Φίλε Μανώλη, δεν έχω καμία αντίρρηση σε αυτά που λες για Μύκονο, ροζ μαγιό, Κούβελο (όχι -ας), ΠΑΣΟΚ, ΕΝΦΙΑ, Άκη, Σταμάτη, Παπαγεωργόπουλο και άλλα πολλά που μπορώ να σου αναφέρω. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτά, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από αυτά ... Εμείς τι κάνουμε και τι θέλουμε;
Σε ρώτησα πότε το κατάλαβες, για να πάρω αφορμή εγώ να σου πω ότι αν όχι όλοι μας, οι περισσότεροι το καταλάβαμε όταν έφθασε φυσιολογικά η στιγμή που έκλεισε η κάνουλα ...
Γιατί μέχρι τότε όλα καλά καμωμένα ήταν! Και οι κρατικοποιήσεις, και τα διακοπο-αυτοκινητο-χριστουγεννο-πασχαλο-κατοικοδάνεια, και οι πρόωρες συντάξεις, και οι παχυλές συντάξεις, και οι στρατιές δημοσίων υπαλλήλων και συμβούλων, και οι μετακλητοί υπάλληλοι, και οι 18 μισθοί, και ο ωχαδελφισμός, και η ΑΤΑ, και η διακοπή οποιασδήποτε παραγωγικής διαδικασίας, και οι αγροτοσυνεταιρισμοί, και οι επιδοτήσεις, και, και, και ...
Φιλικά, Νίκος
Το θέμα Νίκο είναι ότι ποτέ μου δεν πήρα δάνειο για να πάω διακοπές ή να πάρω αυτοκίνητο ή το οτιδήποτε άλλο. Δόσεις έβαζα σε ότι δεν μπορούσα να πάρω τις μετρητοίς. Οπως φαντάζομαι έκανε η πλειοψηφία των Ελλήνων. Και βέβαια ούτε ΔΥ είμαι για να παίρνω τα χρήματα που έπαιρναν.
Οπότε όταν 'ξαφνικά' τα σαϊνια του κράτους αποφάσισαν πως ο εύκολος τρόπος να γεμίσουν τα ταμεία είναι οι γνωστοί βλάκες, συνταξιούχοι, ΙΥ, ΔΥ, έχοντες σπίτι και αυτοκίνητο -επειδή δεν υπάρχουν οι ελεκτικοί μηχανισμοί απο το ίδιο το κράτος για την πάταξη της φοροδιαφυγής απο τις επιχειρήσεις και ελ. επαγγελματίες-.
Τότε λοιπόν, αφου ρωτάς, επιβεβαίωσα ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα περί χούντας το είχα καταλάβει πολλά χρόνια πιο πρίν, που για να περάσει ο Πάγκαλος έκλειναν για 45' την Βάρης Κορωπίου και περιμένανε σαν τα σκυλιά μέσα στο λεωφορείο να περάσει ο 'εκλεκτός'.
Παραδείγματα πολλά, αλλα με πιέζει ο χρόνος.
Συνεχίζουμε αργότερα την συζήτηση μας Νίκο.