεβάζουν, όμως, τη χοληστερίνη! Και από αυτήν έχουμε πολλή! Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε

*Λάθε βιώσας*
babis
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1392


Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 11:09:34 μμ »

χοληστερίνη ειναι στο ταβάνι δεν πάει άλλο
Καταγράφηκε
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 04:04:53 μμ »


Γιατι βαζει τοσο ξινο μεσα?Εγω δεν βαζω καθόλου αφου δεν προλαβαίνουν να μαλακώσουν  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός .Και την αλμη την φτιάχνω με το κόλπο του αυγού.
[/quote]

Το ξινο ή το λεμονι της βοηθαει να κρατανε το χρωμα τους Δημητρη και ταυτοχρονα δινουν αλλη γευση!!

Και εγω χρησημοποιω το αυγο διοτι ετσι εμαθα.
Επεισεις δεν ακολουθω καθολου αυτη την συνταγη αλλα αυτο που με εμαθε η μανα μου.
Αλλαζεις το νερο καθε μερα μια φορα επι εφτα μερες.
Αφου τις δοκιμασεις και εχει φυγει σχεδον ολη η πικρα της ελιας (προχτες καποιες ελιες απο το χωραφι μιας φιλης ηταν ηδη γλυκες στις 4 μερες) αφου φυγει η πικρα ετοιμαζεις το νερο με  αλλατι βουτωντας μεσα ενα αυγο μεχρι αυτο να αρχισει να επιπλεει και να εχει βγει εξω απο την επιφανεια του νερου σαν ενα 2ευρω περιπου .
Βαζεις τις ελιες μεσα σε ενα πλαστικο-γυαλινο μεγαλο βαζω και βαζεις την αλμη.
Απο πανω η μανα μου εβαζε κλωναρια απο φρεσκο Μαραθο και Σκινο και στο τελος φετες λεμονι !!
Μετα εκλεινε το βαζο-βαρελακι και μετα απο 15 μερες ετρωγες ελιες και παθαινες πλακα απο το αρωμα που ειχαν παρει απο το λεμονι και το μαραθο!!
Ο σκινος απο οτι μου ειπε φιλος Γεωπονος εχει την ιδιοτητα και κραταει τις ελιες τραγανες!!
(Κατι που πιστευω οτι δεν το ηξερε ουτε η μανα μου , απλα το εκανε διοτι ετσι την ειχαν διδαξει η παλαιοτεροι)
Αυτη ειναι συνταγη και δεν την αλλαζω με τιποτα!! Σπεσιαλιτε!!
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences