Παναγιωτη ταληρουμπα ..αλλα δεν χρειαζεται να το πω εγω ..ειναι προφανες
..ομως ειδικα εσυ δεν με εκπλησεις..
Ηθελα να σταθω στα πρωτα ταλληρα ..για την συζητηση
-Φαινεται οτι τα πρωτα δυο εχουν στοιχεια αναγλυφου που ειναι στο 61π.χ(γιατι οχι και +)...εδω προφανως καθοριστικο παραγοντα εχει παιξει το πεδιο με τα χτυπηματα ...(κυριως και κατα βαση )...
-Το τριτο(heritage 63)..εχει λιγοτερα θεματα στο πεδιο ..αλλα εχει ...και μαλιστα σε τετοιο σημειο που να μην δικαιολογειται η διαφορα 58 ..με 63 ..αν μιλουσαμε για συγκρισεις...(υπαρχει ενδιαμεσα το 60 -61-62)
Η μεγαλη διαφορα βρισκεται στην "υφη" και "ποσοτητα" του λουστρου ..που κανει π.χ το 62 ..63....και συνεπαιρνει το "ματι"..σε "αφεση αμαρτιων" ..αν χρειαστει
-Σημαντικοτατο επισης θεμα για συνεχη εξασκηση-εκμαθηση ειναι ..αν ξεκαθαριζαμε(η οχι ..αν αυτα ειναι χτυπηματα η ..hairlines..και ποιο ειναι ...το οριο για να χαρακτηριστει details..
-Τελευταιο "ζητημα" ειναι το θεμα γουστου ..για παραδειγμα ..εχω ενα νομισμα με hairlines αλλα οχι χτυπηματα στο πεδιο ..και ενα αλλο χωρις hairlines αλλα..με χτυπηματα στο πεδιο..ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ...για την παρτη μου να βλεπω?..μαλον υποκειμενικο τις περισσοτερες φορες..
ΥΓ...
Δεν ξεχναω προσωπικα μερικες διδαχες απο παλαιοτερα μελη..
Γενικευω ..αλλα ετσι ..στο "περιπου" ..και χωρις ΚΑΜΙΑ απολυτοτα
α) Ο πιο σημαντικος παραγοντας ειναι το λουστρο...εχει? ε υπαρχει "συγχωρεση" επι διαφορων
β) Στα μεγαλα νομισματα(ταληρα..κτλ) υπαραρχει μεγαλυτερη "ανοχη" απο τις εταιριες οσο αναφορα τα χτυπηματα ..ακομα και στη περιμετρο(αν ειναι μοναδικο..και οχι μοιραιο)..
Οσο μικραινει το μεγεθος του νομισματος..τοσο πιο ευκολα κοβονται οι βαθμοι απο τις παραπανω αιτιολογιες...ΚΑΙ τοσο πιο ευκολα "ακροβατει" το νομισμα με τον καθαρο βαθμο..
Γ) Δεν εχει χτυπηματα στο πεδιο ..αλλα υπαρχει "χαμηλωμα" σε ενα σημειο?...πραξη δευτερη αν εχει λουστρο που να θεωρηθει αντιπαριστο...πολλες φορες ειναι "ως μη γενομενο"..διοτι θεωρειτα "χαμηλωμα" κοπης
εχει "ελειψη" λουστρου ταυτοχρονα με ενα μικρο χαμηλωμα?..αρα=ντιπαρισμενο μπορει να παρει καθαρο βαθμο..αλλα θα του καταλογιστουν..ολα τα χαληλωματα..και χτυπηματα