Εγω απο μικρος θυμαμε εκανα συλλογη δραχμων (κερματα μονο).Θυμαμε περιμενα το καλοκαιρι που κατεβεναν τα φιλαρακια μου απο αθηνα μαζευομασταν και δειχναμε ο ενας τον αλλον τα αποκτηματα μας.Εγω βεβαια ειχα πλεονεχτημα λογο τουρισμου διοτι μαζευα και ξενα.
Το μοναδικο προβλημα που ειχα και εχω
ηταν οτι δεν ημουν ποτε οργανωμενος,ολα τα εβαζα σε ενα συρταρι.Τοτε ομως δεν υπηρχε ουτε ιντερνετ ουτε τιποτα για να πληροφορηθουμε!!
Εντομεταξυ ειχα και μια μεγαλη συλλογη απο 5000 δισκους Ελληνικους και ξενους,τους αγοραζε ο πατερας μου οταν ειμασταν αυστραλια.Απο αυτην την συλλογη εχουν σωθει μονο 4 κομματια και αυτα γιατι τα ειχα χαρισει σε μια γκομενα!!
Η συλλογη μου καταστραφηκε οταν εφυγα φανταρος απο τα μικροτερα ξαδερφια μου και την μικρη αδερφη μου,Οι δισκοι γινικαν φριζμπι και τα κερματα χαθηκαν ολα (εκτος απο μερικα).
οσο ελειπα φανταρος ο πατερας μου πουλησε 2 τζουμποξ που ειχαμε τα οποια τα πηρε ενα παιδι απο δω και τωρα θελει 3000 ευρω για να μου δωσει το ενα.
Ειχα νευριασει και σταματησα να συλλεγω,ειχα τσακωθει με τον πατερα μου και την μανα μου επειδη οσο ελειπα δεν προσεχαν τα πραγματα μου.
το μικροβιο ομως ειναι στο αιμα και δεν φευγει.
Ξανααρχισα παλι να μαζευω διαφορα αλλα και παλι δεν ειχα βοηθεια απο πουθενα,κανενας εδω στο νησι δεν ασχολειτε με νομισματα!!
Αποφασισα να ψαξω στο ιντερνετ για διαφορα πραγματα (για κατι λιρες και κατι χρυσα απο την γιαγια μου) και πεφτω πανω στο στεκι.Ηταν η εποχη με τα κατοχικα και τοτε που εγιναν σηριαλ τα κατοχικα του Χανιωτη
Εκανα εγγραφη και αρχισα το διαβασμα.
Θυμαμε ακομα το πρωτο τηλ. που ειχα και η πρωτη αγορα απο τον Αντωνη (tonig).μετα πηρα κατοχικα απο τον Χανιωτη και ετσι κολησα ο παπαρας με ολους εσας τους παπαρες.
Επισης θυμαμε τον πρωτο καφε στην Καλλιθεα με Χανιωτη Λεο Νεστορα,Γιωργο.
Ηταν αναγκη να ανεβαζετε φωτο απο νομισματα?
Το καλο απο αυτην την ιστορια ειναι οτι εκανα φιλαρακια!!Ποτε δεν περιμενα οτι απο το κολημα του συλλεγειν θα εκανα καλους φιλους!!
Ξεχασα να πω οτι το αγαπημενο μου νομισμα ειναι ενα τεταρτακι 1834 χφ40.βεβαια εχω και κατι ταληρακια αγαπημενα αλλα το συγκεκριμενο δεν το αλλαζω με τιποτα!!