Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάιος 02, 2024, 01:10:30 μμ
Σελίδες: [1] 2
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  (Αναγνώστηκε 6437 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ukobke
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 754



Προφίλ
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 07:56:10 πμ »

Ένα προσφιλές θέμα που πάντοτε ταράζει τα νερά είναι οι πιστοποιήσεις.

Της μοδός κάποτε ήταν -στην Αγ. Θέκλας- η ANACS εθεωρείτο ως η καλύτερη και πιο αξιόπιστη, άσχετα εάν 1-2 συλλέκτες μόνο, της έδιναν σημασία. Οι υπόλοιπες εταιρείες PCGS, NGC κλπ
Τα χρόνια πέρασαν  και το marketing  προχώρησε σημαντικά. Οι εταιρείες PCGS και NGC αξιοποιώντας το "population report" το συνδέουν με ονόματα και πρόσωπα, και με το τρόπο αυτό κατακτούν μετά από σύντομο διάστημα τη κορυφή.
Στη σκιά αυτών των εταιρειών μία, επαναλαμβάνω ΜΙΑ και μοναδική εταιρεία ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το Αρχαίο νόμισμα. Η εταιρεία αυτή επανδρωμένη από πραγματικά επιστημονικό προσωπικό, ασχολείται με τα Αρχαία Ελληνικά νομίσματα τα οποία και πιστοποιεί. Αυτή η εταιρεία είναι η ΙCG η οποία από πολλούς θεωρείται σήμερα ως τρίτη κατά σειρά εταιρεία.
Με τη κατάργηση της Δραχμης εμφανίζονται νέα γενιά συλλεκτών και εμπόρων. Στους νέες συλλέκτες οι οποίοι φυσιολογικά δεν γνωρίζουν τα νομίσματα, εφαρμόζεται ως μεθοδος πειθούς από νεοέμπορο για τη κατάσταση του νομίσματος, η "Πιστοποίηση". Πείθουν τους νέους συλλέκτες ότι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού "ξέρουν" τα Ελληνικά νομίσματα ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να μάθουν ποτέ.
Οι παλιοί συλλέκτες θεωρούν ότι η πιστοποίηση "σκοτώνει" το πραγματικό συλλέκτη. Η άλλη όχθη θεωρεί και αισθάνεται ότι έχει "ασφάλεια" με τη πιστοποίηση. Οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν σημασία στις πιστοποιήσεις καθ όσον είναι και πιο αυστηροί στις αξιολογήσεις τους που παρόμοια αξιολογούν πιο αυστηρά οι παλιοί συλλέκτες. Παρόλα αυτά οι νέοι συλλέκτες αισθάνονται και πρακτικά επιβεβαιώνουν ότι το πιστοποιημένο
άσχετα την άποψη των παλαιών συλλεκτών "πιάνει" καλύτερη τιμή.

Πολλά πλήκτρα έχουν πατηθεί (κατά το πολύ μελάνι έχει χυθεί) για να γράφονται για τις πιστοποιήσεις ή μη. Υπέρ και κατά έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς.
Προσωπικά πιστεύω ότι άλλη οπτική γωνία και σκοπό έχει ο συλλέκτης-οπαδός του πιστοποιημένου, και άλλη του μη.Τεράσστια διαφορά.....

Τα γραφόμενά μου, δεν έχουν σκοπό να ανοίξουν ένα νέο κύκλο συζητήσεων για το θέμα αυτό. Επειδή σε παλαιότερο σχόλιό μου είχα αναφέρει ότι ασχολήθηκα και αγόραζα για μελέτη πιστοποιημένα νομίσματα από τις αρχές της δεκαετίας του '80, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που παρακολουθώ πάνω από ένα χρόνο, και θα ήθελα πραγματικά να το σχολιάσετε.

http://www.caccoin.com/ 

Αυτή η εταιρεία "πιστοποιεί" εάν οι γνωστές εταιρείες πιστοποίησης πιστοποιούν σωστά τα νομίσματα !!!!

Και αυτή είναι σοβαρή εταιρεία εάν λάβουμε υπόψη τα νομίσματα με τα οποία ασχολείται (δεν ασχολείται με bullion ή τρέχοντα). Σήμερα και αυτή όπως και οι εταιρείς πιστοποίησης ασχολείται με τα Αμερικάνικά νομίσματα. Σε λίγο όπως οι άλλες εταιρείες, θα ανακαλύψει και τα Ελληνικά, και πιθανά η άμεσα επόμενη γενιά θα ζητά να έχει πιστοποιήσεις για τα πιστοποιημένα από τη CAC ή όποια καινούργια παρόμοια εταιρεία ξεφυτρώσει (υπάρχει άλλη μία στα σκαριά).

Ποια είναι λοιπόν η απόψή σας? Τι σημαίνει ότι κάποια εταιρεία πιστοποιεί εάν είναι σωστά πιστοποιημένα τα νομίσματα της PCGS, και NGC (νομίζω προς το παρόν μόνο με αυτά ασχολείται)? Γιατί δημιουργήθηκε η ανάγκη αυτής της εταιρείας?
Μάλιστα αυτή η εταιρεία ακολουθεί την εξηής πολιτική για να εγκαθιδρυθεί στο μυαλό των συλλεκτών.
Πιστοποιεί σπανιώτατα Αμερικανικά νομίσματα, τα αγοράζει στις δημοπρασίες, και μετά τα ξαναπουλά στη τιμή σχεδόν που τα αγόρασε. Ο λόγος? για να πείσει τους συλλέκτες ότι η ίδια έχει "εμπιστοσύνη" στον εαυτό της για να πειστούν και οι υπόλοιποι.....

Σας κούρασα, αλλά αξίζει να συζητήσουμε που το πηγαίνουν οι εταιρείες πιστοποίησης

Σημ. Σε καμιά περίπτωση το θέμα δεν έχει να κάνειποιά θεωρητικά είναι καλύτερη εταιρεία πιστοποίησης ή εάν προτιμάμε τα πιστοποιημένα νομίσματα. Απλά ας πούμε την άποψή μας για τις πιστοποιήσεις των πιστοποιημένων.
 
Καταγράφηκε
giannist
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 7078



Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 11:33:04 πμ »

απο οτι καταλαβα? θα μπουμε σε εναν νεο κυκεωνα,πιστοποιηση της πιστοποιημενης πιστοποησης,του πιστο ποιημενου νομισματος,ω πιστοποιηση!!!χαιρετω ο πιστοποιημενος σιγουρα, και με στοιχεια ταυτοτητας,γιαννηςτ.
Καταγράφηκε
rakosyllekths
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1514


the early bird gets the worm.


Προφίλ WWW
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 01:56:11 μμ »

ενταξη Νικο θα σου απαντησω.

οι εταιρειες πιστοποιησης νομισματων βοηθουν ολους τους συλλεκτες να αποφυγουν προβληματικα νομισματα και βαζουν τα χαλιναρια στους εμπορους οι οποιοι προ εταιρειων πασαριζαν ΞΦ καθαρισμενα ως ΑΝΚ.

Μην σου φανει παραξενο στα 10 νομισματα που εσυ θα διαλεξεις απο την συλλογη σου,εαν τα στειλεις  στην pcgs να σου γυρισουν τα μισα χωρις βαθμο,λογο καποιου τεχνικου προβληματος.
Αυτο και μονο εξασφαλιζει τα λεφτα που θα πληρωσεις για ενα νομισμα που εσυ θεωρεις καλο!

Οι Ευρωπαιοι και κυριοτερα οι Γαλλοι εχουν μπει θελουν δεν θελουν (εφοσον οι πελατες το ζητανε)για καλα στο χορο των πιστοποιησεων,και ακολουθουν Ιταλοι και Ισπανοι.

Οποιος ηταν και ειναι reputable dealer δεν εχει τιποτα να φοβηθη απο to third party opinion,ιδιαιτερα δε απο μια εταιρεια οπως η pcgs.
Εαν καποιος διαφωνη,πιθανοτατα εχει και τους λογους του.
Ξερεις ποσα παιδια απο αυτο το φορουμ εστειλαν νομισματα που ειχαν αγορασει απο Ευρωπαιους και Ελληνες dealers και γυρισαν πισω questionable authenticity και cleaned h akoma altered surface??

Οταν δε τα επεστρεψαν  στους  μαγκες μεγαλεμπορους της Γαλλιας και της Αγγλιας, τοτε βεβαια οι κυριοι απαντησαν οτι δεν αναγνωριζουν η τα νομισματα η τις βλακειες που λενε τα αμερικανακια,ομως και οι ιδιοι ειναι τωρα πια pcgs authorized dealerς.

Να πιστοποιησης ενα αρχαιο νομισμα δεν εχει κανενα νοημα,ειναι σιγουρα σκουριαζμενο και καθαρισμενο.
Το μονο που μπορει καποιος να κανει σε ενα αρχαιο νομισμα ειναι να πιστοποιηση οχι τον βαθμο αλλα την γνησιοτητα.
Οταν ομως οι Βουλγαροι λυωνουν αρχαια ασημενια κοινα νομισματα και παραγουν σπανια απο το ιδιο ασημι,η μεθοδος του ανθρακα και της γνωσης εξανεμιζονται,καθοτι εκει υπαρχουν απειρες μητρες και καθε νομισμα ειναι μοναδικο.
Γιαυτο και οι μεγαλοι(pcgs,ngc) αρχαια δεν σλαμπαρουν,νοημα δεν εχει.

Κατα λαθος ο Βασιλης, εγραψε λαθος το ονομα του μελους ukobke και σε τηλεφωνικη εποικοινωνια που ειχαμε μου ζητησε να διορθωθει!!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 28, 2011, 05:08:15 μμ από rakosyllekths » Καταγράφηκε

do not get high with your own supply.
NAYARXOS
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 299


Αγοραζε σαν εμπορος και πουλα σαν συλλεκτης


Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 02:36:07 μμ »

...εδωσες ρεστα! Καποιοι ομως δεν μπορουν να σε καταλαβουν...

ΝΑΥΑΡΧΟΣ
Καταγράφηκε
ukobke
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 754



Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 09:25:31 μμ »

Βασίλη, έχεις δίκιο να με ταυτίζεις με τον "Ω" γιατί ασπάζομαι τις απόψεις του, όχι επειδή τις διαβάζω, αλλά επειδή συμβαίνει να έχω τιε ίδιες απόψεις.

Όμως όπως επισήμανα, δεν΄είχα πρόθεση να αναφερθώ στις εταιρείες πιστοποίησης και εάν πρέπει να πιστοποιούμε τα νομίσματα ή όχι. Αυτά είναι απόψεις που σέβομαι.
Προσωπικά όπως ανέφερα, επειδή το θέμα το παρακολουθώ από σχεδόν 30ετία, μου σλάμπαραν ως γνήσιο πλαστό (ήδη αναφέρθηκα σε ένα απ όλα πιο συγκεκριμένα) και μου επέστρεψαν με ερωτηματικό, δοκίμια ελληνικά του ευρώ που μου έστειλε φίλος Ισπανός που δουλεύει στο Ισπανικό νομισματοκοπείο. Για του λόγου το αληθές, τα έδωσα για να τα προωθήσει στη NGC παλιό μέλος του Δ.Σ της ένωσης, και μέχρι τότε, οπαδό της πιστοποίησης.

Όμως δεν βάζω τέτοιο θέμα. Θα μπορούσαμε καλόπιστα να πούμε τα υπέρ και τα κατά.
Το θέμα για σχολιασμό είναι πια άποψη έχουν τα μέλη για την εταιρεία που πιστοποιεί τα πιστοποιημένα. Μάλιστα αυτή η εταιρεία, έχει σαν στόχο να πιστοποιεί κυρίως εάν η PCGS ή  η  NGC, δηλαδή οι δύο θεωρητικά καλύτερες εταιρείες, πιστοποιούν σωστά τα νομίσματα και μάλιστα αυτά κάποιας αξίας.

Ποιος λόγος υπάρχει?

(Προσωπικά έχω σχηματίσει άποψη μετά από ένα χρόνο που παρακολουθώ το θέμα, αλλά θα ήθελα να τοποθετηθούν τα μέλη. Επιπλέον, τα Αρχαία είναι πάντα καθαρισμένα και δεν παίζουν όπως τα σύγχρονα. Φυσικά δεν ασχολούμαστε μαζί τους).
Καταγράφηκε
rakosyllekths
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1514


the early bird gets the worm.


Προφίλ WWW
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 09:36:41 μμ »

οι εταιρειες πιστοποιησης εαν κανουν λαθος ,το αναγνωριζουν και σου πληρωνουν το νομισμα που αγορασες απο λαθος τους, στο ακεραιο.

Αυτος που θα βρει το λαθος το οποιο παραδεχονται οι εταιρειες εαν υπαρχει ειναι αυτη η εταιρεια που ανεφερες.

Αλλη μια δικλειδα ασφαλειας για τον συλλεκτη.

Μπορει να αγορασεις νομισμα μισο κατομμυριο ευρο και να μην εισαι ευχαριστημενος ειτε απο την ποιοτητα ειτε απο το βαθμο.

Το πας στην κακ ,γνωματευουν,παιρνεις την γνωματευση και αποζημιωνεσε απο την NGC ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚ.

 
Καταγράφηκε

do not get high with your own supply.
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 09:39:54 μμ »

Να συμετεχω και εγω εδω σαν ατομο που ειμαι στην μεση. (και πιστοποιημενα εχω και απιστοποιητα πολλα)
Ο λογος ΥΠΑΡΞΗΣ μιας τετοιας εταιριας πιστευω οτι εχει να κανει με την ποιοτητα της πιστοποιησης!!
Καπου φοβουντε τα λαθη και επεμβαινουν στα πολυ ακριβα νομισματα οπως καταλαβα για να τους δωσουν παραπανω ΚΥΡΟΣ!!
Εγω θα ηθελα να μας πει ο Βασιλης μεσα σε ποση ωρα βγαζει καποιος της PCGS ή  της  NGC τον βαθμο σε ενα νομισμα!!
Εχω ακουσει οτι το νομισμα ουτε καν μπαινει σε φακους αλλα δια γυμνου οφθαλμου γινετε η εξεταση.
Αληθεια??
Και οτι το νομισμα δεν κανει να μεινει στα χερια του εξεταστη πανω απο 30-60 δευτερολεπτα.
Αληθεια??
Παλια ειχα ακουσει οτι το νομισμα το εξεταζαν τρεις διαφορετικοι εξεταστες , τωρα πλεον μονο ενας.
Αληθεια?
Διοτι ολα αυτα που ακουγωνται μας δινουν την εντυπωση τις προχειροτητας πλεον και οτι ολα γινωνται για το κερδος!!
Αναπτυσωμενη βιομηχανια , πολλα νομισματα να συσωρευωνται , αρα κοβωντε οι τρεις εξεταστες , κοβεται ο χρονος που εχει στην διαθεση του ο καθε εξεταστης κτλ κτλ με σκοπο να πιστοποιηθουν οσο γινεται περισσοτερα νομισματα και να βγαλει η εταιρια περισσοτερα κερδη!!
Αρα που και που ενα <λαθακι> γινετε και η μιση δραχμη η χυτη, γινετε γνησια Κλείσιμο ματιού
Ακουω τον αντιλογο, , ,
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
ukobke
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 754



Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 10:14:30 μμ »

herakliotis,   μάλλον θα πάρω θέση εγώ. Οι Αμερικανικές εταιρείες πιστοποίησης (δεν υπάρχουν άλλες) γνωρίζουν ΤΕΛΕΙΑ  το Αμερκανικό νόμισμα.
Δεν νομίζω ότι ακολουθούν τη λογική που ανέφερες στο να πιστοποιήσουν το νόμισμα. Απλά κάνουν λάθη στα μη Αμερικανικά. Σαν παράδειγμα αναφέρομαι στο Γεώργιο (δραχμές και δίδραχμα 1910 και 1911). Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι τα συγκεκριμένα νομίσματα δεν έχουν "δυνατές" τυπώσεις. Για το λόγο αυτό, έχω δει προσωπικά δραχμή του 1910 (ίσως τη πιο τέλεια που είχα δεί στη ζωή μου) να την έχουν χαρακτηρίσει ΑU 58. Mου το σχολίαζε  και ο "Σ" ο οποίος είσήγαγε τη NGC (στην αρχή της καριέρας της στην...Ελλάδα).

Εάν όμως η κάθε εταιρεία πιστοποίησης χρησιμοποεί άτομα γνώστες των Ελληνικ'ών νομισμάτων (π.χ Βασίλη ως αξιολογητή) τότε μπορεί να κερδίσουν σε αξιοπιστία.¨Όμως σε κάθε περίπτωση έστω κι έτσι, έχουν πολύ δρόμο και χρόνια ακόμη...

Να αφήσω όμως κάποιο "hint" για τη προσωπική μου άποψη. Πιστεύω ότι η CAC ξεκίνησε με την ίδια αντίληψη που ξεκίνησαν οι άλλες εταιρείες πιστοποίησης. Το κέρδος. Σε αυτό herakliotis θα mε βρεις σύμφωνο.

Βασίλη, αυτή η εταιρεία δεν θα είχε ιδρυθεί καν (η CAC) εάν οι άλλες δύο εταιρείες δεν τους έδιναν το δικαίωμα. Ξέρεις πολύ καλά όπως το ξέρει και ο "Σ" που ξεκίνησε τη  NGC ότι οι προτάσεις των μεγαλοπελατών τους μετράει...

Επιμένω όμως να κάνουμε τοποθέτηση για τη πιστοποίηση της πιστοποίησης (η οποία δίνει δωρεάν "population report".... φυσικά το δικό της).
 

Καταγράφηκε
epop
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5315

pisikas@yahoo.gr


Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 11:32:15 μμ »

η CAC απο οσο ξερω μεχρι στιγμης πιστοποιει νομισματα αμερικανικα.Ο ελληνας συλλεκτης εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων αγνοει τι ειναι η πιστοποιηση. Εδω ο Γιωργος που ειναι χρονια στο νομισμα πρωτη φορα ακουσε για τα sticker και αμα το βλεπε σε κανενα slab θα το ξεκολλουσε γιατι θα νομιζε οτι ειναι απο εκεινα τα χαρτακια που κολλανε οι dealer στο εμπορευμα τους.Ποιος αλλος γνωριζε για την cac?
Πατε να βαλετε εναν οδηγο που μολις πηρε διπλωμα να οδηγησει επικαθημενο.Αυτα δεν γινονται. Αρα προς τι η συζητηση αυτη.?
Ubobke εισαι συλλεκτης αμερικανικων νομισματων?
Καταγράφηκε
epop
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5315

pisikas@yahoo.gr


Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 28, 2011, 11:35:50 μμ »

Σε συλλεκτη δυνατο με ματι αετισιο εδειχνα την συλλογη το καλοκαιρι και οταν επεσε το ματι του σε slab της ICG μου λεει τι ειναι αυτο;
Εδω ακομα μαθαινουμε προπαιδεια και αλφαβητα.Η cac ειναι για οταν θα παμε πανεπιστημιο.
Καταγράφηκε
rakosyllekths
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1514


the early bird gets the worm.


Προφίλ WWW
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 06:25:46 πμ »

Να συμετεχω και εγω εδω σαν ατομο που ειμαι στην μεση. (και πιστοποιημενα εχω και απιστοποιητα πολλα)
Ο λογος ΥΠΑΡΞΗΣ μιας τετοιας εταιριας πιστευω οτι εχει να κανει με την ποιοτητα της πιστοποιησης!!
Καπου φοβουντε τα λαθη και επεμβαινουν στα πολυ ακριβα νομισματα οπως καταλαβα για να τους δωσουν παραπανω ΚΥΡΟΣ!!
Εγω θα ηθελα να μας πει ο Βασιλης μεσα σε ποση ωρα βγαζει καποιος της PCGS ή  της  NGC τον βαθμο σε ενα νομισμα!!
Εχω ακουσει οτι το νομισμα ουτε καν μπαινει σε φακους αλλα δια γυμνου οφθαλμου γινετε η εξεταση.
Αληθεια??
Και οτι το νομισμα δεν κανει να μεινει στα χερια του εξεταστη πανω απο 30-60 δευτερολεπτα.
Αληθεια??
Παλια ειχα ακουσει οτι το νομισμα το εξεταζαν τρεις διαφορετικοι εξεταστες , τωρα πλεον μονο ενας.
Αληθεια?
Διοτι ολα αυτα που ακουγωνται μας δινουν την εντυπωση τις προχειροτητας πλεον και οτι ολα γινωνται για το κερδος!!
Αναπτυσωμενη βιομηχανια , πολλα νομισματα να συσωρευωνται , αρα κοβωντε οι τρεις εξεταστες , κοβεται ο χρονος που εχει στην διαθεση του ο καθε εξεταστης κτλ κτλ με σκοπο να πιστοποιηθουν οσο γινεται περισσοτερα νομισματα και να βγαλει η εταιρια περισσοτερα κερδη!!
Αρα που και που ενα <λαθακι> γινετε και η μιση δραχμη η χυτη, γινετε γνησια Κλείσιμο ματιού
Ακουω τον αντιλογο, , ,


οχι δεν ειναι αληθεια αλλα ψεματα ολα οσα σου ειπαν.
Την εντυπωση της προχειροτητος να στην δωσει κατι που θα δεις ιδιοις ομασοι και οχι την Μ###### που θα πει ο καθε πικραμενος.
Δεν υπαρχει εξεταστης παρα βαθμολογητης και οχι ενας αλλα τεσσερις.
Με γυμνο οφθαλμο δεν κοιταν τα νομισματα αλλα τα κωλαρακια της Γαλλιδουλας που τους τα παει και τα φερνει στο γραφειο τους.

Για να μην μιλαω πολυ ,μπειτε στο σιτε www.pcgs.com και εκει εχει βιντεακια που θα δειτε τα στανταρτς και ακομη ενα βιντεακι που δειχνει ποσοι και πως και με τι πιστοποιουν τα πολυτιμα σας νομισματα.
Καταγράφηκε

do not get high with your own supply.
rakosyllekths
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1514


the early bird gets the worm.


Προφίλ WWW
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 06:30:29 πμ »

herakliotis,   μάλλον θα πάρω θέση εγώ. Οι Αμερικανικές εταιρείες πιστοποίησης (δεν υπάρχουν άλλες) γνωρίζουν ΤΕΛΕΙΑ  το Αμερκανικό νόμισμα.
Δεν νομίζω ότι ακολουθούν τη λογική που ανέφερες στο να πιστοποιήσουν το νόμισμα. Απλά κάνουν λάθη στα μη Αμερικανικά. Σαν παράδειγμα αναφέρομαι στο Γεώργιο (δραχμές και δίδραχμα 1910 και 1911). Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι τα συγκεκριμένα νομίσματα δεν έχουν "δυνατές" τυπώσεις. Για το λόγο αυτό, έχω δει προσωπικά δραχμή του 1910 (ίσως τη πιο τέλεια που είχα δεί στη ζωή μου) να την έχουν χαρακτηρίσει ΑU 58. Mου το σχολίαζε  και ο "Σ" ο οποίος είσήγαγε τη NGC (στην αρχή της καριέρας της στην...Ελλάδα).

Εάν όμως η κάθε εταιρεία πιστοποίησης χρησιμοποεί άτομα γνώστες των Ελληνικ'ών νομισμάτων (π.χ Βασίλη ως αξιολογητή) τότε μπορεί να κερδίσουν σε αξιοπιστία.¨Όμως σε κάθε περίπτωση έστω κι έτσι, έχουν πολύ δρόμο και χρόνια ακόμη...

Να αφήσω όμως κάποιο "hint" για τη προσωπική μου άποψη. Πιστεύω ότι η CAC ξεκίνησε με την ίδια αντίληψη που ξεκίνησαν οι άλλες εταιρείες πιστοποίησης. Το κέρδος. Σε αυτό herakliotis θα mε βρεις σύμφωνο.

Βασίλη, αυτή η εταιρεία δεν θα είχε ιδρυθεί καν (η CAC) εάν οι άλλες δύο εταιρείες δεν τους έδιναν το δικαίωμα. Ξέρεις πολύ καλά όπως το ξέρει και ο "Σ" που ξεκίνησε τη  NGC ότι οι προτάσεις των μεγαλοπελατών τους μετράει...

Επιμένω όμως να κάνουμε τοποθέτηση για τη πιστοποίηση της πιστοποίησης (η οποία δίνει δωρεάν "population report".... φυσικά το δικό της).


Μια διορθωση να κανουμε ο Σ δεν ξεκινησε την ΝGC,ΑΛΛΑ Ο Β ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2002.
ΠΡΙΝ ΤΟΝ Β ΗΤΑΝ Ο ΝΤΙΓΚΟ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΟΣΑΕΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΟΥΔ ΡΟΒΕΡΤΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

ΤΟΝ Σ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΣΕ Ο Β ΣΤΗΝ ΝΤΖΙΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ,ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.............. Στριφογύρισμα ματιών
 


Καταγράφηκε

do not get high with your own supply.
ukobke
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 754



Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 08:16:15 πμ »

epop, η CAC μόνο αμερικανικά πιστοποιεί και μάλιστα όχι bullion και φτηνιάρικα. Το ανέφερα.

Βασίλη, ο Ντίγκο τα πιστοποιούσε μέσω ANACS, και μάλλον ήταν ΄πρώτος fun. O "Σ" προωθούσε τη NGC από την αρχή σαν έμπορος... Δεν διαφωνώ.

Επειδή ρωτήθηκα εάν έχω σλπαμπαρισμένα, ήδη έχω απαντήσει. Από τις αρχές του '80 έπαιρνα από τη Bowers & Merina για να μελετήσω τη λογική και την βαθμολόγηση που έκαναν. Φυσικά ο αρνητισμός μου ξεκίνησε από το γεγονός ότι κατηγοριοποιούσαν στα ακυκλοφόρητα τα 60-63. Σε ωρισμένες περιπτώσεις και 64άρια....
Μετά άρχισα να τους μελετάω στα Αμερικάνικα. Πήρα πολλά φτηνιάρικα cents  για μελέτη, και μερικά ασημένια. Ε λοιπόν, εκεί στα αμερικάνικα ήξεραν τι έκαναν. Ασχολήθηκα με τα cents κυρίως΄και μάλιστα τα memorial. Σας πληροφορώ ότι για να βγάλουν 68άρι, θα πρέπει να γίνει δέηση στο πάππα. (Δείτε στο κακοτυπωμένο 10άρικο του Δημόκριτου τι 68άρια έχουν βγάλει....). Η πιο δύσκολη στις βαθμολογήσεις των cents  είναι η ICG. Όμως είναι τρίτη, και δεν βγάζει "population report".
Γενικά η PCGS είναι δυσκολότερη και αυστηρότερη στα νομίσματα από "ευγενή μέταλλα" ενώ η NGC στα χάλκινα.

Ναί έχω όλα τα memorial cents σε ICG, PR 70 DCAM εκτός από το 1959 που το έχω σε 69άρι, καθώς και όλες τους τις ποικιλίες (μάλλον έχω τη καλύτερη παγκόσμια γιατί του 59 είναι το μοναδικό βαθμολογημένο τόσο ψηλά). Παρ΄όλα αυτά δεν είμαι οπαδός της πιστοποίησης από "πεποίθηση" αλλά από γνώση. Μη θεωρείτε όμως ότι και στα Αμερικάνικα δεν κάνουν τραγικά λάθη. Εάν αυτή η συλλογή ήταν πιστοποιημένη και βαθμολογημένη από PCGS ή NGC ....

Για μένα η CAC είναι μια από τα ίδια, και μόνο σύγχηση προκαλεί στους ήδη fun της πιστοποίησης.
Καταγράφηκε
rakosyllekths
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1514


the early bird gets the worm.


Προφίλ WWW
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 10:09:34 πμ »

ενα απο τα αγαπημενα μου θεματα στην συλλογη μου ειναι τα early half commemoratives.
Mου αρεσουν παρα μα παρα πολυ,τα θεματα που εχουν τα βρισκω θεσπεσια.
Τα αγοραζω σλαμπς για να εχω το κεφαλι μου νετο και μετα τα σπαω και τα τοποθετω σε βινταζ αλμπουμ wayte raymond.

Vintage coins in vintage album,οι πατινες που εχουν ειναι απεριγραπτες.

Η συλλογη νομισματων δεν εχει ορια,ειτε σλαμπαρισμενη ειτε ασλαμπαριστη.
Καταγράφηκε

do not get high with your own supply.
epop
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5315

pisikas@yahoo.gr


Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 08:58:28 πμ »

για να καταλαβουν οι φιλοι του φορουμ τι εννοεις.....
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] 2
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences